• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vlašimské řízky
Napište svůj komentář k receptu

Vlašimské řízky

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vlašimské řízky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 400
      g vepřový bůček
    • 100
      g sýr
    • 200
      ml mléko
    • sůl
    • strouhanka
    • rostlinný olej (Nebo sádlo na smažení)
  • Těstíčko
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 3
      lžíce pivo
    • 1
      lžíce vegeta

Postup přípravy receptu

1
Vykostěný a kůže zbavený bůček nakrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku. Přidáme mléko, strouhaný sýr, důkladně promícháme, v misce přikryjeme fólií a necháme odležet do druhého dne nebo alespoň několik hodin, aby se mléko do masa nasáklo. Před přípravou směs osolíme a na pomoučeném prkénku vytvarujeme placičky podobné řízkům. Obalíme je v těstíčku, které jsme připravili rozšleháním vejce, piva, mouky a koření, poté ve stouhance a hned je vkládáme do rozehřátého oleje nebo sádla a smažíme po obou stranách dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší a čerstvým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapékané hovězí řízky

Zapékané hovězí řízky

Pečené kapří řízky v citronovo-mandlové krustě

Pečené kapří řízky v citronovo…

Pečené obložené řízky

Pečené obložené řízky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Danka Snášelová | 21. 1. 2009 09:11

    Taky je dělám, ale obaluji v klasickém trojobalu. U tohoto receptu mě zaujalo TĚSTÍČKO. Řízečky nejdřív obalíme v OCHUCENÉM TĚSTÍČKU a pak ještě ve STROUHANCE. To určitě vyzkouším.

  • Ladislav Dorazin | 20. 1. 2009 11:03

    No, skvělé to je určitě, děláme to už dlouho, ale pod názvem Holandské řízky

  • Lucie F. | 19. 1. 2009 16:39

    Vypada to lakave!

  • Daniela O. | 20. 2. 2007 18:35

    Vyborne a jednoduche. Z lenosti jsem pouzila jiz namlete veprove maso a podavala k teto dobrutce zeleninovy salat a cerstve upecenou celozrnnou bagetu. Urcite je to dobre i za studena,ale nemuzu posoudit,protoze nic nezbylo. Dekuji za recept a davam do oblibenych. Jeste dotaz...Muzu pro snizeni kalorii pouzit pecici papir a delat v troube?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Mléko Pivo Rostlinný olej Strouhanka Sůl Sýr Vegeta Vejce Vepřový bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové koleno mňam

Vepřové koleno mňam

Vídeňský bramborový salát s kysanou smetanou

Vídeňský bramborový salát s kysanou…

Škvarková pomazánka podle řezníka Pospíšila

Škvarková pomazánka podle řezníka…

Kapr v marinádě

Kapr v marinádě

Roštěnky na špeku

Roštěnky na špeku

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma…

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O…

Meruňkový dort (řez) - nepečený

Meruňkový dort (řez) - nepečený

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Doporučujeme

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

156
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
72
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…
62
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
60
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
46
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
AHA.cz Šíp ze Všechnopárty ohlásil definitivní konec! Mně už nemá kdo zavolat

Šíp ze Všechnopárty ohlásil definitivní konec! Mně už nemá kdo zavolat

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Pavlína z MasterChefa porodila: Je to holčička!

Pavlína z MasterChefa porodila: Je to holčička!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Další doporučené recepty:

Vláčný velikonoční beránek
Vláčný velikonoční beránek
Vláčný žitný chléb
Vláčný žitný chléb
Vládní bábovka
Vládní bábovka
Vlašský salát podle ČSN
Vlašský salát podle ČSN
Vločková pomazánka
Vločková pomazánka
Vločková smaženice nejen s droždím (kvasnicemi)
Vločková smaženice nejen s droždím …
  • Recepty.cz
  • Vlašimské řízky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact