Máslo, cukr a žloutky našleháme do pěny. Přidáme šlehačku, mouku s práškem do pečiva, nasekaná jádra vlašských ořechů a nahrubo nastrouhanou čokoládu. Nakonec zlehka vmícháme bílkový sníh. Pečeme asi při teplotě 150-170 °C 40-45 minut.
2
Zda je bábovka upečená, poznám, když do ní zapíchnu špejli a ta je po vytažení suchá. Horkou bábovku dáme mírně zchladnout na mokrý hadr, pak vyklopíme a necháme úplně vystydnout. Poté posypeme cukrem.
Bábovka je opravdu výborná
Jen mi bohužel vůbec nešla vyklopit, což mě hrozně mrzelo=((
Nevím čím to bylo peču bábovky fakt pravidelně a ještě se mi to nikdy nestalo.
DanaK
|16. 5. 2012 17:19
Tuto bábovku mám v kuchařce pod názvem "Babiččina bábovka". Malý rozdíl je jen v tom, že mouky je tam 200g a k tomu 100g maizeny, a čokolády je 100g. Je naprosto vynikající. Doma už jinou nechtějí.
Babovka s velkym B. Pecu ji roky a nikdy nezklame. Take pridavam trochu rumu.
Anonym
|24. 3. 2007 09:13
šlehačka má 250 ml
Eva Simpson
|24. 3. 2007 07:39
Muze mi prosim Vas nekdo rici jak velka je slehacka? Neziji v Cechach a tak nevim jak se doma prodava. Dekuji.
Alina
|12. 3. 2007 19:09
znám jako prezidentskou bábovku, léta ji dělám a je moc dobrá
Renáta Fárová
|12. 3. 2007 14:21
Tato bábovka je skutečně vynikající,doporučuji i pro slavnostní příležitost.
Vendula Obstova
|24. 4. 2006 10:09
Bábovka byla výborná, sklidila úspěch i u přítele v Polsku. Dala jsem jen místo oříšků mandle a byla vynikající.
Jana Tichá
|29. 5. 2005 19:29
Dík za chválu. Ta čokoláda nakonec je určitě výborný nápad.,
Eva Němcová
|29. 5. 2005 08:29
Bábovka byla výborná, chutnala celé rodině, ještě jsem jí vylepšila, polila jsem jí čokoládou. Výborné!!!
Lubor
|16. 5. 2005 21:05
Naše rodina už dělá tuhle bábovku léta pod názvem prezidentská bábovka a má vždycky úspěch, nejlepší je asi 2 dny rozleželá
Jana Tichá
|14. 5. 2005 11:56
Já dávám čokoládu na vaření, protože je levnější, ale myslím si, že žádná čokoláda nemůže být špatná, vyjma snad té "ledové", ta je mazlavá. Také byste mohla vyzkoušet čokoládu margot. Tím bábovka dostane navíc kokosovou příchuť.
Olinka Olinka
|13. 5. 2005 21:51
Se šlehačkou při pečení mám jen dobré zkušenosti.Určitě recept vyzkouším.
Sona
|13. 5. 2005 17:57
Jakou čokoládu použít.
Jana z VM
|13. 5. 2005 09:47
No, to bude bomba! Je tam všechno moc dobré - šlehačka, ořechy, čokoláda - paráda!! Vyzkoušíme, dáme ochutnat kritikům - bábovkovým synům - a dáme vědět! Díky za recept!!
Dahiba
|13. 5. 2005 09:19
Tenhle týden je ve znamení "bábovek", ale při téhle "vládní" se mi zbýhají sliny, už je v oblíbených, o víkendu na ní dojde a už se těším až ochutnám. :o)))