kakao
(podle toho, jestli chcete perník tmavý nebo světlý, stačí tak lžíce)
1
ks
jablko
hnědý rum
dle chuti
hrubá mouka
na vysypání pekáče
tuk
na vymazání pekáče
čokoládová poleva
na polití
kokos
nebo plátky mandlí na posypání
Postup přípravy receptu
1
Mouku, cukr, prášek do perníku smícháme v míse, přidáme olej, žloutky, rum, trochu kakaa a mléko. Z těchto surovin vymícháme hladké těsto. Do základu těsta nastrouháme sladké jablko, musí být nastrouhané najemno.
Z bílků vyšleháme sníh a přimícháme ho do těsta. Vymazaný a moukou vysypaný pekáč naplníme připraveným těstem, pečeme na cca 170-180 °C, prostě pomaleji, ne na moc vysokou teplotu. Hotový perník necháme vychladnout a polijeme čokoládovou polevou a posypeme mandlovými plátky nebo kokosem.