Mouku prosejte a důkladně v ní rozmíchejte sodu. Formu o průměru 24 cm vytřete tukem a vysypte moukou. Žloutky ušlehejte se změklým máslem a většinou cukru do pěny. Z bílků a špetky soli vyšlehejte hustou pěnu, přisypte zbylý cukr a vyšlehejte na pevný sníh. Přidejte do něj mrkev a společně s ořechy, kořením a rumem ho vmíchejte do vyšlehaných žloutků. Promíchejte a postupně vmíchejte mouku. Těsto vlijte do formy a dejte do trouby předehřáté na 170 °C. Pečte asi 50 minut.
2
Upečený korpus nechte částečně zchladnout a vyndejte z formy. Ve skleněné misce třete žloutky s prosátým cukrem asi 10 minut dohladka. Hotovou polevu rozetřete na vychladlý korpus. V misce vyšlehejte změklé máslo s prosátým cukrem do pěny. Do ní nejprve zašlehejte žloutek a nechte zchladnout. Tvaroh vyklopte do sítka vyloženého jemným plátýnkem a nechte alespoň půl hodiny odkapat. Potom jej po částech zašlehejte do krému. Směs naplňte do sáčku, zdobte s ním povrch dortu a zbylým krémem přizdobte boční stranu. Tu nakonec jemně pokryjte lupínky mandlí.
Vybornej dortik. Udelal jsem ho kamaradce na narozeniny, jen jsem ho rozkrojil a naplnil tvarohovym kremem, ktereho jsem udelal trosku vic a navrch jsem dal marcipan. hmmm doporucuji