Z ingrediencí vypracujeme vláčné těsto, rozdělíme na 2 díly a rozválíme na tenké pláty. Posypeme je strouhankou a poklademe jablky. Posypeme cukrem, skořicí, rozinkami, ořechy a kokosem. Zavineme, přeneseme na plech (nejlépe vyložený papírem na pečení) a potřeme rozšlehaným vejcem. Vidličkou závin propíchneme na třech místech u spodního okraje, aby při pečení vytekla přebytečná šťáva a závin nepraskal. Upečeme (při 170 °C cca 25 minut) dozlatova, necháme vychladnout a pocukrujeme. Druhý den je ještě lepší.
2
**//Varianta II://** z tohoto těsta lze vytvořit i slanou obměnu např. se šunkou, sýrem a nivou, případně kečupem, posypat sezamem. Buď nejdříve upéct a pak krájet, či nejdříve nakrájet na šneky a poté upéct.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Soňa
|25. 9. 2015 20:08
Výborný recept, dnes jsem se rozhodla udělat šrůdl, teď je sezona jablek, bála jsem se e budu muset jít ještě do obchodu pro náký suroviny ale recept je jednoduchý, tyto irgredience má každý doma,takže za mě super, vyzkoušeno a povedl se, s těstem se pracovalo pěkně a opravdu to je na 2 šišky, což je tak akorát....je výborný, s kakaem mňamka :-) ;-) :-))
Pavča
|20. 1. 2015 10:47
Štrúdl je velice výborný!!!Jiné těsto už nedělám :-)
Doris
|13. 8. 2014 14:32
Dobrý den, Váš recept mne zaujal, ovšem chybí množství ingrediencí. Je možné místo těsta Vámi uvedeného použít klasické listové těsto?