• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vláčné koláče
Napište svůj komentář k receptu

Vláčné koláče

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vláčné koláče
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 0,25
      kg hladká mouka
    • 0,25
      kg polohrubá mouka
    • 0,25
      l mléko
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      kostka droždí
    • 6
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      kelímek majonéza
    • 3
      ks žloutek
    • 1
      špetka sůl
  • Libovolná náplň
    • tvaroh
    • mák
    • povidla
    • meruňky
    • švestky
    • jablka
  • Drobenka
    • mouka
    • tuk
    • cukr krystal

Postup přípravy receptu

1
Připravíme kvásek z celého množství vlažného mléka, cukru a kvasnic. Mezitím smícháme a prohněteme oba druhy mouky, olej, majolku, žloutky a sůl, pak přidáme vykynutý kvásek a vypracujeme těsto. Uválíme bochánky podle požadované velkosti koláčů (nejlépe rovnou rozmístěné na plechu) a necháme chvíli kynout, pak zformujeme koláče (tj. placky s vyšším okrajem), naplníme, posypeme drobenkou, okraje potřeme vajíčkem a pečeme do (světle) zlatova.
2
Koláče zůstanou opravdu měkké a vláčné dlouhou dobu. Dělá je moje babička a lepší jsem nejedla.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vláčné mrkvové taštičky

Vláčné mrkvové taštičky

Jidáše z bramborového těsta - vláčné

Jidáše z bramborového těsta - vláčné

Brownies - vláčné a kypré :-)

Brownies - vláčné a kypré :-)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • věra | 29. 1. 2014 09:36

    prosím, chci vyzkoušet, ale jak je velký kelímek majonézy, tady prodávají jen sáčkovou :-(

  • Ddandulka | 29. 1. 2012 19:26

    Ahoj,jsem celkem zkušená co se týče pečení,ale tenhle recept má dvě velký plus.je jednoduchý a opravdu koláčky "asi" dlouho vydrží.no nevím u nás je ta banda 5ti chlapů ztrestala ještě večer po večeři.ale byli opravdu výborné,křehké......prostě super :-)

  • Bashan
    Bashan | 28. 8. 2011 14:19

    Fakt dobrý a vláčný těsto. Doporučuju péct rychle, tak na 190°C.

  • Denisa Navrátilová | 24. 2. 2008 15:21

    tak jsem je taky zkusila, v životě se mi žádné kynuté těsto nepovedlo, tak jsem měla obavu, ale tyhle koláče nemají chybu, dala jsem tam 3 celá vejce nejen žloutky dala těsto kynout, pak jsem vytvarovala koláče průměr asi 8cm naplnila tvarohovou nádivkou, na ni kopeček makové (nebo obráceně) a posypala drobenkou a pekla asi na 170st 20 min, do růžova, po vyjmutí z trouby jsem okraje potřela směsí (voda, rum, mouč.cukr) a celé posypala moučkovým cukrem A NEMAJÍ CHYBU!!!!!!!!!! jen nevím jestli se mi povede ochutnat je i druhý den, jestli budou stejně vláčné, protože určitě nezbydou.

  • Kuchařka on-line | 9. 5. 2007 12:39

    Opraveno.

  • Vanda Králová | 5. 5. 2007 21:27

    S těmi kvasnicemi je to pravda. Párkrát jsem koláče zkoušela upéct a myslím, že akorát na tohle množství je 1 kostka droždí. Mohla by to Kuchařka on-line prosím v receptu opravit? Děkuji

  • Kajka | 10. 3. 2006 21:24

    Tak jsem dnes pekla tyto koláče.Dovnitř tvaroh,nahoru jsem dala povidla a nakonec drobenku. S těstem se mi dobře pracovalo ,ale strašně rychle kynulo..Koláčky jsou sice nadýchané , ale ty kvasnice jsou příliš cítit. To množství kvasnic mi opravdu připadá na půl kila mouky až příliš. Jinak jsou výborné.

  • Anonym | 9. 3. 2006 00:33

    prosím vás, dalo by se to těsto i vyválet a potom třeba vykrajovat kolečka a na plechu do nich dělat důlky?děkuji M.

  • Vanda Králová | 10. 2. 2006 14:40

    Nejlepší je asi tvarohová náplň, pak jsou koláče krásně šťavnaté. A hlavně se nesmí upéct moc - měly by být světloučce hnědé, aby kůrka neztvrdla. Správné množství majolky je opravdu 100 g, jak psala Kuchařka online

  • Kuchařka on-line | 9. 2. 2006 14:10

    Běžná vanička majolky má 100 g.

  • beba | 9. 2. 2006 14:08

    to tam mám daľ 1 kg majonézy?

  • Di | 9. 2. 2006 13:23

    V Čechách ještě existují vaničky po 1000 g.

  • beba | 9. 2. 2006 10:23

    Koľko je to jedna vanička majolky? Na Slovensku máme majolku len v sklenných pohároch.

  • Eva | 9. 2. 2006 09:31

    omlouvám se, to není anonym :))

  • Anonym | 9. 2. 2006 08:42

    Kajko, doporučuji naplnit tvarohovou nádivkou, úplně zabalit (jako plněné knedlíky), na plechu zploštit, uprostřed udělat důlek, do toho kus povidel (marmelády) a drobenku navrh - tzv. moravské koláče

  • Vanda Králová | 8. 2. 2006 21:18

    Pro Kajku, já jsem to nezkoušela, ale určitě by to šlo.

  • Kajka | 5. 1. 2006 23:03

    Zkoušela jste dávat nápln i dovnitř , zabalit a nahoru posypku?

  • Vanda Králová | 2. 1. 2006 21:07

    V receptu je to popsané trochu zmateně, ale těsto nejlépe necháme kynout v míse, ve které jsme ho hnětli, na teplém místě a samozřejmě tak dlouho, jak je potřeba (45 minut - hodinu?) - to určitě každý pozná, jestli už je aspoň dvojnásobné nebo trojnásobné, než bylo hned po uhnětení. Pak teprve vyválíme ty bochánky, dáme na plech daleko od sebe (abysme měli dost místa na koláče, až je budeme pak "placatět") a necháme zase chvilku kynout (20 minut?) - podle uvážení

  • Anonym | 28. 12. 2005 21:03

    jak dlouho se má nechat těsto kynout, prosím?

  • Máca | 28. 12. 2005 11:22

    také dělám podobné koláče..jsou výborné, vtip je v tom, že ta majonéza je dělá vláčné po dlouhou dobu. Ta vanička majolky vychází tak na 3 polévkové lžíce. Jo a zkuste po upečení potřít ty koláčky ( hlavně okraje) rozpuštěným máslem nebo Herou s rumem..je to vynikající.

  • Vanda Králová | 28. 12. 2005 09:06

    Majolka má být malá krabička, která vypadá jako krabička od termixu ....

  • Vanda Králová | 28. 12. 2005 09:04

    Droždí by stačila i jedna kostka a půl, tj. 60 g .... ale myslím, že tam má zásadní význam, aby ty koláče byly opravdu nadýchané

  • Anonym | 27. 12. 2005 20:01

    2 kostky droždí - není to moc na 1/2 kg múkyt.j. asi 80 g droždí?

  • Anonym | 27. 12. 2005 20:00

    prosím Vás možte napísať o akú gramáž ide abnička majolky.A ešte niečo - robila som túto plnku s maslom a so salkom skaramelizovanom a tá náplň nebola vôbec tuhá, skôr liala sa, meviete prosím čím to je?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krystal Droždí Hladká mouka Jablka Majonéza Mák Meruňky Mléko Mouka Polohrubá mouka Povidla Rostlinný olej Sůl Švestky Tuk Tvaroh Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mexické placky tortillas z mouky

Mexické placky tortillas z mouky

Čína pro lenochy

Čína pro lenochy

Marináda na králíka nebo kuře

Marináda na králíka nebo kuře

Americký koláč

Americký koláč

Těstoviny s houbovou smaženicí

Těstoviny s houbovou smaženicí

Veganský thajský sójový guláš

Veganský thajský sójový guláš

Tvarohové koblihy IV.

Tvarohové koblihy IV.

Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení

Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení

Brokolice na mozeček po našem

Brokolice na mozeček po našem

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

95
Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré s bramborem
75
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
59
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
53
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
35
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Když nejsou peníze ani čas: Ty nejlepší svatebky z konfekce

Když nejsou peníze ani čas: Ty nejlepší svatebky z konfekce

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Jiří Bartoška (†78): Rozhovor z trezoru! Průšvihy ve škole a kouření na záchodech

Jiří Bartoška (†78): Rozhovor z trezoru! Průšvihy ve škole a kouření na záchodech

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Další doporučené recepty:

Vláčná maková buchta / bábovka s povidly
Vláčná maková buchta / bábovka s povidly
Vláčná máslová vánočka
Vláčná máslová vánočka
Vláčná mramorová bábovka s čokoládovou polevou
Vláčná mramorová bábovka s čokoládovou…
Vláčné mrkvové taštičky
Vláčné mrkvové taštičky
Vláčný bramborový hřbet / buchta
Vláčný bramborový hřbet / buchta
Vláčný makovník / makovec
Vláčný makovník / makovec
  • Recepty.cz
  • Vláčné koláče
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact