• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Vláčné koláče
Napište svůj komentář k receptu

Vláčné koláče

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vláčné koláče
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 0,25
      kg hladká mouka
    • 0,25
      kg polohrubá mouka
    • 0,25
      l mléko
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      kostka droždí
    • 6
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      kelímek majonéza
    • 3
      ks žloutek
    • 1
      špetka sůl
  • Libovolná náplň
    • tvaroh
    • mák
    • povidla
    • meruňky
    • švestky
    • jablka
  • Drobenka
    • mouka
    • tuk
    • cukr krystal

Postup přípravy receptu

1
Připravíme kvásek z celého množství vlažného mléka, cukru a kvasnic. Mezitím smícháme a prohněteme oba druhy mouky, olej, majolku, žloutky a sůl, pak přidáme vykynutý kvásek a vypracujeme těsto. Uválíme bochánky podle požadované velkosti koláčů (nejlépe rovnou rozmístěné na plechu) a necháme chvíli kynout, pak zformujeme koláče (tj. placky s vyšším okrajem), naplníme, posypeme drobenkou, okraje potřeme vajíčkem a pečeme do (světle) zlatova.
2
Koláče zůstanou opravdu měkké a vláčné dlouhou dobu. Dělá je moje babička a lepší jsem nejedla.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vláčné mrkvové taštičky

Vláčné mrkvové taštičky

Jidáše z bramborového těsta - vláčné

Jidáše z bramborového těsta - vláčné

Brownies - vláčné a kypré :-)

Brownies - vláčné a kypré :-)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • věra | 29. 1. 2014 09:36

    prosím, chci vyzkoušet, ale jak je velký kelímek majonézy, tady prodávají jen sáčkovou :-(

  • Ddandulka | 29. 1. 2012 19:26

    Ahoj,jsem celkem zkušená co se týče pečení,ale tenhle recept má dvě velký plus.je jednoduchý a opravdu koláčky "asi" dlouho vydrží.no nevím u nás je ta banda 5ti chlapů ztrestala ještě večer po večeři.ale byli opravdu výborné,křehké......prostě super :-)

  • Bashan
    Bashan | 28. 8. 2011 14:19

    Fakt dobrý a vláčný těsto. Doporučuju péct rychle, tak na 190°C.

  • Denisa Navrátilová | 24. 2. 2008 15:21

    tak jsem je taky zkusila, v životě se mi žádné kynuté těsto nepovedlo, tak jsem měla obavu, ale tyhle koláče nemají chybu, dala jsem tam 3 celá vejce nejen žloutky dala těsto kynout, pak jsem vytvarovala koláče průměr asi 8cm naplnila tvarohovou nádivkou, na ni kopeček makové (nebo obráceně) a posypala drobenkou a pekla asi na 170st 20 min, do růžova, po vyjmutí z trouby jsem okraje potřela směsí (voda, rum, mouč.cukr) a celé posypala moučkovým cukrem A NEMAJÍ CHYBU!!!!!!!!!! jen nevím jestli se mi povede ochutnat je i druhý den, jestli budou stejně vláčné, protože určitě nezbydou.

  • Kuchařka on-line | 9. 5. 2007 12:39

    Opraveno.

  • Vanda Králová | 5. 5. 2007 21:27

    S těmi kvasnicemi je to pravda. Párkrát jsem koláče zkoušela upéct a myslím, že akorát na tohle množství je 1 kostka droždí. Mohla by to Kuchařka on-line prosím v receptu opravit? Děkuji

  • Kajka | 10. 3. 2006 21:24

    Tak jsem dnes pekla tyto koláče.Dovnitř tvaroh,nahoru jsem dala povidla a nakonec drobenku. S těstem se mi dobře pracovalo ,ale strašně rychle kynulo..Koláčky jsou sice nadýchané , ale ty kvasnice jsou příliš cítit. To množství kvasnic mi opravdu připadá na půl kila mouky až příliš. Jinak jsou výborné.

  • Anonym | 9. 3. 2006 00:33

    prosím vás, dalo by se to těsto i vyválet a potom třeba vykrajovat kolečka a na plechu do nich dělat důlky?děkuji M.

  • Vanda Králová | 10. 2. 2006 14:40

    Nejlepší je asi tvarohová náplň, pak jsou koláče krásně šťavnaté. A hlavně se nesmí upéct moc - měly by být světloučce hnědé, aby kůrka neztvrdla. Správné množství majolky je opravdu 100 g, jak psala Kuchařka online

  • Kuchařka on-line | 9. 2. 2006 14:10

    Běžná vanička majolky má 100 g.

  • beba | 9. 2. 2006 14:08

    to tam mám daľ 1 kg majonézy?

  • Di | 9. 2. 2006 13:23

    V Čechách ještě existují vaničky po 1000 g.

  • beba | 9. 2. 2006 10:23

    Koľko je to jedna vanička majolky? Na Slovensku máme majolku len v sklenných pohároch.

  • Eva | 9. 2. 2006 09:31

    omlouvám se, to není anonym :))

  • Anonym | 9. 2. 2006 08:42

    Kajko, doporučuji naplnit tvarohovou nádivkou, úplně zabalit (jako plněné knedlíky), na plechu zploštit, uprostřed udělat důlek, do toho kus povidel (marmelády) a drobenku navrh - tzv. moravské koláče

  • Vanda Králová | 8. 2. 2006 21:18

    Pro Kajku, já jsem to nezkoušela, ale určitě by to šlo.

  • Kajka | 5. 1. 2006 23:03

    Zkoušela jste dávat nápln i dovnitř , zabalit a nahoru posypku?

  • Vanda Králová | 2. 1. 2006 21:07

    V receptu je to popsané trochu zmateně, ale těsto nejlépe necháme kynout v míse, ve které jsme ho hnětli, na teplém místě a samozřejmě tak dlouho, jak je potřeba (45 minut - hodinu?) - to určitě každý pozná, jestli už je aspoň dvojnásobné nebo trojnásobné, než bylo hned po uhnětení. Pak teprve vyválíme ty bochánky, dáme na plech daleko od sebe (abysme měli dost místa na koláče, až je budeme pak "placatět") a necháme zase chvilku kynout (20 minut?) - podle uvážení

  • Anonym | 28. 12. 2005 21:03

    jak dlouho se má nechat těsto kynout, prosím?

  • Máca | 28. 12. 2005 11:22

    také dělám podobné koláče..jsou výborné, vtip je v tom, že ta majonéza je dělá vláčné po dlouhou dobu. Ta vanička majolky vychází tak na 3 polévkové lžíce. Jo a zkuste po upečení potřít ty koláčky ( hlavně okraje) rozpuštěným máslem nebo Herou s rumem..je to vynikající.

  • Vanda Králová | 28. 12. 2005 09:06

    Majolka má být malá krabička, která vypadá jako krabička od termixu ....

  • Vanda Králová | 28. 12. 2005 09:04

    Droždí by stačila i jedna kostka a půl, tj. 60 g .... ale myslím, že tam má zásadní význam, aby ty koláče byly opravdu nadýchané

  • Anonym | 27. 12. 2005 20:01

    2 kostky droždí - není to moc na 1/2 kg múkyt.j. asi 80 g droždí?

  • Anonym | 27. 12. 2005 20:00

    prosím Vás možte napísať o akú gramáž ide abnička majolky.A ešte niečo - robila som túto plnku s maslom a so salkom skaramelizovanom a tá náplň nebola vôbec tuhá, skôr liala sa, meviete prosím čím to je?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krystal Droždí Hladká mouka Jablka Majonéza Mák Meruňky Mléko Mouka Polohrubá mouka Povidla Rostlinný olej Sůl Švestky Tuk Tvaroh Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechová bábovka III.

Ořechová bábovka III.

Cookies II.

Cookies II.

Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

Bramborovo vajíčková pomazánka

Bramborovo vajíčková pomazánka

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Utopenci z vajec

Utopenci z vajec

Ananasová bábovka - vláčná

Ananasová bábovka - vláčná

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Rafaelo se salkem

Rafaelo se salkem

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

67
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
62
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
47
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
46
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy
40
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Další doporučené recepty:

Vláčná maková buchta / bábovka s povidly
Vláčná maková buchta / bábovka s povidly
Vláčná máslová vánočka
Vláčná máslová vánočka
Vláčná mramorová bábovka s čokoládovou polevou
Vláčná mramorová bábovka s čokoládovou…
Vláčné mrkvové taštičky
Vláčné mrkvové taštičky
Vláčný bramborový hřbet / buchta
Vláčný bramborový hřbet / buchta
Vláčný makovník / makovec
Vláčný makovník / makovec
  • Recepty.cz
  • Vláčné koláče
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact