prosím, chci vyzkoušet, ale jak je velký kelímek majonézy, tady prodávají jen sáčkovou :-(
Ahoj,jsem celkem zkušená co se týče pečení,ale tenhle recept má dvě velký plus.je jednoduchý a opravdu koláčky "asi" dlouho vydrží.no nevím u nás je ta banda 5ti chlapů ztrestala ještě večer po večeři.ale byli opravdu výborné,křehké......prostě super :-)
tak jsem je taky zkusila, v životě se mi žádné kynuté těsto nepovedlo, tak jsem měla obavu, ale tyhle koláče nemají chybu, dala jsem tam 3 celá vejce nejen žloutky dala těsto kynout, pak jsem vytvarovala koláče průměr asi 8cm naplnila tvarohovou nádivkou, na ni kopeček makové (nebo obráceně) a posypala drobenkou a pekla asi na 170st 20 min, do růžova, po vyjmutí z trouby jsem okraje potřela směsí (voda, rum, mouč.cukr) a celé posypala moučkovým cukrem A NEMAJÍ CHYBU!!!!!!!!!! jen nevím jestli se mi povede ochutnat je i druhý den, jestli budou stejně vláčné, protože určitě nezbydou.
Opraveno.
S těmi kvasnicemi je to pravda. Párkrát jsem koláče zkoušela upéct a myslím, že akorát na tohle množství je 1 kostka droždí. Mohla by to Kuchařka on-line prosím v receptu opravit? Děkuji
Tak jsem dnes pekla tyto koláče.Dovnitř tvaroh,nahoru jsem dala povidla a nakonec drobenku. S těstem se mi dobře pracovalo ,ale strašně rychle kynulo..Koláčky jsou sice nadýchané , ale ty kvasnice jsou příliš cítit. To množství kvasnic mi opravdu připadá na půl kila mouky až příliš. Jinak jsou výborné.
prosím vás, dalo by se to těsto i vyválet a potom třeba vykrajovat kolečka a na plechu do nich dělat důlky?děkuji M.
Nejlepší je asi tvarohová náplň, pak jsou koláče krásně šťavnaté. A hlavně se nesmí upéct moc - měly by být světloučce hnědé, aby kůrka neztvrdla. Správné množství majolky je opravdu 100 g, jak psala Kuchařka online
Běžná vanička majolky má 100 g.
to tam mám daľ 1 kg majonézy?
V Čechách ještě existují vaničky po 1000 g.
Koľko je to jedna vanička majolky? Na Slovensku máme majolku len v sklenných pohároch.
omlouvám se, to není anonym :))
Kajko, doporučuji naplnit tvarohovou nádivkou, úplně zabalit (jako plněné knedlíky), na plechu zploštit, uprostřed udělat důlek, do toho kus povidel (marmelády) a drobenku navrh - tzv. moravské koláče
Pro Kajku, já jsem to nezkoušela, ale určitě by to šlo.
Zkoušela jste dávat nápln i dovnitř , zabalit a nahoru posypku?
V receptu je to popsané trochu zmateně, ale těsto nejlépe necháme kynout v míse, ve které jsme ho hnětli, na teplém místě a samozřejmě tak dlouho, jak je potřeba (45 minut - hodinu?) - to určitě každý pozná, jestli už je aspoň dvojnásobné nebo trojnásobné, než bylo hned po uhnětení. Pak teprve vyválíme ty bochánky, dáme na plech daleko od sebe (abysme měli dost místa na koláče, až je budeme pak "placatět") a necháme zase chvilku kynout (20 minut?) - podle uvážení
jak dlouho se má nechat těsto kynout, prosím?
také dělám podobné koláče..jsou výborné, vtip je v tom, že ta majonéza je dělá vláčné po dlouhou dobu. Ta vanička majolky vychází tak na 3 polévkové lžíce. Jo a zkuste po upečení potřít ty koláčky ( hlavně okraje) rozpuštěným máslem nebo Herou s rumem..je to vynikající.
Majolka má být malá krabička, která vypadá jako krabička od termixu ....
Droždí by stačila i jedna kostka a půl, tj. 60 g .... ale myslím, že tam má zásadní význam, aby ty koláče byly opravdu nadýchané
2 kostky droždí - není to moc na 1/2 kg múkyt.j. asi 80 g droždí?
prosím Vás možte napísať o akú gramáž ide abnička majolky.A ešte niečo - robila som túto plnku s maslom a so salkom skaramelizovanom a tá náplň nebola vôbec tuhá, skôr liala sa, meviete prosím čím to je?