• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vláčné koláče
Napište svůj komentář k receptu

Vláčné koláče

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vláčné koláče
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 0,25
      kg hladká mouka
    • 0,25
      kg polohrubá mouka
    • 0,25
      l mléko
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      kostka droždí
    • 6
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      kelímek majonéza
    • 3
      ks žloutek
    • 1
      špetka sůl
  • Libovolná náplň
    • tvaroh
    • mák
    • povidla
    • meruňky
    • švestky
    • jablka
  • Drobenka
    • mouka
    • tuk
    • cukr krystal

Postup přípravy receptu

1
Připravíme kvásek z celého množství vlažného mléka, cukru a kvasnic. Mezitím smícháme a prohněteme oba druhy mouky, olej, majolku, žloutky a sůl, pak přidáme vykynutý kvásek a vypracujeme těsto. Uválíme bochánky podle požadované velkosti koláčů (nejlépe rovnou rozmístěné na plechu) a necháme chvíli kynout, pak zformujeme koláče (tj. placky s vyšším okrajem), naplníme, posypeme drobenkou, okraje potřeme vajíčkem a pečeme do (světle) zlatova.
2
Koláče zůstanou opravdu měkké a vláčné dlouhou dobu. Dělá je moje babička a lepší jsem nejedla.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vláčné mrkvové taštičky

Vláčné mrkvové taštičky

Jidáše z bramborového těsta - vláčné

Jidáše z bramborového těsta - vláčné

Brownies - vláčné a kypré :-)

Brownies - vláčné a kypré :-)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • věra | 29. 1. 2014 09:36

    prosím, chci vyzkoušet, ale jak je velký kelímek majonézy, tady prodávají jen sáčkovou :-(

  • Ddandulka | 29. 1. 2012 19:26

    Ahoj,jsem celkem zkušená co se týče pečení,ale tenhle recept má dvě velký plus.je jednoduchý a opravdu koláčky "asi" dlouho vydrží.no nevím u nás je ta banda 5ti chlapů ztrestala ještě večer po večeři.ale byli opravdu výborné,křehké......prostě super :-)

  • Bashan
    Bashan | 28. 8. 2011 14:19

    Fakt dobrý a vláčný těsto. Doporučuju péct rychle, tak na 190°C.

  • Denisa Navrátilová | 24. 2. 2008 15:21

    tak jsem je taky zkusila, v životě se mi žádné kynuté těsto nepovedlo, tak jsem měla obavu, ale tyhle koláče nemají chybu, dala jsem tam 3 celá vejce nejen žloutky dala těsto kynout, pak jsem vytvarovala koláče průměr asi 8cm naplnila tvarohovou nádivkou, na ni kopeček makové (nebo obráceně) a posypala drobenkou a pekla asi na 170st 20 min, do růžova, po vyjmutí z trouby jsem okraje potřela směsí (voda, rum, mouč.cukr) a celé posypala moučkovým cukrem A NEMAJÍ CHYBU!!!!!!!!!! jen nevím jestli se mi povede ochutnat je i druhý den, jestli budou stejně vláčné, protože určitě nezbydou.

  • Kuchařka on-line | 9. 5. 2007 12:39

    Opraveno.

  • Vanda Králová | 5. 5. 2007 21:27

    S těmi kvasnicemi je to pravda. Párkrát jsem koláče zkoušela upéct a myslím, že akorát na tohle množství je 1 kostka droždí. Mohla by to Kuchařka on-line prosím v receptu opravit? Děkuji

  • Kajka | 10. 3. 2006 21:24

    Tak jsem dnes pekla tyto koláče.Dovnitř tvaroh,nahoru jsem dala povidla a nakonec drobenku. S těstem se mi dobře pracovalo ,ale strašně rychle kynulo..Koláčky jsou sice nadýchané , ale ty kvasnice jsou příliš cítit. To množství kvasnic mi opravdu připadá na půl kila mouky až příliš. Jinak jsou výborné.

  • Anonym | 9. 3. 2006 00:33

    prosím vás, dalo by se to těsto i vyválet a potom třeba vykrajovat kolečka a na plechu do nich dělat důlky?děkuji M.

  • Vanda Králová | 10. 2. 2006 14:40

    Nejlepší je asi tvarohová náplň, pak jsou koláče krásně šťavnaté. A hlavně se nesmí upéct moc - měly by být světloučce hnědé, aby kůrka neztvrdla. Správné množství majolky je opravdu 100 g, jak psala Kuchařka online

  • Kuchařka on-line | 9. 2. 2006 14:10

    Běžná vanička majolky má 100 g.

  • beba | 9. 2. 2006 14:08

    to tam mám daľ 1 kg majonézy?

  • Di | 9. 2. 2006 13:23

    V Čechách ještě existují vaničky po 1000 g.

  • beba | 9. 2. 2006 10:23

    Koľko je to jedna vanička majolky? Na Slovensku máme majolku len v sklenných pohároch.

  • Eva | 9. 2. 2006 09:31

    omlouvám se, to není anonym :))

  • Anonym | 9. 2. 2006 08:42

    Kajko, doporučuji naplnit tvarohovou nádivkou, úplně zabalit (jako plněné knedlíky), na plechu zploštit, uprostřed udělat důlek, do toho kus povidel (marmelády) a drobenku navrh - tzv. moravské koláče

  • Vanda Králová | 8. 2. 2006 21:18

    Pro Kajku, já jsem to nezkoušela, ale určitě by to šlo.

  • Kajka | 5. 1. 2006 23:03

    Zkoušela jste dávat nápln i dovnitř , zabalit a nahoru posypku?

  • Vanda Králová | 2. 1. 2006 21:07

    V receptu je to popsané trochu zmateně, ale těsto nejlépe necháme kynout v míse, ve které jsme ho hnětli, na teplém místě a samozřejmě tak dlouho, jak je potřeba (45 minut - hodinu?) - to určitě každý pozná, jestli už je aspoň dvojnásobné nebo trojnásobné, než bylo hned po uhnětení. Pak teprve vyválíme ty bochánky, dáme na plech daleko od sebe (abysme měli dost místa na koláče, až je budeme pak "placatět") a necháme zase chvilku kynout (20 minut?) - podle uvážení

  • Anonym | 28. 12. 2005 21:03

    jak dlouho se má nechat těsto kynout, prosím?

  • Máca | 28. 12. 2005 11:22

    také dělám podobné koláče..jsou výborné, vtip je v tom, že ta majonéza je dělá vláčné po dlouhou dobu. Ta vanička majolky vychází tak na 3 polévkové lžíce. Jo a zkuste po upečení potřít ty koláčky ( hlavně okraje) rozpuštěným máslem nebo Herou s rumem..je to vynikající.

  • Vanda Králová | 28. 12. 2005 09:06

    Majolka má být malá krabička, která vypadá jako krabička od termixu ....

  • Vanda Králová | 28. 12. 2005 09:04

    Droždí by stačila i jedna kostka a půl, tj. 60 g .... ale myslím, že tam má zásadní význam, aby ty koláče byly opravdu nadýchané

  • Anonym | 27. 12. 2005 20:01

    2 kostky droždí - není to moc na 1/2 kg múkyt.j. asi 80 g droždí?

  • Anonym | 27. 12. 2005 20:00

    prosím Vás možte napísať o akú gramáž ide abnička majolky.A ešte niečo - robila som túto plnku s maslom a so salkom skaramelizovanom a tá náplň nebola vôbec tuhá, skôr liala sa, meviete prosím čím to je?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krystal Droždí Hladká mouka Jablka Majonéza Mák Meruňky Mléko Mouka Polohrubá mouka Povidla Rostlinný olej Sůl Švestky Tuk Tvaroh Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Velikonoční mrkvový beránek

Velikonoční mrkvový beránek

Jižanské fazole s klobásou

Jižanské fazole s klobásou

Zdravé sušenky

Zdravé sušenky

Kapustové karbanátky II

Kapustové karbanátky II

Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem

Báječný hruškový (jablečný) koláč s…

Kořeněný patizon v těstíčku

Kořeněný patizon v těstíčku

Bylinková krkovička na černém pivu

Bylinková krkovička na černém pivu

Rychlobublanina

Rychlobublanina

Doporučujeme

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

39
Dýňová tortila
Dýňová tortila
37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
30
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
25
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…

Zajímavé články

Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa, pstruha, makrelu nebo tuňáka?
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa,…
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč, rybízový koláč s tvarohem a luxusní roláda s třešněmi
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč,…
Jak využít formu na muffiny? Toto je 14 geniálních způsobů!
Jak využít formu na muffiny? Toto je 14…
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si snadno vyrobíte i doma
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si…
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na…
AHA.cz Herec Václav Svoboda z Ulice: KRACH PLÁNŮ S POSTAVOU NYKLA

Herec Václav Svoboda z Ulice: KRACH PLÁNŮ S POSTAVOU NYKLA

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Módní inspirace podle oslavenkyně Nicole Kidman: Tyto kousky vám uberou roky!

Módní inspirace podle oslavenkyně Nicole Kidman: Tyto kousky vám uberou roky!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Sexy karatistka Veronika Havlík ze Survivoru porodila: Dcerka dostala unisex jméno!

Sexy karatistka Veronika Havlík ze Survivoru porodila: Dcerka dostala unisex jméno!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Živly v čínském horoskopu: Dřevo je chaos, Kov spořádanost. Co dalšího prozradil odborník a který element ovlivňuje vás?

Živly v čínském horoskopu: Dřevo je chaos, Kov spořádanost. Co dalšího prozradil odborník a který element ovlivňuje vás?

Další doporučené recepty:

Vláčná maková buchta / bábovka s povidly
Vláčná maková buchta / bábovka s povidly
Vláčná máslová vánočka
Vláčná máslová vánočka
Vláčná mramorová bábovka s čokoládovou polevou
Vláčná mramorová bábovka s čokoládovou…
Vláčné mrkvové taštičky
Vláčné mrkvové taštičky
Vláčný bramborový hřbet / buchta
Vláčný bramborový hřbet / buchta
Vláčný makovník / makovec
Vláčný makovník / makovec
  • Recepty.cz
  • Vláčné koláče
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact