Parádní bábovka, kterou pohostíte jak rodinu, tak případnou návštěvu. Mísí se v ní světlé a kakaové těsto, díky smetaně je krásně vláčná a pokud ji ozdobíte čokoládovou polevou bude už od pohledu k nakousnutí.
Máslo vymíchejte s moučkovým cukrem, žloutky a vanilkovým cukrem. Přidejte mouku s práškem do pečiva, smetanu a trochu nastrouhané citronové kůry. Z bílků připravte tuhý sníh a přidejte jej ke směsi.
Do vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy nalejte asi polovinu těsta. Do zbytku přimíchejte kakao a také jej nalejte do formy. Světlé i tmavé těsto opatrně promíchejte.
3
Bábovku pečte ve středně rozehřáté troubě asi 40 minut.
4
Čokoládu na vaření nalámejte na kousky a spolu s máslem dejte do kastrůlku, který umístíte do nádoby s horkou vodou. Za stálého míchání rozpusťte obě ingredience na polevu, kterou polijte hotovou, vychladlou bábovku.