• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Vláčná bublanina
Napište svůj komentář k receptu

Vláčná bublanina

autor: šárka tkáčová
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 49
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vláčná bublanina
Vláčná bublanina
Vláčná bublanina
Vláčná bublanina
Vláčná bublanina
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks vejce
    • 200
      g cukr krupice nebo Krystal
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 0,50
      balení prášek do pečiva
    • citronová kůra trošku
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Celá vejce s cukrem šlehám ve šlehači nebo elektrickými metlami. Vyšlehají se do husté pěny. Pak snížím otáčky na minimum, popř. pomalu míchejte ručně vařečkou a po troškách pomalu přisypávám mouku smíchanou s práškem a po troškách přilévám olej. Promíchat pomalu, ale dobře od spodu než nalejete na plech, piškotové těsto má tendenci - mouka na spodu, šlehaná vejce nahoře.
2
Na vymazaný a moukou nebo strouhankou vysypaný plech s vyšším okrajem a rozměr asi 28x46 naleju těsto, pokladu hustě ovocem, dám do vyhřáté trouby na 170 °C a peču do zlatova - asi 25 minut.
3
Prvních 10 minut neotvírám troubu, když zlátne tak už hlídám. Kdo má rád bledší, vezměte si párátko a zkuste, zda se už nelepí. Pokud je párátko čisté, je bublanina upečená.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mramorová bábovka vláčná

Mramorová bábovka vláčná

Vláčná bramborová vánočka

Vláčná bramborová vánočka

Ananasová bábovka - vláčná

Ananasová bábovka - vláčná

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kikina13 | 23. 6. 2016 19:16

    Skvělá, peču podruhé za týden ;-)

  • bsilva | 18. 1. 2016 17:59

    a co mléko...to je bez mléka :-!

  • Martinkaa | 3. 7. 2015 08:27

    s třešněmi moc dobrá :-)

  • veruuk | 18. 6. 2015 22:09

    S meruňkama... moooc dobrá ;-)

  • gabinaf
    gabinaf | 19. 1. 2015 21:02

    super dobre.....Nejlepsi. :)

  • gabinaf
    gabinaf | 19. 1. 2015 21:02

    super dobre.....Nejlepsi. :)

  • Jana | 1. 6. 2014 14:23

    dnes jí dělala a opravdu výborná :)

  • barbarons
    barbarons | 29. 4. 2014 21:37

    Supr recept, mňam mňam

  • Lucie Kadera | 14. 3. 2014 20:27

    Zrovna jsem ji dopekla je opravdu vyborna, krasne nadychana.

  • allena89
    allena89 | 14. 3. 2014 12:39

    Naprosto luxusní! Udělala jsem do pekáčku, takže byla nádherně vysoká, vláčná a voňavá. Dala jsem zásoby z mrazáku: meruňky, broskve, jahody a borůvky. Snědla se za jeden den.

  • pepibubu | 10. 4. 2013 09:00

    Jinou už dělat nebudu :-) upekla jsem odpoledne, a dneska ke snídani se dojedla....

  • giovicova
    giovicova | 8. 7. 2012 22:32

    Výborná ;-)

  • Arminea
    Arminea | 6. 7. 2012 20:58

    Vynikající recept, děkuji :)

  • LadyW | 5. 7. 2012 15:45

    Bublaninu jsem dnes vyzkoušela, je opravdu výborná, nadýchaná, jen se po ní zaprášilo, dík za dobrý recept. A vejde se do ní opravdu hodně ovoce, a to je fajn. K třešním jsem přidala i pár jahod a maliny.

  • Danci.v
    Danci.v | 4. 9. 2011 16:25

    Před chvílí jsem vyndala z trouby. Už sme ochutnali a je opravdu vynikající, vláčná. Dělala jsem s jahodama a trochu jsem ubrala cukr. Trochu dobarvila kurkumou a VYNIKAJÍCÍ! Myslím, že jinou už dělat nebudu :-) Dávám za 1 a doporučuji! (foto přikládám)

  • bulterierka2 | 23. 6. 2011 17:10

    krása

  • GlickaIva | 8. 6. 2011 19:29

    Výborná, vláčná, velká spokojenost. Dávám za jedna!!

  • Markéta Krušinová | 15. 6. 2009 10:53

    Ráda jsem vyzkoušela tento recept, konzistence těsta je moc pěkná, je krásně nadýchané. a už je 15 min v troubě:-) jestlli bude dílo tak moc dobré jak tu píšete, udělám další. Dostala jsem tašku třešní:-)

  • Jaroslava Tkáčová | 4. 1. 2009 18:12

    Ahoj Šárko,líbí se mi že to rozepisujete kroky podrobně jak pro nováčky(snad je nás tady víc)

  • Jolana Christová | 28. 6. 2008 09:12

    Recept už dělám podruhé, je to fakt mňamka, dnes peču s višněmi, Šárce děkuji za receptík:-)

  • ladislava staffenová | 18. 6. 2008 10:47

    Včera jsem upekla a byla! výborná.Také jsem použila špaldovou mouku,přidala jsem místo norm. cukru jen 15 g cukru pro diabetika a zaujala mě kurkuma,myslím,že Simča mluvila o ní jako, že je dobrá pro diabetiky,dala jsem ji tam taky.Bylo to skvělé a zůstane v repertoáru!O té kurkumě jsem toho moc neveděla,ale na www.bylinky.doktorka.cz jsem zjistila,že má opravdu skvělé účinky pro funkci jater a že ve spojení s dalším kořením jako nám známá směs kari,je ještě lepší.Lékař mi řekl,že na tozapomněl,ale ať se vždycky zeptám :-)),takže moc děkuji,stále je proč se učit.Laďka

  • Katka | 22. 11. 2007 16:29

    ahoj, četla jsem starší diskuzi a přidám svoji trošku do mlýna:-). V jednom rádiu jsem slyšela radu, že na dobarvení je ideální vanilkový pudink v množství 1 sáček na kilogram mouky. Chystám se péci tuto bublaninu, tak to hned vyzkouším:-)

  • Nikola Skalová | 15. 11. 2007 09:55

    Hezký den,včera jsem dělala tu to bublaninu a je opravdu výborná...moc chutnala a už neni. Jinak se mi moc líbí varianta šlehání vajec-celých. Moc mě nebaví a nejde oddělovat bílek a žloutek, takže chválím. Udělala jsem jí s tvarohem a mandarinkama kompotovanýma (nic jiného vhodného jsem nenašla). A super

  • Jitka Pochmanova | 26. 6. 2007 12:09

    Dělala jsem spoustu bublanin ale tahle je opravdu ze všech nejlepší :-).Dnes ji opakuji,přítel si na ní moc,moc pochutnal a to je co říct.Akorát jsem jí pekla déle než 25 min.

  • Šárka Tkáčová | 12. 6. 2007 10:27

    Zdeni ,moc děkuji za pochvalu.Hlavně že chutnala.

  • Zdena Ústí nad Labem | 12. 6. 2007 10:11

    Včera jsem tento recept vyzkoušela, je rychlý a vynikající, nic jsem nebarvila, dělala jsem ji s jahodama a je vynikající - hlavně je rychle hotový a to já ráda.

  • Mína | 9. 6. 2007 22:35

    Dobrý den, k tomu barvení, napadlo mě, že efektivní způsob by mohla poskytnout najemno nastrouhaná mrkev, lehce osmahlá na tom oleji. Ale asi by pak bylo vhodné ji zcedit :-). Nemuselo by to být znát na chuti.

  • Marsí | 7. 6. 2007 12:55

    Připomíná mi to recept mé maminky..vyzkouším i s kurkumou. Tu dávám i do zeleninových polévek pro barvičku..:-)díky Šárko za recept..

  • Šárka Tkáčová | 7. 6. 2007 09:20

    P. Križová , to jste špatně pochopila.Kurkumou nenahrazujeme vejce,jen vajíčka koupené přibarvuji , na špičku nože potr.barvivem a zmínila jsem se , že jsou tam sice éčka , ale že dávám jen trošku. Děvčata navrhly přibarvení kurkumou.Však si přečtěte komentáře od začátku , je to tam všechno.Vajíčka rozhodně neubírat .

  • krizova) | 7. 6. 2007 06:45

    Muzu se zeptat kdyz osidite vejce jako ze jich tam date mene a misto toho kurkumu /taky ji pouzivam/ nezmeni se pak pomer tech ostatnich ingredienci?

  • Pavlína Matušková | 6. 6. 2007 23:48

    Naučila jsem se teď místo polohrubé mouky do pečení používat mouku špaldovou. Nemusím řešit, jestli je těsto dost žluté, protože výsledek je pak karamelově hnědý a navíc mám aspoň pocit, že je to aspoň trochu zdravější :-)

  • barča | 6. 6. 2007 22:14

    Tak jste mi všichni připomněly hnědou flašku. Tuhle bublačku už dělala moje máma, asi je to starší recept. Peču jí taky a nemá konkurenci, třeba třená bublanina trochu "dusí". Já když peču obyčejný pikot, tak vlastně z tohoto těsta, protože přidávám nakonec taky olej.

  • Vláďa Sýkora | 6. 6. 2007 17:13

    Ahoj všem, přeju hezký den :-) Můžu se taky připojit do diskuze i když nejsem holka ??? :-))) O víkendu zkusím tuhle bublaninku, zatím jsme měl největší úspěch s "Rychlou bublaninou Hanička" - dětem do turisťáku jsme musel dělat rovnou dva plechy aby se na všechny dostalo. Tak potom dám vědět jak to dopadlo..

  • Simča Sládková | 6. 6. 2007 13:49

    Hanko, Šárko - kurkumu klidně do bublaniny dejte, stačí fakt na špičku nože - obarví a chuť nezmění. Já ji kupuji i u nás "na vsi" mezi kořením - takže asi nebude potíž ji sehnat. Kromě krásné barvy má i jinou výhodu: manžel je diabetik a dr. mu ji doporučila do sladkých věcí, že usnadňuje odbourávání cukru a tím snižujr krevní cukr. Takže nejen na barvu :o))))

  • Hana Rožníčková | 6. 6. 2007 11:33

    Holky moc děkuju za rady. Taky mě mohlo napadnout, že asi bude ke koupi mezi kořením. Nějak si sedím dnes na vedení. Holt není každý den posvícení.

  • Zuzana Šindlerová | 6. 6. 2007 10:41

    Buchty i rýži obarvuji také šafránem. Dovezla jsem si jej ze Španělska, trošičkou se dají dělat divy a také každý obdivuje "barvu domácích vajíček". Ale někde jsem vyčetla, že šafrán ve větším množství je jedovatý, tak jenom štipeček.

  • Šárka Tkáčová | 6. 6. 2007 10:37

    Simčó,kde se zrovna nacházíš? Co říkáš kurkumě v bublanině , místo žlutého barviva? Ona ta světlá bublanina pro nás doma opravdu není ono. Zašla bych si ji koupit . U nás prodává perfektní koření prodejnička Vanilla.

  • Gábina H | 6. 6. 2007 10:19

    Šárko, abych řekla pravdu, tak já sama jsem to ještě nezkoušela, ale viděla jsem to v receptu na "hrstkové" knedlíky od Simči SLádkové. Tak se jí zkus zeptat. Mám v plánu je taky vyzkoušet

  • Šárka Tkáčová | 6. 6. 2007 10:06

    Hani tykej,je to takové přátelské a jsou lidé , od kterých mě to tady vyloženě těší.Gábi , nezmění kurkuma chuť pokrmu? Myslím tedy vajec? V mase a rýži to neva, to znám , kupuji thajské kari a je supr.

  • Gábina H | 6. 6. 2007 09:59

    Hanko, kurkumu najdete mezi kořením. Ta vlastně dělá tu žlutou barvu kari. Jukněte sem http://www.koreni.cz/detail.php?pid=293

  • Věra z DC | 6. 6. 2007 09:58

    Kurkumu kupuji ve zdravé výživě, je prima dávám i do rýže ....

  • Hana Rožníčková | 6. 6. 2007 09:51

    Nojo, Šárko, máš pravdu - hnědá flaška oleje. Joj, to už ani není pravda, jak ten čas letí.Gábino a kurkumu kupuješ kde? Ježíš, jak já se tady učím...Holky nevadí, že tykám? Já jsem tak zvyklá z jiných webů. Kdyžtak se omlouvám.

  • Gábina H | 6. 6. 2007 09:40

    Šárko, zkuste přidat trochu mleté kurkumy, to je bez éček a těsto to také pěkně obarví :-))

  • Šárka Tkáčová | 6. 6. 2007 09:35

    Hani to jsem ráda,že ji taky někdo zná,v době našeho dětství nezapomenutelná,pořád vidím tu hnědou flašku od oleje,jak jsme ji s maminkou pekly.V období ovoce jahod a třešní peču i 2x do týdne.A souhlasím,s vypeckovaných třešní je nej...Když nemám domácí vajíčka,přidám trošičku - na špičku nože žlutého barviva,které dávám např.do marcipánu.To máš vidět,jak každý chválí domácí vajíčka:-))) Já vím , jsou to éčka,ale je to jen někdy.

  • Hana Rožníčková | 6. 6. 2007 09:20

    Šárko, také dělám tuto bublaninu, je opravdu vláčná, rychlá na přípravu a jednoduchá i na suroviny, většinou jsou všechny doma po ruce. Máme jí rádi s jakýmkoli ovocem, ale nejraději asi s vypeckovanými třešněmi. Díky za připomenutí, třešně máme, jen nevím kdy se do ní dám. Doma na mě chtějí o víkendu upéct Obližprst.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marokánky ze smetany

Marokánky ze smetany

Americké hovězí

Americké hovězí

Tvarůžková pomazánka (vařená, jednoduchá)

Tvarůžková pomazánka (vařená,…

Želatinová mňamka

Želatinová mňamka

Mrkvový salát III

Mrkvový salát III

Čínské masové placičky alá Zita Kabátová

Čínské masové placičky alá Zita…

Piña colada - koláč

Piña colada - koláč

Pečené vepřové ocásky s kořenovou zeleninou

Pečené vepřové ocásky s kořenovou…

Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý

Koláč s hruškovým / jablečným…

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

15
Virgin mojito
Virgin mojito
14
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
13
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
12
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
11
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Vitamínový ovocný salát
Vitamínový ovocný salát
Vizovické pečivo
Vizovické pečivo
Vláčná bramborová vánočka
Vláčná bramborová vánočka
Vláčná maková buchta / bábovka s povidly
Vláčná maková buchta / bábovka s povidly
Vláčná máslová vánočka
Vláčná máslová vánočka
Vláčná mramorová bábovka s čokoládovou polevou
Vláčná mramorová bábovka s čokoládovou…
  • Recepty.cz
  • Vláčná bublanina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact