• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vláčná bublanina
Napište svůj komentář k receptu

Vláčná bublanina

autor: šárka tkáčová
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 49
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vláčná bublanina
Vláčná bublanina
Vláčná bublanina
Vláčná bublanina
Vláčná bublanina
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks vejce
    • 200
      g cukr krupice nebo Krystal
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 0,50
      balení prášek do pečiva
    • citronová kůra trošku
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Celá vejce s cukrem šlehám ve šlehači nebo elektrickými metlami. Vyšlehají se do husté pěny. Pak snížím otáčky na minimum, popř. pomalu míchejte ručně vařečkou a po troškách pomalu přisypávám mouku smíchanou s práškem a po troškách přilévám olej. Promíchat pomalu, ale dobře od spodu než nalejete na plech, piškotové těsto má tendenci - mouka na spodu, šlehaná vejce nahoře.
2
Na vymazaný a moukou nebo strouhankou vysypaný plech s vyšším okrajem a rozměr asi 28x46 naleju těsto, pokladu hustě ovocem, dám do vyhřáté trouby na 170 °C a peču do zlatova - asi 25 minut.
3
Prvních 10 minut neotvírám troubu, když zlátne tak už hlídám. Kdo má rád bledší, vezměte si párátko a zkuste, zda se už nelepí. Pokud je párátko čisté, je bublanina upečená.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mramorová bábovka vláčná

Mramorová bábovka vláčná

Vláčná bramborová vánočka

Vláčná bramborová vánočka

Ananasová bábovka - vláčná

Ananasová bábovka - vláčná

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kikina13 | 23. 6. 2016 19:16

    Skvělá, peču podruhé za týden ;-)

  • bsilva | 18. 1. 2016 17:59

    a co mléko...to je bez mléka :-!

  • Martinkaa | 3. 7. 2015 08:27

    s třešněmi moc dobrá :-)

  • veruuk | 18. 6. 2015 22:09

    S meruňkama... moooc dobrá ;-)

  • gabinaf
    gabinaf | 19. 1. 2015 21:02

    super dobre.....Nejlepsi. :)

  • gabinaf
    gabinaf | 19. 1. 2015 21:02

    super dobre.....Nejlepsi. :)

  • Jana | 1. 6. 2014 14:23

    dnes jí dělala a opravdu výborná :)

  • barbarons
    barbarons | 29. 4. 2014 21:37

    Supr recept, mňam mňam

  • Lucie Kadera | 14. 3. 2014 20:27

    Zrovna jsem ji dopekla je opravdu vyborna, krasne nadychana.

  • allena89
    allena89 | 14. 3. 2014 12:39

    Naprosto luxusní! Udělala jsem do pekáčku, takže byla nádherně vysoká, vláčná a voňavá. Dala jsem zásoby z mrazáku: meruňky, broskve, jahody a borůvky. Snědla se za jeden den.

  • pepibubu | 10. 4. 2013 09:00

    Jinou už dělat nebudu :-) upekla jsem odpoledne, a dneska ke snídani se dojedla....

  • giovicova
    giovicova | 8. 7. 2012 22:32

    Výborná ;-)

  • Arminea
    Arminea | 6. 7. 2012 20:58

    Vynikající recept, děkuji :)

  • LadyW | 5. 7. 2012 15:45

    Bublaninu jsem dnes vyzkoušela, je opravdu výborná, nadýchaná, jen se po ní zaprášilo, dík za dobrý recept. A vejde se do ní opravdu hodně ovoce, a to je fajn. K třešním jsem přidala i pár jahod a maliny.

  • Danci.v
    Danci.v | 4. 9. 2011 16:25

    Před chvílí jsem vyndala z trouby. Už sme ochutnali a je opravdu vynikající, vláčná. Dělala jsem s jahodama a trochu jsem ubrala cukr. Trochu dobarvila kurkumou a VYNIKAJÍCÍ! Myslím, že jinou už dělat nebudu :-) Dávám za 1 a doporučuji! (foto přikládám)

  • bulterierka2 | 23. 6. 2011 17:10

    krása

  • GlickaIva | 8. 6. 2011 19:29

    Výborná, vláčná, velká spokojenost. Dávám za jedna!!

  • Markéta Krušinová | 15. 6. 2009 10:53

    Ráda jsem vyzkoušela tento recept, konzistence těsta je moc pěkná, je krásně nadýchané. a už je 15 min v troubě:-) jestlli bude dílo tak moc dobré jak tu píšete, udělám další. Dostala jsem tašku třešní:-)

  • Jaroslava Tkáčová | 4. 1. 2009 18:12

    Ahoj Šárko,líbí se mi že to rozepisujete kroky podrobně jak pro nováčky(snad je nás tady víc)

  • Jolana Christová | 28. 6. 2008 09:12

    Recept už dělám podruhé, je to fakt mňamka, dnes peču s višněmi, Šárce děkuji za receptík:-)

  • ladislava staffenová | 18. 6. 2008 10:47

    Včera jsem upekla a byla! výborná.Také jsem použila špaldovou mouku,přidala jsem místo norm. cukru jen 15 g cukru pro diabetika a zaujala mě kurkuma,myslím,že Simča mluvila o ní jako, že je dobrá pro diabetiky,dala jsem ji tam taky.Bylo to skvělé a zůstane v repertoáru!O té kurkumě jsem toho moc neveděla,ale na www.bylinky.doktorka.cz jsem zjistila,že má opravdu skvělé účinky pro funkci jater a že ve spojení s dalším kořením jako nám známá směs kari,je ještě lepší.Lékař mi řekl,že na tozapomněl,ale ať se vždycky zeptám :-)),takže moc děkuji,stále je proč se učit.Laďka

  • Katka | 22. 11. 2007 16:29

    ahoj, četla jsem starší diskuzi a přidám svoji trošku do mlýna:-). V jednom rádiu jsem slyšela radu, že na dobarvení je ideální vanilkový pudink v množství 1 sáček na kilogram mouky. Chystám se péci tuto bublaninu, tak to hned vyzkouším:-)

  • Nikola Skalová | 15. 11. 2007 09:55

    Hezký den,včera jsem dělala tu to bublaninu a je opravdu výborná...moc chutnala a už neni. Jinak se mi moc líbí varianta šlehání vajec-celých. Moc mě nebaví a nejde oddělovat bílek a žloutek, takže chválím. Udělala jsem jí s tvarohem a mandarinkama kompotovanýma (nic jiného vhodného jsem nenašla). A super

  • Jitka Pochmanova | 26. 6. 2007 12:09

    Dělala jsem spoustu bublanin ale tahle je opravdu ze všech nejlepší :-).Dnes ji opakuji,přítel si na ní moc,moc pochutnal a to je co říct.Akorát jsem jí pekla déle než 25 min.

  • Šárka Tkáčová | 12. 6. 2007 10:27

    Zdeni ,moc děkuji za pochvalu.Hlavně že chutnala.

  • Zdena Ústí nad Labem | 12. 6. 2007 10:11

    Včera jsem tento recept vyzkoušela, je rychlý a vynikající, nic jsem nebarvila, dělala jsem ji s jahodama a je vynikající - hlavně je rychle hotový a to já ráda.

  • Mína | 9. 6. 2007 22:35

    Dobrý den, k tomu barvení, napadlo mě, že efektivní způsob by mohla poskytnout najemno nastrouhaná mrkev, lehce osmahlá na tom oleji. Ale asi by pak bylo vhodné ji zcedit :-). Nemuselo by to být znát na chuti.

  • Marsí | 7. 6. 2007 12:55

    Připomíná mi to recept mé maminky..vyzkouším i s kurkumou. Tu dávám i do zeleninových polévek pro barvičku..:-)díky Šárko za recept..

  • Šárka Tkáčová | 7. 6. 2007 09:20

    P. Križová , to jste špatně pochopila.Kurkumou nenahrazujeme vejce,jen vajíčka koupené přibarvuji , na špičku nože potr.barvivem a zmínila jsem se , že jsou tam sice éčka , ale že dávám jen trošku. Děvčata navrhly přibarvení kurkumou.Však si přečtěte komentáře od začátku , je to tam všechno.Vajíčka rozhodně neubírat .

  • krizova) | 7. 6. 2007 06:45

    Muzu se zeptat kdyz osidite vejce jako ze jich tam date mene a misto toho kurkumu /taky ji pouzivam/ nezmeni se pak pomer tech ostatnich ingredienci?

  • Pavlína Matušková | 6. 6. 2007 23:48

    Naučila jsem se teď místo polohrubé mouky do pečení používat mouku špaldovou. Nemusím řešit, jestli je těsto dost žluté, protože výsledek je pak karamelově hnědý a navíc mám aspoň pocit, že je to aspoň trochu zdravější :-)

  • barča | 6. 6. 2007 22:14

    Tak jste mi všichni připomněly hnědou flašku. Tuhle bublačku už dělala moje máma, asi je to starší recept. Peču jí taky a nemá konkurenci, třeba třená bublanina trochu "dusí". Já když peču obyčejný pikot, tak vlastně z tohoto těsta, protože přidávám nakonec taky olej.

  • Vláďa Sýkora | 6. 6. 2007 17:13

    Ahoj všem, přeju hezký den :-) Můžu se taky připojit do diskuze i když nejsem holka ??? :-))) O víkendu zkusím tuhle bublaninku, zatím jsme měl největší úspěch s "Rychlou bublaninou Hanička" - dětem do turisťáku jsme musel dělat rovnou dva plechy aby se na všechny dostalo. Tak potom dám vědět jak to dopadlo..

  • Simča Sládková | 6. 6. 2007 13:49

    Hanko, Šárko - kurkumu klidně do bublaniny dejte, stačí fakt na špičku nože - obarví a chuť nezmění. Já ji kupuji i u nás "na vsi" mezi kořením - takže asi nebude potíž ji sehnat. Kromě krásné barvy má i jinou výhodu: manžel je diabetik a dr. mu ji doporučila do sladkých věcí, že usnadňuje odbourávání cukru a tím snižujr krevní cukr. Takže nejen na barvu :o))))

  • Hana Rožníčková | 6. 6. 2007 11:33

    Holky moc děkuju za rady. Taky mě mohlo napadnout, že asi bude ke koupi mezi kořením. Nějak si sedím dnes na vedení. Holt není každý den posvícení.

  • Zuzana Šindlerová | 6. 6. 2007 10:41

    Buchty i rýži obarvuji také šafránem. Dovezla jsem si jej ze Španělska, trošičkou se dají dělat divy a také každý obdivuje "barvu domácích vajíček". Ale někde jsem vyčetla, že šafrán ve větším množství je jedovatý, tak jenom štipeček.

  • Šárka Tkáčová | 6. 6. 2007 10:37

    Simčó,kde se zrovna nacházíš? Co říkáš kurkumě v bublanině , místo žlutého barviva? Ona ta světlá bublanina pro nás doma opravdu není ono. Zašla bych si ji koupit . U nás prodává perfektní koření prodejnička Vanilla.

  • Gábina H | 6. 6. 2007 10:19

    Šárko, abych řekla pravdu, tak já sama jsem to ještě nezkoušela, ale viděla jsem to v receptu na "hrstkové" knedlíky od Simči SLádkové. Tak se jí zkus zeptat. Mám v plánu je taky vyzkoušet

  • Šárka Tkáčová | 6. 6. 2007 10:06

    Hani tykej,je to takové přátelské a jsou lidé , od kterých mě to tady vyloženě těší.Gábi , nezmění kurkuma chuť pokrmu? Myslím tedy vajec? V mase a rýži to neva, to znám , kupuji thajské kari a je supr.

  • Gábina H | 6. 6. 2007 09:59

    Hanko, kurkumu najdete mezi kořením. Ta vlastně dělá tu žlutou barvu kari. Jukněte sem http://www.koreni.cz/detail.php?pid=293

  • Věra z DC | 6. 6. 2007 09:58

    Kurkumu kupuji ve zdravé výživě, je prima dávám i do rýže ....

  • Hana Rožníčková | 6. 6. 2007 09:51

    Nojo, Šárko, máš pravdu - hnědá flaška oleje. Joj, to už ani není pravda, jak ten čas letí.Gábino a kurkumu kupuješ kde? Ježíš, jak já se tady učím...Holky nevadí, že tykám? Já jsem tak zvyklá z jiných webů. Kdyžtak se omlouvám.

  • Gábina H | 6. 6. 2007 09:40

    Šárko, zkuste přidat trochu mleté kurkumy, to je bez éček a těsto to také pěkně obarví :-))

  • Šárka Tkáčová | 6. 6. 2007 09:35

    Hani to jsem ráda,že ji taky někdo zná,v době našeho dětství nezapomenutelná,pořád vidím tu hnědou flašku od oleje,jak jsme ji s maminkou pekly.V období ovoce jahod a třešní peču i 2x do týdne.A souhlasím,s vypeckovaných třešní je nej...Když nemám domácí vajíčka,přidám trošičku - na špičku nože žlutého barviva,které dávám např.do marcipánu.To máš vidět,jak každý chválí domácí vajíčka:-))) Já vím , jsou to éčka,ale je to jen někdy.

  • Hana Rožníčková | 6. 6. 2007 09:20

    Šárko, také dělám tuto bublaninu, je opravdu vláčná, rychlá na přípravu a jednoduchá i na suroviny, většinou jsou všechny doma po ruce. Máme jí rádi s jakýmkoli ovocem, ale nejraději asi s vypeckovanými třešněmi. Díky za připomenutí, třešně máme, jen nevím kdy se do ní dám. Doma na mě chtějí o víkendu upéct Obližprst.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slavnostní bramborová kaše

Slavnostní bramborová kaše

Kakaový koláč s tvarohem

Kakaový koláč s tvarohem

Těstovinový salát s avokádem

Těstovinový salát s avokádem

Vláčný mrkvový dort s tvarohovou náplní

Vláčný mrkvový dort s tvarohovou…

Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

Tradiční trdelník

Tradiční trdelník

Kuřecí ragú se žampiony

Kuřecí ragú se žampiony

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Zdravý brownies dort

Zdravý brownies dort

Doporučujeme

50 minut
Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Salát z rýžových nudlí s kuřetem

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

180
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
68
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
57
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
55
Dýňová tortila
Dýňová tortila
54
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách

Zajímavé články

Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy nezklamou a jsou hotové za pár minut
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy…
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte hvězdou pláže
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte…
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení každý pan učitel i paní učitelka
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení…
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
AHA.cz Helena a Lucie Vondráčkovy opět spolu: Dal je dohromady Troška!

Helena a Lucie Vondráčkovy opět spolu: Dal je dohromady Troška!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Dcera Michala Suchánka Berenika se vdala: Zahodila tátovo slavné jméno! Ale manželovo si nevzala…

Dcera Michala Suchánka Berenika se vdala: Zahodila tátovo slavné jméno! Ale manželovo si nevzala…

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

Další doporučené recepty:

Vitamínový ovocný salát
Vitamínový ovocný salát
Vizovické pečivo
Vizovické pečivo
Vláčná bramborová vánočka
Vláčná bramborová vánočka
Vláčná maková buchta / bábovka s povidly
Vláčná maková buchta / bábovka s povidly
Vláčná máslová vánočka
Vláčná máslová vánočka
Vláčná mramorová bábovka s čokoládovou polevou
Vláčná mramorová bábovka s čokoládovou…
  • Recepty.cz
  • Vláčná bublanina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact