RADA: Jak na domácí máslo?
RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!
Těsto je bezvadné, pružné a vláčné už i syrové. Skvěle se s ním pracivalo a vánočka je z něj dokonalá. Pletla jsem ze šesti pramenů, nakynula pěkně a je nadýchaná i po upečení. Teď už mám zaděláno na další. Jedna by nám nevydržela ani do zítřejšího štědrého dne. Děkuji.
Dneska jsem udělala jednu na zkoušku a už jsme i ochutnali, je výborná. V neděli budu dělat další a tentokrát i pro mamku.
<3 <:-) VYNIKAJÍCÍ,děkuji :-*
Dělala jsem v pekárně, naházela suroviny a pustila, za jedna. Těstoo se lepilo, ale já dala namočené rozinky, tak možná tím. Jinak parádní vánočka, lepší jsem skutečně nejedla a to byla má první. Měla jsem z ní opravdu srach a dopadla perfektně. Mám jí tedy přes celý plech :D pletla jsem ze čtyř a pekla jak píše paní přede mnou 8min. na 190 a pak 20min na 170. :-)
Já jsem jí dělala přesně podle receptu a se sušeným droždím ani žádnou zkušenost nemám a tak nemůžu radit, ale těsto mi kynulo dobře a o dost rychlejš než u té poctivé mamčiné. Ráno se chystám na tu opravdu vánoční, prože ta první už skoro není, jen jsem si dneska uvařila brambory. Určitě právě díky nim je pořád jako čerstvá a zkouším jí jako obyčejně dřevěnou špejlí a ta musí zůstat čistá bez těsta.
Jak hodně vláčná je? Nevím, jestli jsem ji dostatečně dopekla. Máte někdo zkušenost se sušeným droždím? Nevím kolik dát... Dala jsem 14g sušeného a těsto nechtělo moc kynout. :-\
Prosím, nedala by se vánočka dělat v domácí pekárně? nezkoušel to někdo?
Mám skvělý recept na vánočky od mamky, ale péct teď budu podle tohoto receptu. Manželovi totiž chutná víc než ta domácí ta kupovaná. Prý není tak hutná a tahle se jí svou lehkostí hodně podobá adá se vylepšit mandlemi a rozinkami navíc. Jsem ráda, že jsem jí vyzkoušela.
Jsem velmi ráda, že jsem vánočku zkusila, protože výsledek předčí ve všech směrech moje očekávání a na vánočním stole tahle dobrůtka určitě chybět nebude. Už nikdy chybět nebude :-) .
Dnes recept vyzkouším.O bramborovém těstě jsem v práci slyšela samou chválu,tak mi to nedá a jdu jí jako předvánoční závdavek upíct.
Děkuji za výborný recept. Odpadlo mi zdlouhavé čekání na vykynutí, těsto výborné, zadělávala jsem z kila mouky a udělala jsem tři vánočky. Nejdřív jsem pekla dvě spolu a pak třetí samostatně, ze začátku na 190 a za chvíli jsem stáhla teplotu na 170. U receptu nejspíš zůstanu i nadále, děkuji.
Tak tohle je nejlepší recept na vánočku jaký znám a všem ho můžu doporučit. S těstem se skvěle pracuje, na kynutí se nemusí čekat takovou dobu, prostě vánočka bezchybičky. O víkend peču z kila mouky 4 další pro snachu a docela se na to i těšim :-) .
Byla opravdu výborná.Dokonce jsem jí mezi svátky pekla ještě jednou,jelikož manžela po tolika letech po kynutém pečivu nepálila žáha,zmizela dřív než obvykle.Recept budu používat i nadále.
Vánočka jedna báseň,těsto není těžké a moc sladké,dobře kynulo,vánočku mám jak malovanou a při pečení se mi vůbec nerozlézala.Taky je pěkně vláčná a v neposlední řadě i finančně nenáročná.Děkuji za recept,který nám dobarví Vánoce.
VÝBORNÁ A VOŇAVÁ VÁNOČKA, DALA JSEM VANILKU, CITRONOVOU KŮRU A TROCHOU RUMÍKU NAHRADILA ČÁST MLÉKA. RADKA
Vnoučata mám na prázdninách a zuzala a zuzala až jsem podlehla, stejně to venku vypadá spíš na podzim a místo člověče nezlob se nebo dostihů se nedá nic moc jiného dělat. Pustila jsem se do ní a mám z ní ohromnou radost. Nejenže se mi povedla vzhledově - to asi že nejsou Vánoce, ale chuťově je naprosto dokonalá a vláčná. Zakládám recept na Vánoce a doufám, že se povede stejně jako teď! Děkuji, Vláďa!!!
z těsta jsem dělala copy a motánky, byly vynikající a vydržely dlouho vláčné. Doporučuji vyzkoušet, stojí to za to :-)
Znám,je výborná!