• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vizovické pečivo
Napište svůj komentář k receptu

Vizovické pečivo

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 23
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vizovické pečivo
Vizovické pečivo
Vizovické pečivo
Vizovické pečivo
Vizovické pečivo
Vizovické pečivo
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 2
      dl voda
    • vejce

Postup přípravy receptu

1
Dekorativní pečivo, které není určeno k jídlu. Vytvářejí se z něho různé figurky. Mouku s vodou smísíme, dobře prohněteme a vytvarujeme na těstový bochánek. Necháme asi hodinu odpočinout. Nejprve vytvoříme základní tvar figurky z válečku těsta, k němu se pak přidáváme křídla, nohy, větévky atd.
2
Vytvarované figurky dotváříme pomocí nůžek a nožíku: nožíkem nařežeme prsty, hřebínek kohouta, nůžkami pak srst nebo peří zvířecích figurek. Oči se vyznačujeme koukolovými semínky. Hotové figurky pokládáme na plech a necháme asi hodinu schnout, teprve poté je potřeme rozkvedlaným vajíčkem. Pečeme pozvolna.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené pečivo s krabími tyčinkami + co dům dal

Zapečené pečivo s krabími tyčinkami +…

Slané nejen vánoční pečivo

Slané nejen vánoční pečivo

Pivní pečivo

Pivní pečivo

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • p | 29. 12. 2016 15:33

    Viz dále v komentářích. To je jiný recept.

  • petra | 29. 12. 2016 15:32

    Uvádí té dva různé poměry. Ten recept 300g mouky a 6 lzic vody ma v poměru daleko méně vody. Těsto nejde spojit. Vy uvádíte 40 ml vody na 100g mouky. Tj když dělám poloviční dávku 150 g mouky, jsou tam 3 lžíce vody a ocet. Ale dle vašeho receptu je to 5 lzic vody na 150 g mouky a ocet. Tak jen ze ty poměry jsou pro 2 různá těsta. Asi jste to nedělala ten cizí recept. Já udělala dle vašeho a těsto se konečně spojilo!

  • barbie | 28. 11. 2012 20:26

    jak dlouho peceme O:-)

  • kristulka :D | 15. 11. 2012 11:15

    hmm.. sexy perníčky .. jdu je upíct v pekáči .. :DD

  • Simča S.
    Simča S. | 20. 2. 2011 23:13

    Nedávno jsem četla, že se na toto dekorativní pečení používala mouka, která se vymetla ze dna truhel. Ta nejstarší a vlastně "nejhorší". Právě ta obsahuje nejvíce lepku a proto se možná dnes, kdy nemáme "starou mouku", dává na uvolnění lepku ten ocet. Přihodím pár obrázků toho, jak jsme si doma hráli :-)

  • Jana Tomčíková | 2. 12. 2006 07:47

    Simčo,není to špatně, s octem se může dělat vizovické pečivo taky, poměr je 300 g hl. mouky, 6 lžic vody,3 lžíce octa.S octem jsem to ale zatím nezkoušeli.

  • Simča Sládková | 1. 12. 2006 18:00

    Aha, tak to znám asi špatně. A s tím zaschnutím to zkusím, fakt je, že nám větší tvary často popraskaly. Díky za radu. S.

  • Jana Tomčíková | 30. 11. 2006 18:49

    Tradiční těsto se dříve dělalo jen z mouky a vody, přesně v poměru uvedeném v tomto receptu.Jinak je prý nejlepší nechat těsto hodinu odpočinout, pak dělat tvary, nechat hodinu i déle(až do druhého dne) zaschnout,potřít vejcem a pak teprve zvolna péct, aby pečivo nepopraskalo.Minulý týden děti tohle pečivo dělaly a krásně se jim povedlo!

  • Simča Sládková | 30. 11. 2006 15:16

    Pokud vím, tak kvůli lepší tažnosti (aby to mělo parametry jako modelína :-) ) se dává lžíce octa.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Chléb & placky
Ostatní Pečiva Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené těstoviny s vepřovkou

Zapečené těstoviny s vepřovkou

Mňamka z listového těsta

Mňamka z listového těsta

Maďarská variace

Maďarská variace

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš III.

Marinovaná kuřecí prsa II.

Marinovaná kuřecí prsa II.

Maso v zelenině z pečícího sáčku

Maso v zelenině z pečícího sáčku

Dýňové pyré s bramborem

Dýňové pyré s bramborem

Vynikající těstovinový salát se špenátem

Vynikající těstovinový salát se…

Mrkvové smoothie s jogurtem

Mrkvové smoothie s jogurtem

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

60
Pikantní vepřová pečínka
Pikantní vepřová pečínka
57
Dýňové placičky II.
Dýňové placičky II.
50
Marinované cukety s citronovým tvarohem
Marinované cukety s…
37
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
37
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Višňový likér
Višňový likér
Višňový šlehačkový dort
Višňový šlehačkový dort
Vitamínový ovocný salát
Vitamínový ovocný salát
Vláčná bramborová vánočka
Vláčná bramborová vánočka
Vláčná bublanina
Vláčná bublanina
Vláčná maková buchta / bábovka s povidly
Vláčná maková buchta / bábovka s povidly
  • Recepty.cz
  • Vizovické pečivo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact