• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vizovické pečivo
Napište svůj komentář k receptu

Vizovické pečivo

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 23
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vizovické pečivo
Vizovické pečivo
Vizovické pečivo
Vizovické pečivo
Vizovické pečivo
Vizovické pečivo
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 2
      dl voda
    • vejce

Postup přípravy receptu

1
Dekorativní pečivo, které není určeno k jídlu. Vytvářejí se z něho různé figurky. Mouku s vodou smísíme, dobře prohněteme a vytvarujeme na těstový bochánek. Necháme asi hodinu odpočinout. Nejprve vytvoříme základní tvar figurky z válečku těsta, k němu se pak přidáváme křídla, nohy, větévky atd.
2
Vytvarované figurky dotváříme pomocí nůžek a nožíku: nožíkem nařežeme prsty, hřebínek kohouta, nůžkami pak srst nebo peří zvířecích figurek. Oči se vyznačujeme koukolovými semínky. Hotové figurky pokládáme na plech a necháme asi hodinu schnout, teprve poté je potřeme rozkvedlaným vajíčkem. Pečeme pozvolna.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené pečivo s krabími tyčinkami + co dům dal

Zapečené pečivo s krabími tyčinkami +…

Slané nejen vánoční pečivo

Slané nejen vánoční pečivo

Pivní pečivo

Pivní pečivo

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • p | 29. 12. 2016 15:33

    Viz dále v komentářích. To je jiný recept.

  • petra | 29. 12. 2016 15:32

    Uvádí té dva různé poměry. Ten recept 300g mouky a 6 lzic vody ma v poměru daleko méně vody. Těsto nejde spojit. Vy uvádíte 40 ml vody na 100g mouky. Tj když dělám poloviční dávku 150 g mouky, jsou tam 3 lžíce vody a ocet. Ale dle vašeho receptu je to 5 lzic vody na 150 g mouky a ocet. Tak jen ze ty poměry jsou pro 2 různá těsta. Asi jste to nedělala ten cizí recept. Já udělala dle vašeho a těsto se konečně spojilo!

  • barbie | 28. 11. 2012 20:26

    jak dlouho peceme O:-)

  • kristulka :D | 15. 11. 2012 11:15

    hmm.. sexy perníčky .. jdu je upíct v pekáči .. :DD

  • Simča S.
    Simča S. | 20. 2. 2011 23:13

    Nedávno jsem četla, že se na toto dekorativní pečení používala mouka, která se vymetla ze dna truhel. Ta nejstarší a vlastně "nejhorší". Právě ta obsahuje nejvíce lepku a proto se možná dnes, kdy nemáme "starou mouku", dává na uvolnění lepku ten ocet. Přihodím pár obrázků toho, jak jsme si doma hráli :-)

  • Jana Tomčíková | 2. 12. 2006 07:47

    Simčo,není to špatně, s octem se může dělat vizovické pečivo taky, poměr je 300 g hl. mouky, 6 lžic vody,3 lžíce octa.S octem jsem to ale zatím nezkoušeli.

  • Simča Sládková | 1. 12. 2006 18:00

    Aha, tak to znám asi špatně. A s tím zaschnutím to zkusím, fakt je, že nám větší tvary často popraskaly. Díky za radu. S.

  • Jana Tomčíková | 30. 11. 2006 18:49

    Tradiční těsto se dříve dělalo jen z mouky a vody, přesně v poměru uvedeném v tomto receptu.Jinak je prý nejlepší nechat těsto hodinu odpočinout, pak dělat tvary, nechat hodinu i déle(až do druhého dne) zaschnout,potřít vejcem a pak teprve zvolna péct, aby pečivo nepopraskalo.Minulý týden děti tohle pečivo dělaly a krásně se jim povedlo!

  • Simča Sládková | 30. 11. 2006 15:16

    Pokud vím, tak kvůli lepší tažnosti (aby to mělo parametry jako modelína :-) ) se dává lžíce octa.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Chléb & placky
Ostatní Pečiva Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Vynikající zapečené vepřové kotlety

Vynikající zapečené vepřové kotlety

Perník II.

Perník II.

Starodávné buchty

Starodávné buchty

Berlínské řezy II.

Berlínské řezy II.

Banánové muffiny

Banánové muffiny

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

Koláček z pohanky

Koláček z pohanky

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

85
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
49
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
48
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
39
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
39
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Další doporučené recepty:

Višňový likér
Višňový likér
Višňový šlehačkový dort
Višňový šlehačkový dort
Vitamínový ovocný salát
Vitamínový ovocný salát
Vláčná bramborová vánočka
Vláčná bramborová vánočka
Vláčná bublanina
Vláčná bublanina
Vláčná maková buchta / bábovka s povidly
Vláčná maková buchta / bábovka s povidly
  • Recepty.cz
  • Vizovické pečivo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact