• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vitacitové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Vitacitové řezy

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vitacitové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g hladká mouka
    • 200
      g cukr
  • Náplň
    • 1
      ks šlehačka
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 400
      g zakysaná smetana
  • Poleva
    • 1
      vitacit
    • 1
      vanilkový pudink
    • 0,50
      l voda

Postup přípravy receptu

1
Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, vmícháme mouku a rozetřeme na vymaštěný nebo pečícím papírem vyložený plech s vyšším okrajem. Pečeme na 175 °C, necháme vychladnout. Ušleháme šlehačku s vanilkovými cukry, vmícháme do ní zakysanou smetanu a rozetřeme na upečený piškot. Dáme vychladit do ledničky.
2
Uvaříme vanilkový pudink s vitacitem, za stálého mícháni trošku zchladíme a pomalu nalijeme na studený piškot s náplní. Opět dáme vychladit do ledničky.
3
Studené krájíme na řezy. Řezy jsou nejlepší druhý den, pokud vydrží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řezy Margot

Řezy Margot

Karamelovo-ořechové řezy

Karamelovo-ořechové řezy

Řezy s jablky, ořechy a smetanou

Řezy s jablky, ořechy a smetanou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • renata | 27. 8. 2014 21:03

    krém vynikající, piškot ovšem velmi tuhý a příliš vysoký

  • popi rychlá | 28. 10. 2007 12:45

    já pioužívám tang lesní směs nebo pomeranč

  • Jana Pfalzerová | 13. 12. 2006 09:56

    Dělám podobný moučník, do těsta přidávám olej, k a k a o i PDP.Náplň tvoří 2 klasicky ochucené tvarohy.Poleva z Vitacitu.Nakrájené řezy barevně lahodí oku a chuť žaludku...í

  • Jana | 12. 7. 2006 10:38

    Terezko,děkuji za radu,tohle mě nenapadlo.

  • Tereza Jarčušková | 3. 7. 2006 10:48

    Potrite piškótu pred rozotretím šľahačky tenučkou vrstvou čírej želatíny. Len slabúčko, pierkom.

  • Jana | 3. 7. 2006 07:08

    Řekněte mi prosím,jak to udělat,aby ta šlehačka se zakysanou smetanou neprosákla skrz piškot,zvláště do druhého dne?Já tohle pekla vloni příteli k narozeninám,a do druhého dne piškot značně prosákl,i když na chuti to neubralo.

  • Vlaďka Kohútová | 3. 7. 2006 07:06

    Výborné!!!!!

  • ELA | 30. 6. 2006 08:25

    doporučuji nahradit Vitacit a vodu v polevě rovnou ovocným džusem (0,5l)

  • Gábina Houšková | 30. 6. 2006 07:54

    zrovna včera jsem viděla Vitacit v Pennymarketu v Praze

  • Jana Kutačová | 30. 6. 2006 07:11

    Aninko,nekupuji tento práškový nápoj,ale zdá se mi,že jsem jej viděla v Kauflandu i v Tescu.Myslím,že "Vitaciti" žijí,jelikož jsem ho také pojídala ve velkém a ještě jsem tady.:o)Myslím,že existují i podobné instantní nápoje jako je Vitacit.

  • Di | 30. 6. 2006 06:31

    Tang poslouží stejně jako vitacit a ještě si můžete vybrat příchuť.

  • Aninka | 29. 6. 2006 19:42

    Počkat a kde se seženou vitacity??? To snad patří už do historie, teda myslím ten prášek...co mi a kamarádum rozežral málem jazyk ! Jinak dufám, že Vitaciti ,žijí ,někde v pohodě.

  • Hana Lorencová | 29. 6. 2006 14:46

    Je to recept na klasické piškotové těsto. Pokud se vyšlehávají celá vajíčka, prášek do pečiva je naprosto zbytečný.

  • Jana Kutačová | 29. 6. 2006 14:27

    Zapomněla jsem se přihlásit,ale to nevadí..:o)

  • Anonym | 29. 6. 2006 14:25

    Zuzi,moc děkuji,určitě to zkusím..:o)))

  • Zuzana Šindlerová | 29. 6. 2006 14:06

    Jani, když si koupíte šlehačku od Ramy Cremefine, zaručuji úspěch. Je nádherně hustá, chutná a vyšlehaná během chvilky obyčejným ručním šlehačem. Obyčejné šlehačky v kelímku se mi poslední dobou vůbec nedařilo šlehat, připadají mi ošizené, jinou už nepoužívám.

  • Jana Kutačová | 29. 6. 2006 10:45

    Magdo,děkuji,já myslela,že tato šlehací nádoba je skoro prehistorická záležitost,ale v tom případě,že tomu tak není,běžím si ji koupit.Díky.:o)

  • Hospodyňka | 29. 6. 2006 10:28

    Nechybí v těstě prášek do pečiva?

  • Magda | 29. 6. 2006 10:21

    Tuto nádobku používám stále, normálně jsem ji koupila v kuch. potřebách.Šlehám v tom ne jen šlehačku ale i bílky.

  • Jana Kutačová | 29. 6. 2006 09:43

    To vypadá božsky a osvěžujícně.:o)Jen bych potřebovala poradit-čím nejlépe vyšlehat šlehačku?Mám jen el.mixér a už se mi stalo,že jsem ze šlehačky měla jen takovou hustší kaši.Moc často ji nedělám,takže bych potřebovala poradit.Jo,moje maminka ji kdysi dělala v takové válcovité nádobě s jakoby pístem a vždy byla tuhá.Tak nevím.:o)

  • Petra Plevová | 29. 6. 2006 09:43

    Tyto řezy patří mezi naše oblíbené.Do náplně však používám nízkotučný tvaroh ve vaničce.Myslím,že na chuť to nemá vliv a je to dietnejší.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Vaření Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Šlehačka Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Vitacit Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí pečeně na divoko

Hovězí pečeně na divoko

Tvarohové kobližky

Tvarohové kobližky

Fofr cuketa na řecký způsob

Fofr cuketa na řecký způsob

Naše vynikající bublanina

Naše vynikající bublanina

Houbové lasagne

Houbové lasagne

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Vepřový jazyk na divoko

Vepřový jazyk na divoko

Kuřecí maso s těstovinami

Kuřecí maso s těstovinami

Plněné papriky s knedlíkem

Plněné papriky s knedlíkem

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

36
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
20
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Bramboráky s mletým masem
Bramboráky s mletým masem
15
Bramboráky
Bramboráky
15
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Aleš Háma v křížku se zákonem: Policejní vyšetřování a trest

Aleš Háma v křížku se zákonem: Policejní vyšetřování a trest

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale dát pozor podle stylistky?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale dát pozor podle stylistky?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Lela Vémola a operace Arnieho (6 měsíců): Antibiotika, pak kanyla a na sál!

Lela Vémola a operace Arnieho (6 měsíců): Antibiotika, pak kanyla a na sál!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

  • Recepty.cz
  • Vitacitové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact