• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vitacitové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Vitacitové řezy

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vitacitové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g hladká mouka
    • 200
      g cukr
  • Náplň
    • 1
      ks šlehačka
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 400
      g zakysaná smetana
  • Poleva
    • 1
      vitacit
    • 1
      vanilkový pudink
    • 0,50
      l voda

Postup přípravy receptu

1
Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, vmícháme mouku a rozetřeme na vymaštěný nebo pečícím papírem vyložený plech s vyšším okrajem. Pečeme na 175 °C, necháme vychladnout. Ušleháme šlehačku s vanilkovými cukry, vmícháme do ní zakysanou smetanu a rozetřeme na upečený piškot. Dáme vychladit do ledničky.
2
Uvaříme vanilkový pudink s vitacitem, za stálého mícháni trošku zchladíme a pomalu nalijeme na studený piškot s náplní. Opět dáme vychladit do ledničky.
3
Studené krájíme na řezy. Řezy jsou nejlepší druhý den, pokud vydrží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řezy s jablky, ořechy a smetanou

Řezy s jablky, ořechy a smetanou

Řezy Margot

Řezy Margot

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • renata | 27. 8. 2014 21:03

    krém vynikající, piškot ovšem velmi tuhý a příliš vysoký

  • popi rychlá | 28. 10. 2007 12:45

    já pioužívám tang lesní směs nebo pomeranč

  • Jana Pfalzerová | 13. 12. 2006 09:56

    Dělám podobný moučník, do těsta přidávám olej, k a k a o i PDP.Náplň tvoří 2 klasicky ochucené tvarohy.Poleva z Vitacitu.Nakrájené řezy barevně lahodí oku a chuť žaludku...í

  • Jana | 12. 7. 2006 10:38

    Terezko,děkuji za radu,tohle mě nenapadlo.

  • Tereza Jarčušková | 3. 7. 2006 10:48

    Potrite piškótu pred rozotretím šľahačky tenučkou vrstvou čírej želatíny. Len slabúčko, pierkom.

  • Jana | 3. 7. 2006 07:08

    Řekněte mi prosím,jak to udělat,aby ta šlehačka se zakysanou smetanou neprosákla skrz piškot,zvláště do druhého dne?Já tohle pekla vloni příteli k narozeninám,a do druhého dne piškot značně prosákl,i když na chuti to neubralo.

  • Vlaďka Kohútová | 3. 7. 2006 07:06

    Výborné!!!!!

  • ELA | 30. 6. 2006 08:25

    doporučuji nahradit Vitacit a vodu v polevě rovnou ovocným džusem (0,5l)

  • Gábina Houšková | 30. 6. 2006 07:54

    zrovna včera jsem viděla Vitacit v Pennymarketu v Praze

  • Jana Kutačová | 30. 6. 2006 07:11

    Aninko,nekupuji tento práškový nápoj,ale zdá se mi,že jsem jej viděla v Kauflandu i v Tescu.Myslím,že "Vitaciti" žijí,jelikož jsem ho také pojídala ve velkém a ještě jsem tady.:o)Myslím,že existují i podobné instantní nápoje jako je Vitacit.

  • Di | 30. 6. 2006 06:31

    Tang poslouží stejně jako vitacit a ještě si můžete vybrat příchuť.

  • Aninka | 29. 6. 2006 19:42

    Počkat a kde se seženou vitacity??? To snad patří už do historie, teda myslím ten prášek...co mi a kamarádum rozežral málem jazyk ! Jinak dufám, že Vitaciti ,žijí ,někde v pohodě.

  • Hana Lorencová | 29. 6. 2006 14:46

    Je to recept na klasické piškotové těsto. Pokud se vyšlehávají celá vajíčka, prášek do pečiva je naprosto zbytečný.

  • Jana Kutačová | 29. 6. 2006 14:27

    Zapomněla jsem se přihlásit,ale to nevadí..:o)

  • Anonym | 29. 6. 2006 14:25

    Zuzi,moc děkuji,určitě to zkusím..:o)))

  • Zuzana Šindlerová | 29. 6. 2006 14:06

    Jani, když si koupíte šlehačku od Ramy Cremefine, zaručuji úspěch. Je nádherně hustá, chutná a vyšlehaná během chvilky obyčejným ručním šlehačem. Obyčejné šlehačky v kelímku se mi poslední dobou vůbec nedařilo šlehat, připadají mi ošizené, jinou už nepoužívám.

  • Jana Kutačová | 29. 6. 2006 10:45

    Magdo,děkuji,já myslela,že tato šlehací nádoba je skoro prehistorická záležitost,ale v tom případě,že tomu tak není,běžím si ji koupit.Díky.:o)

  • Hospodyňka | 29. 6. 2006 10:28

    Nechybí v těstě prášek do pečiva?

  • Magda | 29. 6. 2006 10:21

    Tuto nádobku používám stále, normálně jsem ji koupila v kuch. potřebách.Šlehám v tom ne jen šlehačku ale i bílky.

  • Jana Kutačová | 29. 6. 2006 09:43

    To vypadá božsky a osvěžujícně.:o)Jen bych potřebovala poradit-čím nejlépe vyšlehat šlehačku?Mám jen el.mixér a už se mi stalo,že jsem ze šlehačky měla jen takovou hustší kaši.Moc často ji nedělám,takže bych potřebovala poradit.Jo,moje maminka ji kdysi dělala v takové válcovité nádobě s jakoby pístem a vždy byla tuhá.Tak nevím.:o)

  • Petra Plevová | 29. 6. 2006 09:43

    Tyto řezy patří mezi naše oblíbené.Do náplně však používám nízkotučný tvaroh ve vaničce.Myslím,že na chuť to nemá vliv a je to dietnejší.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Vaření Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Šlehačka Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Vitacit Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné koláče

Ovocné koláče

Zapečené špagety II.

Zapečené špagety II.

Škvarkový chléb

Škvarkový chléb

Veganský perník

Veganský perník

Vajíčková pomazánka z lučiny

Vajíčková pomazánka z lučiny

Adamovy kuličky (sekaná)

Adamovy kuličky (sekaná)

Salámový dort

Salámový dort

Kořeněný patizon v těstíčku

Kořeněný patizon v těstíčku

Kořeněné kuřecí řízky v těstíčku

Kořeněné kuřecí řízky v těstíčku

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

117
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…
48
Citronové špagety s křupavou posýpkou
Citronové špagety s…
26
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Výborné šunkofleky
Výborné šunkofleky

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Rozchod Ivy (25) a Mariana (54) z Výměny manželek: Dluhy a vyhazov

Rozchod Ivy (25) a Mariana (54) z Výměny manželek: Dluhy a vyhazov

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

  • Recepty.cz
  • Vitacitové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact