• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vitacitové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Vitacitové řezy

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vitacitové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g hladká mouka
    • 200
      g cukr
  • Náplň
    • 1
      ks šlehačka
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 400
      g zakysaná smetana
  • Poleva
    • 1
      vitacit
    • 1
      vanilkový pudink
    • 0,50
      l voda

Postup přípravy receptu

1
Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, vmícháme mouku a rozetřeme na vymaštěný nebo pečícím papírem vyložený plech s vyšším okrajem. Pečeme na 175 °C, necháme vychladnout. Ušleháme šlehačku s vanilkovými cukry, vmícháme do ní zakysanou smetanu a rozetřeme na upečený piškot. Dáme vychladit do ledničky.
2
Uvaříme vanilkový pudink s vitacitem, za stálého mícháni trošku zchladíme a pomalu nalijeme na studený piškot s náplní. Opět dáme vychladit do ledničky.
3
Studené krájíme na řezy. Řezy jsou nejlepší druhý den, pokud vydrží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řezy s jablky, ořechy a smetanou

Řezy s jablky, ořechy a smetanou

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Citronové cheesecake řezy s vanilkou

Citronové cheesecake řezy s vanilkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • renata | 27. 8. 2014 21:03

    krém vynikající, piškot ovšem velmi tuhý a příliš vysoký

  • popi rychlá | 28. 10. 2007 12:45

    já pioužívám tang lesní směs nebo pomeranč

  • Jana Pfalzerová | 13. 12. 2006 09:56

    Dělám podobný moučník, do těsta přidávám olej, k a k a o i PDP.Náplň tvoří 2 klasicky ochucené tvarohy.Poleva z Vitacitu.Nakrájené řezy barevně lahodí oku a chuť žaludku...í

  • Jana | 12. 7. 2006 10:38

    Terezko,děkuji za radu,tohle mě nenapadlo.

  • Tereza Jarčušková | 3. 7. 2006 10:48

    Potrite piškótu pred rozotretím šľahačky tenučkou vrstvou čírej želatíny. Len slabúčko, pierkom.

  • Jana | 3. 7. 2006 07:08

    Řekněte mi prosím,jak to udělat,aby ta šlehačka se zakysanou smetanou neprosákla skrz piškot,zvláště do druhého dne?Já tohle pekla vloni příteli k narozeninám,a do druhého dne piškot značně prosákl,i když na chuti to neubralo.

  • Vlaďka Kohútová | 3. 7. 2006 07:06

    Výborné!!!!!

  • ELA | 30. 6. 2006 08:25

    doporučuji nahradit Vitacit a vodu v polevě rovnou ovocným džusem (0,5l)

  • Gábina Houšková | 30. 6. 2006 07:54

    zrovna včera jsem viděla Vitacit v Pennymarketu v Praze

  • Jana Kutačová | 30. 6. 2006 07:11

    Aninko,nekupuji tento práškový nápoj,ale zdá se mi,že jsem jej viděla v Kauflandu i v Tescu.Myslím,že "Vitaciti" žijí,jelikož jsem ho také pojídala ve velkém a ještě jsem tady.:o)Myslím,že existují i podobné instantní nápoje jako je Vitacit.

  • Di | 30. 6. 2006 06:31

    Tang poslouží stejně jako vitacit a ještě si můžete vybrat příchuť.

  • Aninka | 29. 6. 2006 19:42

    Počkat a kde se seženou vitacity??? To snad patří už do historie, teda myslím ten prášek...co mi a kamarádum rozežral málem jazyk ! Jinak dufám, že Vitaciti ,žijí ,někde v pohodě.

  • Hana Lorencová | 29. 6. 2006 14:46

    Je to recept na klasické piškotové těsto. Pokud se vyšlehávají celá vajíčka, prášek do pečiva je naprosto zbytečný.

  • Jana Kutačová | 29. 6. 2006 14:27

    Zapomněla jsem se přihlásit,ale to nevadí..:o)

  • Anonym | 29. 6. 2006 14:25

    Zuzi,moc děkuji,určitě to zkusím..:o)))

  • Zuzana Šindlerová | 29. 6. 2006 14:06

    Jani, když si koupíte šlehačku od Ramy Cremefine, zaručuji úspěch. Je nádherně hustá, chutná a vyšlehaná během chvilky obyčejným ručním šlehačem. Obyčejné šlehačky v kelímku se mi poslední dobou vůbec nedařilo šlehat, připadají mi ošizené, jinou už nepoužívám.

  • Jana Kutačová | 29. 6. 2006 10:45

    Magdo,děkuji,já myslela,že tato šlehací nádoba je skoro prehistorická záležitost,ale v tom případě,že tomu tak není,běžím si ji koupit.Díky.:o)

  • Hospodyňka | 29. 6. 2006 10:28

    Nechybí v těstě prášek do pečiva?

  • Magda | 29. 6. 2006 10:21

    Tuto nádobku používám stále, normálně jsem ji koupila v kuch. potřebách.Šlehám v tom ne jen šlehačku ale i bílky.

  • Jana Kutačová | 29. 6. 2006 09:43

    To vypadá božsky a osvěžujícně.:o)Jen bych potřebovala poradit-čím nejlépe vyšlehat šlehačku?Mám jen el.mixér a už se mi stalo,že jsem ze šlehačky měla jen takovou hustší kaši.Moc často ji nedělám,takže bych potřebovala poradit.Jo,moje maminka ji kdysi dělala v takové válcovité nádobě s jakoby pístem a vždy byla tuhá.Tak nevím.:o)

  • Petra Plevová | 29. 6. 2006 09:43

    Tyto řezy patří mezi naše oblíbené.Do náplně však používám nízkotučný tvaroh ve vaničce.Myslím,že na chuť to nemá vliv a je to dietnejší.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Vaření Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Šlehačka Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Vitacit Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kachna po staročesku

Kachna po staročesku

Rybí polévka II.

Rybí polévka II.

Punčové kokosové řezy

Punčové kokosové řezy

Rybízový koláč II.

Rybízový koláč II.

Fazolová polévka se zelím

Fazolová polévka se zelím

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Polévané piškotové muffinky

Polévané piškotové muffinky

Domácí gyros

Domácí gyros

Pečené donuty

Pečené donuty

Doporučujeme

30 minut
Kotlety s rajčaty a bramborami

Kotlety s rajčaty a bramborami

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

56
Švestkový koláč bez lepku s drobenkou
Švestkový koláč bez…
43
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou
Plněné papriky s…
41
Kotlety s rajčaty a bramborami
Kotlety s rajčaty a…
32
Francouzský koláč s hruškami
Francouzský koláč s…
28
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Vinobraní 2025: Tipy na akce na Moravě i v Čechách
Vinobraní 2025: Tipy na akce na Moravě i v Čechách
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem pouličních bister
Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem…
Školní svačiny podle znamení zvěrokruhu: Beran ocení něco zajímavého, malého Štíra budete muset trochu obelstít
Školní svačiny podle znamení zvěrokruhu: Beran…
4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás, nepřiberete po nich a ještě si pochutnáte
4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás,…
AHA.cz Fanoušci bijí na poplach! Co se proboha stalo s Marešem?

Fanoušci bijí na poplach! Co se proboha stalo s Marešem?

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy V 80 letech módní ikonou! Čím herečka Helen Mirren inspiruje ostatní ženy?

V 80 letech módní ikonou! Čím herečka Helen Mirren inspiruje ostatní ženy?

Ženy.cz Z pekla rovnou do ráje: druhý trimestr mi ukazuje krásy těhotenství

Z pekla rovnou do ráje: druhý trimestr mi ukazuje krásy těhotenství

Blesk.cz Ozzyho (†76) syn Jack otevřeně: Jak se dozvěděl o smrti svého otce?

Ozzyho (†76) syn Jack otevřeně: Jak se dozvěděl o smrti svého otce?

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Jména, která přitahují nehody a tragédie: Patří mezi ně i to vaše?

Jména, která přitahují nehody a tragédie: Patří mezi ně i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Vitacitové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact