• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Višňový džem (marmeláda)
Napište svůj komentář k receptu

Višňový džem (marmeláda)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 70
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Višňový džem (marmeláda)
Višňový džem (marmeláda)
Višňový džem (marmeláda)
Višňový džem (marmeláda)
Višňový džem (marmeláda)
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks želírovací prostředek Želírfix Labeta, úsporný 1:1
    • 1
      kg višně - vypeckované
    • 1
      kg cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Džem: Vypeckované višně dáme do hrnce, přisypeme cukr (nemusíme dávat celý kilogram, dle kyselosti višní) s želírfixem a za stálého míchání přivedeme k varu. Krátce (2 minuty) povaříme, odebereme případnou pěnu a džemem naplníme umyté, suché sklenice. Sklenice řádně uzavřeme a dáme na 10 minut sterilovat na 80°C.
2
Marmeláda: děláme stejně jako džem, jenom ovoce předem rozemeleme nebo prolisujeme, aby v marmeládě nebyly kousky ovoce.

RADA: Tipy na domácí zavařování

3
Džem (marmeláda) je velmi chutná, lehce pikantní, hodí se k natírání dortových korpusů, palačinek...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Broskvový džem (marmeláda)

Broskvový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie Valná | 12. 7. 2016 12:32

    Višňové marmelády dělám nejvíc. Manžel jí miluje na perníku a amoletách :-) .

  • Marie Valná | 12. 7. 2016 12:29

    Višňové marmelády dělám nejvíc. Manžel jí miluje na perníku a amoletách :-) .

  • verka | 12. 7. 2015 17:49

    Nepeckuji je, uvařím s cukrem,asi půl hodiny a pak přes cedník s velkými otvory propasíruju.Višnová marmeláda nebo džem,je nejlepší v sacher dortu.

  • Martina | 1. 7. 2015 12:09

    Je výborný. Kousky višní nechávám, nic nemixuji ani nemelu, protože to pravé kouzlo džemu je o tom, když se do kousku višně kousne. A na kopečku domácí zmrzliny je to fakt mňamka! Na cukroví by to bylo o něčem jiném, ale to většinou dávám z rybízu.

  • Růžena | 20. 7. 2014 18:43

    Višňový džem jsem vařila úplně poprvé a musím uznat, že jsme o dost přišli, protože chuťově je bezkonkurenční. Taky se zítra budou smažit palačinky, aby jsme se nabažili dosyta a pak hnedka natrhat další višničky :-P. :))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Džemy a marmelády Višňová
Ostatní Zavařování a nakládání Červenec Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Višně Želírovací prostředek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zbojnické kotlety

Zbojnické kotlety

Tvarohový koláč s citronem

Tvarohový koláč s citronem

Teplý bramborový salát

Teplý bramborový salát

Květákový nákyp s kuřecím masem

Květákový nákyp s kuřecím masem

Mramorová bábovka II.

Mramorová bábovka II.

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Kořeněný patizon v těstíčku

Kořeněný patizon v těstíčku

Krupicová kaše

Krupicová kaše

Kokosové sušenky

Kokosové sušenky

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

131
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
70
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
68
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
65
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
54
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Virginské zelí
Virginské zelí
Višňová bublanina s mákem
Višňová bublanina s mákem
Višňové řezy II
Višňové řezy II
Višňový kompot
Višňový kompot
Višňový likér
Višňový likér
Višňový šlehačkový dort
Višňový šlehačkový dort
  • Recepty.cz
  • Višňový džem (marmeláda)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact