Džem: Vypeckované višně dáme do hrnce, přisypeme cukr (nemusíme dávat celý kilogram, dle kyselosti višní) s želírfixem a za stálého míchání přivedeme k varu. Krátce (2 minuty) povaříme, odebereme případnou pěnu a džemem naplníme umyté, suché sklenice. Sklenice řádně uzavřeme a dáme na 10 minut sterilovat na 80°C.
2
Marmeláda: děláme stejně jako džem, jenom ovoce předem rozemeleme nebo prolisujeme, aby v marmeládě nebyly kousky ovoce.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Marie Valná
|12. 7. 2016 12:32
Višňové marmelády dělám nejvíc. Manžel jí miluje na perníku a amoletách :-) .
Marie Valná
|12. 7. 2016 12:29
Višňové marmelády dělám nejvíc. Manžel jí miluje na perníku a amoletách :-) .
verka
|12. 7. 2015 17:49
Nepeckuji je, uvařím s cukrem,asi půl hodiny a pak přes cedník s velkými otvory propasíruju.Višnová marmeláda nebo džem,je nejlepší v sacher dortu.
Martina
|1. 7. 2015 12:09
Je výborný. Kousky višní nechávám, nic nemixuji ani nemelu, protože to pravé kouzlo džemu je o tom, když se do kousku višně kousne. A na kopečku domácí zmrzliny je to fakt mňamka! Na cukroví by to bylo o něčem jiném, ale to většinou dávám z rybízu.
Růžena
|20. 7. 2014 18:43
Višňový džem jsem vařila úplně poprvé a musím uznat, že jsme o dost přišli, protože chuťově je bezkonkurenční. Taky se zítra budou smažit palačinky, aby jsme se nabažili dosyta a pak hnedka natrhat další višničky :-P. )