Do demižonu naházím 3 kg umytích višní a zasypu 3 kg cukru, zbytek doleji převařenou vychladlou vodou. Když je tak třetina plná je potřeba cukr důkladně rozmíchat. Poté zazátkuji kvasnou zátkou a dám kvasit (4-8 týdnů, podle teploty). Když višně klesnou je potřeba víno stočit do jiné nádoby a nechat dokvasit. Poté plníme do lahví.
2
Tento poměr surovin mám ověřen léty praxe, recept jsem podědil. Vznikne poměrně silné a sladké víno, sitě rudé barvy. Mě osobně moc chutná. Experimentuji i s přidáním BRANDY, víno získá podobu portského a je skladovatelné.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
bram
|22. 7. 2016 00:27
v receptu v seznamu surovin je psano vcetne pecek
Honza
|18. 7. 2014 16:23
Jakpak se pozná, že je třeba kvašené víno stočit do jiné nádoby ? Naložil jsem jej se vším všudy, přes týden bublalo, ale dnes bublat přestalo.
jana
|25. 8. 2013 21:31
po prvnim stočení je víno nakyslé jak ho přisladit aniž by kvasilo dále?
Lubas
|1. 7. 2013 18:29
Recept zajímavej, já sice mám trochu jinej Francouskej, ale zaujalo mě tam přidání Brandy??? Kolik ho tam přidáváte a do jakého množství?? Můžete odp. sem nebo na sinkyriklubomir@centrum.cz
Vašek
|1. 9. 2012 22:34
Přesně podle receptu a skutečně máte skvělé sladké víno. Podávat je nejlépe chlazené.
Ale vše záleží na chuti. Už se těším na další višně. :-)
Kačka
|22. 7. 2012 00:32
Kdy přidáváte brandy a v jakém množství?
lucduz
|12. 7. 2011 18:41
Višně dáváte vypeckované, nebo můžou být v celku?
bjooker
|30. 6. 2011 14:42
No konečně tradiční recept bez přídavků. Prostě višně a cukr jak to má být. Už se těšim až ochutnám!!!