• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Višňové víno
Napište svůj komentář k receptu

Višňové víno

autor: jeryje
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 31
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Višňové víno
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      kg višně včetně pecek
    • 3
      kg cukr
    • dimežon 10 litrový

Postup přípravy receptu

1
Do demižonu naházím 3 kg umytích višní a zasypu 3 kg cukru, zbytek doleji převařenou vychladlou vodou. Když je tak třetina plná je potřeba cukr důkladně rozmíchat. Poté zazátkuji kvasnou zátkou a dám kvasit (4-8 týdnů, podle teploty). Když višně klesnou je potřeba víno stočit do jiné nádoby a nechat dokvasit. Poté plníme do lahví.
2
Tento poměr surovin mám ověřen léty praxe, recept jsem podědil. Vznikne poměrně silné a sladké víno, sitě rudé barvy. Mě osobně moc chutná. Experimentuji i s přidáním BRANDY, víno získá podobu portského a je skladovatelné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Višňové řezy II

Višňové řezy II

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Třešňové (višňové) muffiny / koláč

Třešňové (višňové) muffiny / koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • bram | 22. 7. 2016 00:27

    v receptu v seznamu surovin je psano vcetne pecek

  • Honza | 18. 7. 2014 16:23

    Jakpak se pozná, že je třeba kvašené víno stočit do jiné nádoby ? Naložil jsem jej se vším všudy, přes týden bublalo, ale dnes bublat přestalo.

  • jana | 25. 8. 2013 21:31

    po prvnim stočení je víno nakyslé jak ho přisladit aniž by kvasilo dále?

  • Lubas | 1. 7. 2013 18:29

    Recept zajímavej, já sice mám trochu jinej Francouskej, ale zaujalo mě tam přidání Brandy??? Kolik ho tam přidáváte a do jakého množství?? Můžete odp. sem nebo na sinkyriklubomir@centrum.cz

  • Vašek | 1. 9. 2012 22:34

    Přesně podle receptu a skutečně máte skvělé sladké víno. Podávat je nejlépe chlazené. Ale vše záleží na chuti. Už se těším na další višně. :-)

  • Kačka | 22. 7. 2012 00:32

    Kdy přidáváte brandy a v jakém množství?

  • lucduz | 12. 7. 2011 18:41

    Višně dáváte vypeckované, nebo můžou být v celku?

  • bjooker | 30. 6. 2011 14:42

    No konečně tradiční recept bez přídavků. Prostě višně a cukr jak to má být. Už se těšim až ochutnám!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
Nápoje Alkoholické Září Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Dimežon Višně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polévka ze zeleného hrášku

Polévka ze zeleného hrášku

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Hrnkové knedlíky s uzeným

Hrnkové knedlíky s uzeným

Halušky podle Martinky

Halušky podle Martinky

Smažená zelenina po italsku

Smažená zelenina po italsku

Slaninová vinná klobása na pivu

Slaninová vinná klobása na pivu

Bezlepková bábovka

Bezlepková bábovka

Citronové řezy-máslové a výtečné

Citronové řezy-máslové a výtečné

Svíčková dle Ládi Hrušky

Svíčková dle Ládi Hrušky

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

366
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
254
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
117
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
56
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
54
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého břicha. Pozor si dejte i na některé zdravé potraviny!
9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého…
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté, odpalované i bez koulení
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté,…
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
AHA.cz Agáta v slzách u Žilkové: Je to masakr! Včera jsem se zhroutila

Agáta v slzách u Žilkové: Je to masakr! Včera jsem se zhroutila

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Zamilovaný Jiří Ployhar (49): Ukázal novou přítelkyni! Mladší kráska mu svědčí

Zamilovaný Jiří Ployhar (49): Ukázal novou přítelkyni! Mladší kráska mu svědčí

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

  • Recepty.cz
  • Višňové víno
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact