• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Višňové taštičky
Napište svůj komentář k receptu

Višňové taštičky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Višňové taštičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 250
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžička prášek do pečiva
  • Náplň
    • 500
      ml mléko
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 4
      lžíce cukr
    • 300
      g višně
    • 1
      ks bílek
  • Ozdoba
    • 2
      lžíce moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Z tvarohu, cukru, soli a mouky s kypřícím práškem vypracujeme těsto. Zabalené do fólie uložíme na 3 hodiny do chladu. Tvarohové těsto tence vyválíme, nakrájíme je na 12 obdélníků. V 6 lžících mléka rozpustíme pudink, mléko svaříme s cukrem. Rozpuštěný pudinkový prášek vlijeme do mléka a za stálého míchání uvedeme do varu. Poté necháme trochu vychladnout. Višně omyjeme, necháme okapat a vypeckujeme. Do poloviny obdélníků rozvrstvíme pudink a višně. Troubu vyhřejeme na 190 °C.
2
Okraje obdélníků potřeme rozkvedlaným bílkem, obdélníky přeložíme a kraje k sobě přimáčkneme. Višňové taštičky narovnáme na plech a každou dvakrát diagonálně nařízneme. Pečeme asi 20 min. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Višňové řezy II

Višňové řezy II

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Třešňové (višňové) muffiny / koláč

Třešňové (višňové) muffiny / koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ant | 21. 3. 2012 18:35

    pardon,listove

  • ant | 21. 3. 2012 18:35

    jde misto tohoto testa dat linecke testo ?

  • Jana Han | 12. 8. 2005 07:48

    Tyto tasticky delam leta plnene dzemem nebo makovou naplni. Take je po upeceni obaluji v cukru. Na silvestra je plnim masovou nebo spenatovou nadivkou , pred pecenim potru rozkvedlanym vajickem a sypu hrbou soli a kminem nebo strouhanym parmezanem. Okraje vsak pred prelozenim nemazu bilkem, ale jen vodou. Uplne to staci, protoze voda a mouka jsou prirodni lepidlo. Obycejne vyvalene testo krajim na 5 x 5 cm a prekladam jako satecky, z teto davky jich je minimalne 50 kusu.

  • Marcela Vrabcová | 28. 2. 2005 14:07

    Testo jsem nechala bez cukru, ale upecene tasticky jsem pak obalila v mouckovem cukru, jinak byly malo sladke. Musela jsem taky pridat vic mouky, aby se s testem lip pracovalo, ale vysledek stal za to. Opravdu moc dobre.

  • Inka | 4. 2. 2005 18:47

    Kolik cukru?V surovinach sa cukor do cesta neuvadza, v postupe vsak ano. Prosim upresnit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Máslo Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sůl Vanilkový pudink Višně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře v kořenové zelenině

Kuře v kořenové zelenině

Maso v jogurtu

Maso v jogurtu

Křenová pomazánka k tyčinkám

Křenová pomazánka k tyčinkám

Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory

Vepřová plec s krémovou omáčkou,…

Curry rizoto s kuřecím masem a rajčátky

Curry rizoto s kuřecím masem a…

Blesková "svíčková" z kuřecích prsou

Blesková "svíčková" z kuřecích prsou

Zapékané těstoviny s cuketou

Zapékané těstoviny s cuketou

Meruňkový koláč z cukety

Meruňkový koláč z cukety

Vláčný makovník / makovec

Vláčný makovník / makovec

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

68
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
68
Chai chia s ovocným přelivem
Chai chia s ovocným…
62
Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem
Zeleninový salát s…
36
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
33
YESenická kuřecí prsa
YESenická kuřecí prsa

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Blesk.cz Taťána Kuchařová na večírku nadace Propolis33: Královna večera!

Taťána Kuchařová na večírku nadace Propolis33: Královna večera!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

  • Recepty.cz
  • Višňové taštičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact