• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Višňové taštičky
Napište svůj komentář k receptu

Višňové taštičky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Višňové taštičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 250
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžička prášek do pečiva
  • Náplň
    • 500
      ml mléko
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 4
      lžíce cukr
    • 300
      g višně
    • 1
      ks bílek
  • Ozdoba
    • 2
      lžíce moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Z tvarohu, cukru, soli a mouky s kypřícím práškem vypracujeme těsto. Zabalené do fólie uložíme na 3 hodiny do chladu. Tvarohové těsto tence vyválíme, nakrájíme je na 12 obdélníků. V 6 lžících mléka rozpustíme pudink, mléko svaříme s cukrem. Rozpuštěný pudinkový prášek vlijeme do mléka a za stálého míchání uvedeme do varu. Poté necháme trochu vychladnout. Višně omyjeme, necháme okapat a vypeckujeme. Do poloviny obdélníků rozvrstvíme pudink a višně. Troubu vyhřejeme na 190 °C.
2
Okraje obdélníků potřeme rozkvedlaným bílkem, obdélníky přeložíme a kraje k sobě přimáčkneme. Višňové taštičky narovnáme na plech a každou dvakrát diagonálně nařízneme. Pečeme asi 20 min. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Višňové řezy II

Višňové řezy II

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Třešňové (višňové) muffiny / koláč

Třešňové (višňové) muffiny / koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ant | 21. 3. 2012 18:35

    pardon,listove

  • ant | 21. 3. 2012 18:35

    jde misto tohoto testa dat linecke testo ?

  • Jana Han | 12. 8. 2005 07:48

    Tyto tasticky delam leta plnene dzemem nebo makovou naplni. Take je po upeceni obaluji v cukru. Na silvestra je plnim masovou nebo spenatovou nadivkou , pred pecenim potru rozkvedlanym vajickem a sypu hrbou soli a kminem nebo strouhanym parmezanem. Okraje vsak pred prelozenim nemazu bilkem, ale jen vodou. Uplne to staci, protoze voda a mouka jsou prirodni lepidlo. Obycejne vyvalene testo krajim na 5 x 5 cm a prekladam jako satecky, z teto davky jich je minimalne 50 kusu.

  • Marcela Vrabcová | 28. 2. 2005 14:07

    Testo jsem nechala bez cukru, ale upecene tasticky jsem pak obalila v mouckovem cukru, jinak byly malo sladke. Musela jsem taky pridat vic mouky, aby se s testem lip pracovalo, ale vysledek stal za to. Opravdu moc dobre.

  • Inka | 4. 2. 2005 18:47

    Kolik cukru?V surovinach sa cukor do cesta neuvadza, v postupe vsak ano. Prosim upresnit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Máslo Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sůl Vanilkový pudink Višně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí námořnické maso

Hovězí námořnické maso

Bábovka tvarohovo-kokosová

Bábovka tvarohovo-kokosová

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou náplní

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou…

Mrkvová polévka I.

Mrkvová polévka I.

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky

Škvarkové pečivo - housky, šneci,…

Kuřecí prsa s cuketou

Kuřecí prsa s cuketou

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala bolognese

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala…

Doporučujeme

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

58
Dýňová tortila
Dýňová tortila
50
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
33
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
27
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…

Zajímavé články

Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a zachutná i dětem
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a…
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých sladkostí, ze kterých budou děti nadšené
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých…
AHA.cz Vondráčkové spadla brada dojetím! Takové překvápko Helena nečekala

Vondráčkové spadla brada dojetím! Takové překvápko Helena nečekala

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Záhadné zmizení reportéra Primy Kašáka: Slavná sestra promluvila

Záhadné zmizení reportéra Primy Kašáka: Slavná sestra promluvila

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

  • Recepty.cz
  • Višňové taštičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact