• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Višňové taštičky
Napište svůj komentář k receptu

Višňové taštičky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Višňové taštičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 250
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžička prášek do pečiva
  • Náplň
    • 500
      ml mléko
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 4
      lžíce cukr
    • 300
      g višně
    • 1
      ks bílek
  • Ozdoba
    • 2
      lžíce moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Z tvarohu, cukru, soli a mouky s kypřícím práškem vypracujeme těsto. Zabalené do fólie uložíme na 3 hodiny do chladu. Tvarohové těsto tence vyválíme, nakrájíme je na 12 obdélníků. V 6 lžících mléka rozpustíme pudink, mléko svaříme s cukrem. Rozpuštěný pudinkový prášek vlijeme do mléka a za stálého míchání uvedeme do varu. Poté necháme trochu vychladnout. Višně omyjeme, necháme okapat a vypeckujeme. Do poloviny obdélníků rozvrstvíme pudink a višně. Troubu vyhřejeme na 190 °C.
2
Okraje obdélníků potřeme rozkvedlaným bílkem, obdélníky přeložíme a kraje k sobě přimáčkneme. Višňové taštičky narovnáme na plech a každou dvakrát diagonálně nařízneme. Pečeme asi 20 min. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Višňové řezy II

Višňové řezy II

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Třešňové (višňové) muffiny / koláč

Třešňové (višňové) muffiny / koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ant | 21. 3. 2012 18:35

    pardon,listove

  • ant | 21. 3. 2012 18:35

    jde misto tohoto testa dat linecke testo ?

  • Jana Han | 12. 8. 2005 07:48

    Tyto tasticky delam leta plnene dzemem nebo makovou naplni. Take je po upeceni obaluji v cukru. Na silvestra je plnim masovou nebo spenatovou nadivkou , pred pecenim potru rozkvedlanym vajickem a sypu hrbou soli a kminem nebo strouhanym parmezanem. Okraje vsak pred prelozenim nemazu bilkem, ale jen vodou. Uplne to staci, protoze voda a mouka jsou prirodni lepidlo. Obycejne vyvalene testo krajim na 5 x 5 cm a prekladam jako satecky, z teto davky jich je minimalne 50 kusu.

  • Marcela Vrabcová | 28. 2. 2005 14:07

    Testo jsem nechala bez cukru, ale upecene tasticky jsem pak obalila v mouckovem cukru, jinak byly malo sladke. Musela jsem taky pridat vic mouky, aby se s testem lip pracovalo, ale vysledek stal za to. Opravdu moc dobre.

  • Inka | 4. 2. 2005 18:47

    Kolik cukru?V surovinach sa cukor do cesta neuvadza, v postupe vsak ano. Prosim upresnit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Máslo Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sůl Vanilkový pudink Višně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapustové řízky

Kapustové řízky

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Kovářské kotlety

Kovářské kotlety

Fazolová polévka se zelím

Fazolová polévka se zelím

Műsli tyčinky

Műsli tyčinky

Bramborový koláč s tuňákem

Bramborový koláč s tuňákem

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Jihočeská kulajda od maminky

Jihočeská kulajda od maminky

Adžika - zeleninová pasta

Adžika - zeleninová pasta

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

84
Zapečené croissanty s kadeřávkem
Zapečené croissanty s…
64
Smoothie s kokosovým mlékem
Smoothie s kokosovým…
60
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
53
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
51
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Višňové taštičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact