Utřeme Heru, moučkový cukr a žloutky, přidáme a dále zpracujeme polohrubou mouku, půl prášku do pečiva, trochu mléka a nakonec sníh z bílků.
2
Do třetiny těsta přidáme kakao.
3
Na vyšší plech nalijeme nejdříve světlé těsto, pak tmavé, poklademe kompotované vypeckované višně (ze sklenice 0,75 l) a upečeme.
4
Krém: šťávu z višní doplníme do 0,5 l vodou, přidáme cukr, vanilkový pudink a vaříme, až krém zhoustne. Utřeme máslo a přidáme k němu vychladlý pudink.
5
Takto hotový krém natřeme na vychladlý koláč a polijeme čokoládovou polevou.
Výborné řezy, zpracovávala jsem tak čerstvé višně a výsledek byl vynikající, všichni moc chválili. Do krému jsem pak místo kompotové šťávy použila šťávu domácí. Za recept moc děkuji, ukládám si do oblíbených a dávám 5 *! :3
Iveta Janatová
|11. 4. 2008 14:01
To ja vynikající recept.Už delší dobu ho znám a peču.Ty višně jsou moc dobré v tomto receptu.