Višně důkladně umyjeme a už čisté ještě několikrát opláchneme a necháme okapat. Naplníme do sklenic, do každé sklenice vsypeme 100-150 g cukru (podle sladkosti ovoce) a na špičku nože benzoanu. Rychle zalejeme sodovkou a okamžitě vzduchotěsně uzavřeme. Odložíme na chladné místo.
2
Poznámka: pozor, můžeme použít jen sodovku z tradičních sodových lahví. Nedá se použít soda připravená doma z bombiček nebo koupená v běžných sklenicích v obchodě. Necháme odstát několik měsíců, šťáva bude mít chuť jako višně v rumu. Když sklenici otevřeme, musíme ji uchovávat v chladničce.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza Jarčušková
|24. 5. 2006 14:20
Sóda z plastových nie, to by sa skazilo. Musí to byť sóda vyrobená v sódovkárni, vo veľkých fľašiach ( 3-5 l ) s mechanizmom na striekanie. Takéto sódy sa rozvážajú po krčmách, určite máte niekde v blízkosti sódovkáreň, radi vám sódu predajú. Alebo pozrite krčmy.
Anonym
|24. 5. 2006 12:39
aké sú to prosím tradičné sodové láhve, kde sa dajú kúpiť, nemôže byť sóda z plastavých