• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Višně v čokoládě
Napište svůj komentář k receptu

Višně v čokoládě

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Višně v čokoládě
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      kg višně
    • 1,20
      kg cukr krupice
    • 200
      g kakao
    • 2
      dl hnědý rum
    • 2
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Višně umyjeme a vypeckujeme.
2
Přidáme vše ostatní, promícháme a necháme 10-20 hodin odležet. Občas zamícháme. Pak plníme do menších sklenic a sterilujeme 25 minut na 80 °C.
3
Používáme na různé poháry, pudinky. Prokládáme s piškoty společně s oslazenou zakysanou smetanou.
4
Místo višní se dají použít i švestky, dáme ale jen 1 kg cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vareňje - višně v cukru

Vareňje - višně v cukru

Švestky v čokoládě

Švestky v čokoládě

Banány v čokoládě se smetanovým krémem

Banány v čokoládě se smetanovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Malennka | 10. 7. 2011 10:23

    Výborné,musela jsem to před zavařením schovat před přítelem do sklepa,jinak by to všechno snědl. Vypeckovávání višní jde velmi rychle a snadno tímto http://shop.hinrich-kiel.de/LEIFHEIT-Einmachen-Kirschentkerner-Cherrymat-NEU_p1050_x2.htm

  • Ivana Samcová | 19. 7. 2009 12:24

    Určitě zavářet. V receptu to je napsané. Myslím, že bez něho by to ani nešlo, aby se to nezkazilo.

  • Iveta Šulcová | 18. 7. 2009 16:14

    tak mám naložíno..ale váhám,jestli mám zavářet nebo ne.Prosím,poraďte..Díky moc a hezký den

  • Radka Winklerova | 17. 7. 2008 08:38

    Nikdy nevim jak višne spotřebovat,ale vaš recept zabodoval.Davam 1.

  • Jana Remková | 9. 6. 2008 22:28

    Niki,já bych to nezavařovala.Každý rok dělám višně v rumu už v době,kdy dozrají a ještě nikdy se mi to nezkazilo.Rum to určitě jistí.

  • Jana Remková | 9. 6. 2008 22:26

    Ivano,myslím,že třešně jsou moc sladké na takového něco

  • Ivana Císařová | 9. 6. 2008 15:15

    Zkoušel prosím někdo s třešněmi? Tedy: Třešně v čokoládě?

  • helena pelichova | 24. 3. 2008 17:13

    konzumovali jsme višně v čokoládě na moučníku se zakysanou smetanou,výborné,budu opět zavařovat.

  • niiki niiki | 23. 7. 2007 14:27

    Tak nevím- než jsem to zavařila,bylo to tak dobré, že jsem si nachystala i druhou dávku. Ale po zavaření to chutná jak kompot smíchaný s kakaem....

  • Ivana Samcová | 22. 7. 2007 20:01

    Zkoušela jsem tento recept už loni se švestkami. Jsou výborné. Používám je do pudinkových pohárů a mají velký úspěch.

  • Silvie | 22. 7. 2007 15:17

    Višně v čokoládě jsou SUPER! Doporučila jsem dalším.

  • Lenka Morawiecová | 21. 7. 2007 12:44

    vynikající, tohle by mě nenapadlo a s dovolením autorky jsem poslala recepis dál, protože opravdu nemá chybu!!!!

  • Vlasta Poláková | 19. 7. 2007 23:47

    Skvělé,musím hlídat,aby mi to nesnědli hned.Udělala jsem rovnou dvě várky.Zmrzlinový pohár je vynikající.

  • Vlasta poláková | 19. 7. 2007 23:41

    výborné,už jsem předala recept dál a všichni chválí.

  • Tereza J. | 18. 7. 2007 09:55

    Ja takto s kakaom zaváram slivky, sú tiež dobré.

  • Václav | 17. 7. 2007 21:44

    Lidičky a proč nehodnotíte? Píšete jaká je to dobrota a hodnocení 0. Zavařujte a nezapomeňte hodnotit.

  • inka | 17. 7. 2007 20:59

    Bože,to je dobrotaTak tak,že jsem i něco zavařila

  • Anonym | 12. 7. 2007 18:04

    jsou úplně fantastické, pořád jsem každého přemlouvala ať si vezme nějaké višně, ale už žádné nikomu nedám, protože v té čokoládě jsou nejlepsí, děkuji za skvělý recept

  • D K | 9. 7. 2007 21:53

    Nedalo mi to a musela jsem vyzkoušet a opravdu vynikající. Jen je škoda, že recept jsem objevila pozdě a už jsem měla málo višní.

  • radmila chudjakoová | 9. 7. 2007 20:04

    fuj to je hnus

  • Maruš | 5. 7. 2007 14:27

    Jsem moc ráda,že višně v čokoládě chutnají.Zkoušela jsem z nich připravit poháry,kdy jsem už sterilované višně zahustila želatinovým ztužovačem od Dr.Oetkera.Je to novinka,rozmíchá se jen ve vlažné vodě a přidá k višním.Na to piškoty a vanilkový pudink,nebo pudink bez vaření Créme Olé,taky od Oetkera..Nechala jsem vychladit,ozdobila šlehačkou a trubičkou.Rodině docela chutnalo.Dá se to různě vrstvit.Některé višně jsou kyselejší,tak přidám trošku cukru.

  • gertruda rutarová | 4. 7. 2007 18:17

    Výborné... zítra budu sterilizovat. Tak mi to chutnalo,že jsem si připravila ještě jednu dávku.

  • michaela | 3. 7. 2007 16:54

    udělala jsem rovnou dvě dávky. Jeto moc dobré. Jenom rumu jsem tam dala trošku víc- ať to má říz.

  • Evík | 30. 6. 2007 21:15

    Vážení, musím se krotit, abych to nesnědla dříve, než to zavařím:)). Opravdu sqělé. PS: Moje tchýně ochutnala a musím odpeckovávat ještě jednu várku.

  • Nino | 28. 6. 2007 21:44

    Fakt dobre,... ochutnal jsem to a od te doby chodím chutnat každou chvíli

  • Monika | 5. 8. 2006 09:21

    Je to opravdu moc dobré. Doporučuji! Pořád jsem nevěděla co mám dělat s višněma co máme na zahradě. Jen v rumu a cukru to není nic moc ale přidáním kakaa to dodá skvělou chuť Jen je práce s vypeckováním pak je to hračka.

  • Alena | 28. 7. 2006 20:45

    Tohle je nejdokonalejší recept, jaký jsem zde kdy četla!Neznámé a skvělé. Příšerné je,že můj manžel snědl nejméně 1/2kg této dobroty ještě před!!sterilováním.A zkuste si tam kápnout rum.

  • Maruš | 21. 7. 2006 16:53

    Bebo,táto dávka má objem zhruba 4 litry.Používám skleničky od marmelády,trošku větší než přesnídávka,kde se vleze 1,7 dcl.Takže je toho asi těch 23 sklenic.

  • Anulik | 18. 7. 2006 23:28

    Tento receptík je suprový. Vyskúšam túto sezónu a už sa na to teším. Ďakujem za originálny recept.

  • Maruš | 10. 7. 2006 13:06

    Bebo,fakt už nevím,ani odhadem.Dělala jsem před 2 roky a u receptu jsem si to nezapsala.Letos budu dělat,ale ještě višně nedozrály.Pak dám vědět.

  • beba | 8. 7. 2006 22:43

    Prosím, koľko je z tohto množstva asi pohárov a ako veľkých?

  • Petra | 4. 7. 2006 15:20

    už teď se mi zbíhají sliny :-) Ještě týden a višně budou akorát.

  • Květoslava Borovičková | 7. 6. 2006 19:02

    A to jsem si říkala, že letos moc zavařovat nebudu.Ale kdo by odolal?

  • Alena Tarabová | 7. 6. 2006 09:38

    Tak na tohhle se těším. To bude určitě dobré.

  • Airan | 7. 6. 2006 09:15

    Tak tohle vypada ŠPIČKOVÉ! Dekuji za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hnědý rum Kakao Vanilkový cukr Višně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zdravý sirup z kopřiv

Zdravý sirup z kopřiv

Jahodové řezy VII.

Jahodové řezy VII.

Zapečené kuře na žampionech

Zapečené kuře na žampionech

Jablečný koláč IV.

Jablečný koláč IV.

Jednoduché kokosky

Jednoduché kokosky

Senzační schwarzwaldský dort

Senzační schwarzwaldský dort

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Bramboráky se slaninou

Bramboráky se slaninou

Zapečené brambory s kuřecím masem

Zapečené brambory s kuřecím masem

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

28
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
24
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
20
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi
Jednoduché zeleninové…

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Mecenáš Motoristů, miliardář Chlad: Pustil se do herce Čermáka!

Mecenáš Motoristů, miliardář Chlad: Pustil se do herce Čermáka!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Višně v čokoládě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact