• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Višně v čokoládě
Napište svůj komentář k receptu

Višně v čokoládě

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Višně v čokoládě
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      kg višně
    • 1,20
      kg cukr krupice
    • 200
      g kakao
    • 2
      dl hnědý rum
    • 2
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Višně umyjeme a vypeckujeme.
2
Přidáme vše ostatní, promícháme a necháme 10-20 hodin odležet. Občas zamícháme. Pak plníme do menších sklenic a sterilujeme 25 minut na 80 °C.
3
Používáme na různé poháry, pudinky. Prokládáme s piškoty společně s oslazenou zakysanou smetanou.
4
Místo višní se dají použít i švestky, dáme ale jen 1 kg cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vareňje - višně v cukru

Vareňje - višně v cukru

Švestky v čokoládě

Švestky v čokoládě

Banány v čokoládě se smetanovým krémem

Banány v čokoládě se smetanovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Malennka | 10. 7. 2011 10:23

    Výborné,musela jsem to před zavařením schovat před přítelem do sklepa,jinak by to všechno snědl. Vypeckovávání višní jde velmi rychle a snadno tímto http://shop.hinrich-kiel.de/LEIFHEIT-Einmachen-Kirschentkerner-Cherrymat-NEU_p1050_x2.htm

  • Ivana Samcová | 19. 7. 2009 12:24

    Určitě zavářet. V receptu to je napsané. Myslím, že bez něho by to ani nešlo, aby se to nezkazilo.

  • Iveta Šulcová | 18. 7. 2009 16:14

    tak mám naložíno..ale váhám,jestli mám zavářet nebo ne.Prosím,poraďte..Díky moc a hezký den

  • Radka Winklerova | 17. 7. 2008 08:38

    Nikdy nevim jak višne spotřebovat,ale vaš recept zabodoval.Davam 1.

  • Jana Remková | 9. 6. 2008 22:28

    Niki,já bych to nezavařovala.Každý rok dělám višně v rumu už v době,kdy dozrají a ještě nikdy se mi to nezkazilo.Rum to určitě jistí.

  • Jana Remková | 9. 6. 2008 22:26

    Ivano,myslím,že třešně jsou moc sladké na takového něco

  • Ivana Císařová | 9. 6. 2008 15:15

    Zkoušel prosím někdo s třešněmi? Tedy: Třešně v čokoládě?

  • helena pelichova | 24. 3. 2008 17:13

    konzumovali jsme višně v čokoládě na moučníku se zakysanou smetanou,výborné,budu opět zavařovat.

  • niiki niiki | 23. 7. 2007 14:27

    Tak nevím- než jsem to zavařila,bylo to tak dobré, že jsem si nachystala i druhou dávku. Ale po zavaření to chutná jak kompot smíchaný s kakaem....

  • Ivana Samcová | 22. 7. 2007 20:01

    Zkoušela jsem tento recept už loni se švestkami. Jsou výborné. Používám je do pudinkových pohárů a mají velký úspěch.

  • Silvie | 22. 7. 2007 15:17

    Višně v čokoládě jsou SUPER! Doporučila jsem dalším.

  • Lenka Morawiecová | 21. 7. 2007 12:44

    vynikající, tohle by mě nenapadlo a s dovolením autorky jsem poslala recepis dál, protože opravdu nemá chybu!!!!

  • Vlasta Poláková | 19. 7. 2007 23:47

    Skvělé,musím hlídat,aby mi to nesnědli hned.Udělala jsem rovnou dvě várky.Zmrzlinový pohár je vynikající.

  • Vlasta poláková | 19. 7. 2007 23:41

    výborné,už jsem předala recept dál a všichni chválí.

  • Tereza J. | 18. 7. 2007 09:55

    Ja takto s kakaom zaváram slivky, sú tiež dobré.

  • Václav | 17. 7. 2007 21:44

    Lidičky a proč nehodnotíte? Píšete jaká je to dobrota a hodnocení 0. Zavařujte a nezapomeňte hodnotit.

  • inka | 17. 7. 2007 20:59

    Bože,to je dobrotaTak tak,že jsem i něco zavařila

  • Anonym | 12. 7. 2007 18:04

    jsou úplně fantastické, pořád jsem každého přemlouvala ať si vezme nějaké višně, ale už žádné nikomu nedám, protože v té čokoládě jsou nejlepsí, děkuji za skvělý recept

  • D K | 9. 7. 2007 21:53

    Nedalo mi to a musela jsem vyzkoušet a opravdu vynikající. Jen je škoda, že recept jsem objevila pozdě a už jsem měla málo višní.

  • radmila chudjakoová | 9. 7. 2007 20:04

    fuj to je hnus

  • Maruš | 5. 7. 2007 14:27

    Jsem moc ráda,že višně v čokoládě chutnají.Zkoušela jsem z nich připravit poháry,kdy jsem už sterilované višně zahustila želatinovým ztužovačem od Dr.Oetkera.Je to novinka,rozmíchá se jen ve vlažné vodě a přidá k višním.Na to piškoty a vanilkový pudink,nebo pudink bez vaření Créme Olé,taky od Oetkera..Nechala jsem vychladit,ozdobila šlehačkou a trubičkou.Rodině docela chutnalo.Dá se to různě vrstvit.Některé višně jsou kyselejší,tak přidám trošku cukru.

  • gertruda rutarová | 4. 7. 2007 18:17

    Výborné... zítra budu sterilizovat. Tak mi to chutnalo,že jsem si připravila ještě jednu dávku.

  • michaela | 3. 7. 2007 16:54

    udělala jsem rovnou dvě dávky. Jeto moc dobré. Jenom rumu jsem tam dala trošku víc- ať to má říz.

  • Evík | 30. 6. 2007 21:15

    Vážení, musím se krotit, abych to nesnědla dříve, než to zavařím:)). Opravdu sqělé. PS: Moje tchýně ochutnala a musím odpeckovávat ještě jednu várku.

  • Nino | 28. 6. 2007 21:44

    Fakt dobre,... ochutnal jsem to a od te doby chodím chutnat každou chvíli

  • Monika | 5. 8. 2006 09:21

    Je to opravdu moc dobré. Doporučuji! Pořád jsem nevěděla co mám dělat s višněma co máme na zahradě. Jen v rumu a cukru to není nic moc ale přidáním kakaa to dodá skvělou chuť Jen je práce s vypeckováním pak je to hračka.

  • Alena | 28. 7. 2006 20:45

    Tohle je nejdokonalejší recept, jaký jsem zde kdy četla!Neznámé a skvělé. Příšerné je,že můj manžel snědl nejméně 1/2kg této dobroty ještě před!!sterilováním.A zkuste si tam kápnout rum.

  • Maruš | 21. 7. 2006 16:53

    Bebo,táto dávka má objem zhruba 4 litry.Používám skleničky od marmelády,trošku větší než přesnídávka,kde se vleze 1,7 dcl.Takže je toho asi těch 23 sklenic.

  • Anulik | 18. 7. 2006 23:28

    Tento receptík je suprový. Vyskúšam túto sezónu a už sa na to teším. Ďakujem za originálny recept.

  • Maruš | 10. 7. 2006 13:06

    Bebo,fakt už nevím,ani odhadem.Dělala jsem před 2 roky a u receptu jsem si to nezapsala.Letos budu dělat,ale ještě višně nedozrály.Pak dám vědět.

  • beba | 8. 7. 2006 22:43

    Prosím, koľko je z tohto množstva asi pohárov a ako veľkých?

  • Petra | 4. 7. 2006 15:20

    už teď se mi zbíhají sliny :-) Ještě týden a višně budou akorát.

  • Květoslava Borovičková | 7. 6. 2006 19:02

    A to jsem si říkala, že letos moc zavařovat nebudu.Ale kdo by odolal?

  • Alena Tarabová | 7. 6. 2006 09:38

    Tak na tohhle se těším. To bude určitě dobré.

  • Airan | 7. 6. 2006 09:15

    Tak tohle vypada ŠPIČKOVÉ! Dekuji za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hnědý rum Kakao Vanilkový cukr Višně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Telecí kýta na hříbkách

Telecí kýta na hříbkách

Moravské kuře

Moravské kuře

Bulharský salát

Bulharský salát

Škvarková pomazánka podle řezníka Pospíšila

Škvarková pomazánka podle řezníka…

Třešňový koláč z podmáslí

Třešňový koláč z podmáslí

Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou

Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou

Jablečné muffiny s tvarohem

Jablečné muffiny s tvarohem

Fazole s rajčaty

Fazole s rajčaty

Kynutá skořicová bábovka

Kynutá skořicová bábovka

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

49
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
34
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
31
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Rozvedená Jennifer Lopezová: Ukázala bradavku

Rozvedená Jennifer Lopezová: Ukázala bradavku

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

  • Recepty.cz
  • Višně v čokoládě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact