Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, nakrájíme na kolečka (1cm) a pokud nechceme, aby nám jablka zhnědla, pokapeme je citronovou šťávou.
2
Omáčka: v horké vodní lázni vyšleháme žloutky s cukrem do husté pěny. Poté necháme zvolna pěnu vychladnout. Smetanu vyšleháme dotuha (nepřešlehat!) a do ní vmícháme žloutkovou pěnu a skořici dle chuti.
3
Víno, vejce, cukr, sůl a mouku promícháme v hladké těstíčko, ve kterém namáčíme kolečka jablek a ihned smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Po osmažení odkládáme na ubrousek.
4
Jablíčka rozdělíme na talířky, na každý přidáme trochu omáčky, pocukrujeme moučkovým cukrem (není nutné), dozdobíme například meduňkou a podáváme.