• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Víno z bezinek
Napište svůj komentář k receptu

Víno z bezinek

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Víno z bezinek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l bezinky plody
    • 2
      ks nové koření
    • pepř mletý a hřebíček
    • 0,50
      balíček droždí
    • 1
      kg cukr
    • 2
      l voda

Postup přípravy receptu

1
Čisté plody bezinek dáme do vody a povaříme i s kořením asi 1/4 hodiny. Necháme zchladnout a přidáme rozdrobené droždí, promícháme a necháme kvasit 3 dny (1x za den promícháme). Po třech dnech přecedíme do láhve, převážeme igelitem a necháme v klidu v teple uležet, až se víno vyčistí a bude mít "jiskru" (může to trvat i do vánoc). Pak víno stočíme do láhve a uložíme v chladu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marmeláda z bezinek a jablek

Marmeláda z bezinek a jablek

Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek

Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek

Pikantní omáčka z bezinek

Pikantní omáčka z bezinek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana | 13. 9. 2014 11:54

    https://www.caro.cz

  • Martin | 1. 12. 2013 11:09

    Ahoj,docela dobre recepty ale proč igelit?To vam fakt nic neříká kvasná zátka? :-\

  • Anonymous | 26. 9. 2013 21:42

    Vašku, dělá to něco? Třeba se ty breberky tou horkou vodou všechny nezabily... Jestli to kvasí, tak to asi nevylévej. Nebo tam zkus prdnout kvasnice ještě jednu várku, jestli to nekvasí. Jestli to máš vylít, tak tě náklad na kostku droždí už nevytrhne, třeba to klapne.

  • Vašek | 24. 9. 2013 19:11

    Tak jsem se s velkou vervou pustil do výroby tohoto nápoje a v zápalu boje jsem ty kvasnice vrazil do horký vody. Znamená to že teď to můžu vylít :-S ?

  • Petra | 21. 9. 2013 09:25

    Jenom takový drobný dotaz - má se ten igelit propíchnout špendlíkem? Děkuji.

  • elena | 11. 9. 2013 21:27

    dnes jsem dělala marmeladu z bezinek,je to rychlovka a je vynikajici,ma i nadhernou barvu

  • Anonymous | 17. 3. 2013 18:07

    vdivlvvhjfv76(?

  • Anonymous | 4. 8. 2012 20:38

    četl jsem to jako z benzínek :DD

  • Vino z rybiz | 15. 7. 2011 00:02

    Zajimalo by mne, jake by mohlo byt vino z rybizu. http://www.vseovareni.cz/magazin/marmelady-kolace-stavy-dejte-si-rybiz-chcete-li-byt-zdravi/

  • JITUSKA | 28. 2. 2011 15:39

    :-( :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

  • PEPA | 28. 2. 2011 15:38

    :'( :'( :'( :'( <3 <3 <3 <3

  • MatějP | 17. 10. 2010 13:45

    Fakt dobré

  • Věra Štroblová | 16. 10. 2008 08:23

    Včera jsem stáhla první dávku do láhví a je to opravdu moc dobré.

  • Věra | 27. 9. 2006 11:30

    zapomněla jsem napsat, že cukr přidávám postupně do vroucích bezinek.

  • Airan Novakova | 23. 6. 2005 13:23

    Pani Vero, dekuji za recept, ja mela jen an vino z kvetu a i ten jsem ztratila. Podle babicinych zaznamech je vino z bezinek dobre jak na cisteni krve, tak na bolesti zad:-) Kdyz mi bylo 20, tak jsem se tomu smala, dnes jsem za ty jeji "bylinkarske" rady vdecna!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
Nápoje Alkoholické Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bezinky Cukr Droždí Nové koření Pepř mletý Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlá večeře

Rychlá večeře

Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Halušky s tvarohem

Halušky s tvarohem

Marcipán ze sušeného mléka

Marcipán ze sušeného mléka

Čočka s vejcem a párkem

Čočka s vejcem a párkem

Měsíčky s citronovou polevou

Měsíčky s citronovou polevou

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…

Maková bábovka hrníčková a rychlá

Maková bábovka hrníčková a rychlá

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

200
Pestré šťouchané brambory
Pestré šťouchané brambory
102
Penne s kuřecím masem, listovým špenátem a parmazánem
Penne s kuřecím masem,…
58
Hrášková polévka - sýrová
Hrášková polévka - sýrová
48
Čína s kuřecím
Čína s kuřecím
35
Jiříkův biskupský chlebíček
Jiříkův biskupský…

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Příběh Veroniky: Rakovina děložního čípku změnila můj život. Kéž bych věděla víc o HPV

Příběh Veroniky: Rakovina děložního čípku změnila můj život. Kéž bych věděla víc o HPV

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Petr Novotný (78) 12 let po mrtvici: Užíval si oslavu!

Petr Novotný (78) 12 let po mrtvici: Užíval si oslavu!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Další doporučené recepty:

Vinné cukroví
Vinné cukroví
Vinné cukroví
Vinné cukroví
Vinné kostky
Vinné kostky
Vínové rohlíčky - cukroví
Vínové rohlíčky - cukroví
Virgin Colada - Piña Colada bez alkoholu
Virgin Colada - Piña Colada bez alkoholu
Virgin mojito
Virgin mojito
  • Recepty.cz
  • Víno z bezinek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact