• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Víno z bezinek
Napište svůj komentář k receptu

Víno z bezinek

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Víno z bezinek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l bezinky plody
    • 2
      ks nové koření
    • pepř mletý a hřebíček
    • 0,50
      balíček droždí
    • 1
      kg cukr
    • 2
      l voda

Postup přípravy receptu

1
Čisté plody bezinek dáme do vody a povaříme i s kořením asi 1/4 hodiny. Necháme zchladnout a přidáme rozdrobené droždí, promícháme a necháme kvasit 3 dny (1x za den promícháme). Po třech dnech přecedíme do láhve, převážeme igelitem a necháme v klidu v teple uležet, až se víno vyčistí a bude mít "jiskru" (může to trvat i do vánoc). Pak víno stočíme do láhve a uložíme v chladu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marmeláda z bezinek a jablek

Marmeláda z bezinek a jablek

Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek

Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek

Pikantní omáčka z bezinek

Pikantní omáčka z bezinek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana | 13. 9. 2014 11:54

    https://www.caro.cz

  • Martin | 1. 12. 2013 11:09

    Ahoj,docela dobre recepty ale proč igelit?To vam fakt nic neříká kvasná zátka? :-\

  • Anonymous | 26. 9. 2013 21:42

    Vašku, dělá to něco? Třeba se ty breberky tou horkou vodou všechny nezabily... Jestli to kvasí, tak to asi nevylévej. Nebo tam zkus prdnout kvasnice ještě jednu várku, jestli to nekvasí. Jestli to máš vylít, tak tě náklad na kostku droždí už nevytrhne, třeba to klapne.

  • Vašek | 24. 9. 2013 19:11

    Tak jsem se s velkou vervou pustil do výroby tohoto nápoje a v zápalu boje jsem ty kvasnice vrazil do horký vody. Znamená to že teď to můžu vylít :-S ?

  • Petra | 21. 9. 2013 09:25

    Jenom takový drobný dotaz - má se ten igelit propíchnout špendlíkem? Děkuji.

  • elena | 11. 9. 2013 21:27

    dnes jsem dělala marmeladu z bezinek,je to rychlovka a je vynikajici,ma i nadhernou barvu

  • Anonymous | 17. 3. 2013 18:07

    vdivlvvhjfv76(?

  • Anonymous | 4. 8. 2012 20:38

    četl jsem to jako z benzínek :DD

  • Vino z rybiz | 15. 7. 2011 00:02

    Zajimalo by mne, jake by mohlo byt vino z rybizu. http://www.vseovareni.cz/magazin/marmelady-kolace-stavy-dejte-si-rybiz-chcete-li-byt-zdravi/

  • JITUSKA | 28. 2. 2011 15:39

    :-( :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

  • PEPA | 28. 2. 2011 15:38

    :'( :'( :'( :'( <3 <3 <3 <3

  • MatějP | 17. 10. 2010 13:45

    Fakt dobré

  • Věra Štroblová | 16. 10. 2008 08:23

    Včera jsem stáhla první dávku do láhví a je to opravdu moc dobré.

  • Věra | 27. 9. 2006 11:30

    zapomněla jsem napsat, že cukr přidávám postupně do vroucích bezinek.

  • Airan Novakova | 23. 6. 2005 13:23

    Pani Vero, dekuji za recept, ja mela jen an vino z kvetu a i ten jsem ztratila. Podle babicinych zaznamech je vino z bezinek dobre jak na cisteni krve, tak na bolesti zad:-) Kdyz mi bylo 20, tak jsem se tomu smala, dnes jsem za ty jeji "bylinkarske" rady vdecna!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
Nápoje Alkoholické Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bezinky Cukr Droždí Nové koření Pepř mletý Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Paprikový salát

Paprikový salát

Ořechový koláč bez mouky

Ořechový koláč bez mouky

Špekové knedlíky pro silné muže

Špekové knedlíky pro silné muže

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a šalvějí

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a…

Bloody Mary II.

Bloody Mary II.

Americký koláč s třešněmi a pudingem

Americký koláč s třešněmi a pudingem

Papoušková buchta

Papoušková buchta

Květákový salát (nejen) s vejci

Květákový salát (nejen) s vejci

Thajské žluté zeleninové karí

Thajské žluté zeleninové karí

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

166
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
162
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…
125
Halušky podle Martinky
Halušky podle Martinky
62
Hovězí maso na houbách
Hovězí maso na houbách
48
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Tajemství Daniely Písařovicové: Měla moderovat Zrádce místo Kotka!

Tajemství Daniely Písařovicové: Měla moderovat Zrádce místo Kotka!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Vinné cukroví
Vinné cukroví
Vinné cukroví
Vinné cukroví
Vinné kostky
Vinné kostky
Vínové rohlíčky - cukroví
Vínové rohlíčky - cukroví
Virgin Colada - Piña Colada bez alkoholu
Virgin Colada - Piña Colada bez alkoholu
Virgin mojito
Virgin mojito
  • Recepty.cz
  • Víno z bezinek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact