• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Víno z bezinek
Napište svůj komentář k receptu

Víno z bezinek

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Víno z bezinek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l bezinky plody
    • 2
      ks nové koření
    • pepř mletý a hřebíček
    • 0,50
      balíček droždí
    • 1
      kg cukr
    • 2
      l voda

Postup přípravy receptu

1
Čisté plody bezinek dáme do vody a povaříme i s kořením asi 1/4 hodiny. Necháme zchladnout a přidáme rozdrobené droždí, promícháme a necháme kvasit 3 dny (1x za den promícháme). Po třech dnech přecedíme do láhve, převážeme igelitem a necháme v klidu v teple uležet, až se víno vyčistí a bude mít "jiskru" (může to trvat i do vánoc). Pak víno stočíme do láhve a uložíme v chladu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marmeláda z bezinek a jablek

Marmeláda z bezinek a jablek

Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek

Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek

Pikantní omáčka z bezinek

Pikantní omáčka z bezinek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana | 13. 9. 2014 11:54

    https://www.caro.cz

  • Martin | 1. 12. 2013 11:09

    Ahoj,docela dobre recepty ale proč igelit?To vam fakt nic neříká kvasná zátka? :-\

  • Anonymous | 26. 9. 2013 21:42

    Vašku, dělá to něco? Třeba se ty breberky tou horkou vodou všechny nezabily... Jestli to kvasí, tak to asi nevylévej. Nebo tam zkus prdnout kvasnice ještě jednu várku, jestli to nekvasí. Jestli to máš vylít, tak tě náklad na kostku droždí už nevytrhne, třeba to klapne.

  • Vašek | 24. 9. 2013 19:11

    Tak jsem se s velkou vervou pustil do výroby tohoto nápoje a v zápalu boje jsem ty kvasnice vrazil do horký vody. Znamená to že teď to můžu vylít :-S ?

  • Petra | 21. 9. 2013 09:25

    Jenom takový drobný dotaz - má se ten igelit propíchnout špendlíkem? Děkuji.

  • elena | 11. 9. 2013 21:27

    dnes jsem dělala marmeladu z bezinek,je to rychlovka a je vynikajici,ma i nadhernou barvu

  • Anonymous | 17. 3. 2013 18:07

    vdivlvvhjfv76(?

  • Anonymous | 4. 8. 2012 20:38

    četl jsem to jako z benzínek :DD

  • Vino z rybiz | 15. 7. 2011 00:02

    Zajimalo by mne, jake by mohlo byt vino z rybizu. http://www.vseovareni.cz/magazin/marmelady-kolace-stavy-dejte-si-rybiz-chcete-li-byt-zdravi/

  • JITUSKA | 28. 2. 2011 15:39

    :-( :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

  • PEPA | 28. 2. 2011 15:38

    :'( :'( :'( :'( <3 <3 <3 <3

  • MatějP | 17. 10. 2010 13:45

    Fakt dobré

  • Věra Štroblová | 16. 10. 2008 08:23

    Včera jsem stáhla první dávku do láhví a je to opravdu moc dobré.

  • Věra | 27. 9. 2006 11:30

    zapomněla jsem napsat, že cukr přidávám postupně do vroucích bezinek.

  • Airan Novakova | 23. 6. 2005 13:23

    Pani Vero, dekuji za recept, ja mela jen an vino z kvetu a i ten jsem ztratila. Podle babicinych zaznamech je vino z bezinek dobre jak na cisteni krve, tak na bolesti zad:-) Kdyz mi bylo 20, tak jsem se tomu smala, dnes jsem za ty jeji "bylinkarske" rady vdecna!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
Nápoje Alkoholické Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bezinky Cukr Droždí Nové koření Pepř mletý Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zabalená vepřová panenka

Zabalená vepřová panenka

Pečené plněné papriky

Pečené plněné papriky

Thajské kari

Thajské kari

Zelná polévka s uzenými žebry

Zelná polévka s uzenými žebry

Barvená velikonoční vejce v cibulových slupkách

Barvená velikonoční vejce v…

Jednoduchá špenátovo-nivová polévka

Jednoduchá špenátovo-nivová polévka

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Mexická polévka Sopa Tarasca

Mexická polévka Sopa Tarasca

Palačinky nejrychllější nejchutnejší varijanta!

Palačinky nejrychllější nejchutnejší…

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

48
Lemon Pie Vanilla Cheesecake
Lemon Pie Vanilla…
43
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
35
Čertovský mls
Čertovský mls
34
Smothie-Kiwi a banán
Smothie-Kiwi a banán
30
Fežoáda
Fežoáda

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Další doporučené recepty:

Vinné cukroví
Vinné cukroví
Vinné cukroví
Vinné cukroví
Vinné kostky
Vinné kostky
Vínové rohlíčky - cukroví
Vínové rohlíčky - cukroví
Virgin Colada - Piña Colada bez alkoholu
Virgin Colada - Piña Colada bez alkoholu
Virgin mojito
Virgin mojito
  • Recepty.cz
  • Víno z bezinek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact