• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Víno z bezinek
Napište svůj komentář k receptu

Víno z bezinek

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Víno z bezinek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l bezinky plody
    • 2
      ks nové koření
    • pepř mletý a hřebíček
    • 0,50
      balíček droždí
    • 1
      kg cukr
    • 2
      l voda

Postup přípravy receptu

1
Čisté plody bezinek dáme do vody a povaříme i s kořením asi 1/4 hodiny. Necháme zchladnout a přidáme rozdrobené droždí, promícháme a necháme kvasit 3 dny (1x za den promícháme). Po třech dnech přecedíme do láhve, převážeme igelitem a necháme v klidu v teple uležet, až se víno vyčistí a bude mít "jiskru" (může to trvat i do vánoc). Pak víno stočíme do láhve a uložíme v chladu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marmeláda z bezinek a jablek

Marmeláda z bezinek a jablek

Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek

Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek

Pikantní omáčka z bezinek

Pikantní omáčka z bezinek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana | 13. 9. 2014 11:54

    https://www.caro.cz

  • Martin | 1. 12. 2013 11:09

    Ahoj,docela dobre recepty ale proč igelit?To vam fakt nic neříká kvasná zátka? :-\

  • Anonymous | 26. 9. 2013 21:42

    Vašku, dělá to něco? Třeba se ty breberky tou horkou vodou všechny nezabily... Jestli to kvasí, tak to asi nevylévej. Nebo tam zkus prdnout kvasnice ještě jednu várku, jestli to nekvasí. Jestli to máš vylít, tak tě náklad na kostku droždí už nevytrhne, třeba to klapne.

  • Vašek | 24. 9. 2013 19:11

    Tak jsem se s velkou vervou pustil do výroby tohoto nápoje a v zápalu boje jsem ty kvasnice vrazil do horký vody. Znamená to že teď to můžu vylít :-S ?

  • Petra | 21. 9. 2013 09:25

    Jenom takový drobný dotaz - má se ten igelit propíchnout špendlíkem? Děkuji.

  • elena | 11. 9. 2013 21:27

    dnes jsem dělala marmeladu z bezinek,je to rychlovka a je vynikajici,ma i nadhernou barvu

  • Anonymous | 17. 3. 2013 18:07

    vdivlvvhjfv76(?

  • Anonymous | 4. 8. 2012 20:38

    četl jsem to jako z benzínek :DD

  • Vino z rybiz | 15. 7. 2011 00:02

    Zajimalo by mne, jake by mohlo byt vino z rybizu. http://www.vseovareni.cz/magazin/marmelady-kolace-stavy-dejte-si-rybiz-chcete-li-byt-zdravi/

  • JITUSKA | 28. 2. 2011 15:39

    :-( :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

  • PEPA | 28. 2. 2011 15:38

    :'( :'( :'( :'( <3 <3 <3 <3

  • MatějP | 17. 10. 2010 13:45

    Fakt dobré

  • Věra Štroblová | 16. 10. 2008 08:23

    Včera jsem stáhla první dávku do láhví a je to opravdu moc dobré.

  • Věra | 27. 9. 2006 11:30

    zapomněla jsem napsat, že cukr přidávám postupně do vroucích bezinek.

  • Airan Novakova | 23. 6. 2005 13:23

    Pani Vero, dekuji za recept, ja mela jen an vino z kvetu a i ten jsem ztratila. Podle babicinych zaznamech je vino z bezinek dobre jak na cisteni krve, tak na bolesti zad:-) Kdyz mi bylo 20, tak jsem se tomu smala, dnes jsem za ty jeji "bylinkarske" rady vdecna!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
Nápoje Alkoholické Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bezinky Cukr Droždí Nové koření Pepř mletý Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře v pivní omáčce

Kuře v pivní omáčce

Domácí čokoláda

Domácí čokoláda

Rybízový koláč IV.

Rybízový koláč IV.

Kokosový dort

Kokosový dort

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Zapékaná zelenina se sýrem

Zapékaná zelenina se sýrem

Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob

Luigiho zeleninové rizoto na italský…

Hráškovo pórkový krém

Hráškovo pórkový krém

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a bez lasagnových plátů

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a…

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

79
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
74
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
63
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s…
54
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
35
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz S králem je zle? Harry má kráčet po boku Williama za rakví jejich otce

S králem je zle? Harry má kráčet po boku Williama za rakví jejich otce

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Hvězdy ve varu na Innogy party: Hrdličky a pařmeni!

Hvězdy ve varu na Innogy party: Hrdličky a pařmeni!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Vinné cukroví
Vinné cukroví
Vinné cukroví
Vinné cukroví
Vinné kostky
Vinné kostky
Vínové rohlíčky - cukroví
Vínové rohlíčky - cukroví
Virgin Colada - Piña Colada bez alkoholu
Virgin Colada - Piña Colada bez alkoholu
Virgin mojito
Virgin mojito
  • Recepty.cz
  • Víno z bezinek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact