Žloutky, cukr a máslo utřeme do pěny. Postupně přidáváme vanilkový cukr, skořici, kakao, osolenou mouku, prášek do pečiva, červené víno a dobře promícháme. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Hladké těsto nalijeme do tukem vymazané, moukou vysypané formy a pečeme ve vyhřáté troubě 50-60 minut.
2
Při slavnostní příležitosti můžeme vychladlý koláč ozdobit ušlehanou smetanou, do které lžící utvoříme důlky a do nich nalijeme trochu vaječného koňaku.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
IVANA
|29. 7. 2005 12:44
Skvělý fakt! Zkusila jsem to, protože něco podobného dělám, ale nešlehám,jednoduše smíchám. Nevím jestli otisknete recept:napřed rozehřáté máslo+méně cukru+kakao+víno.Z toho odeberu půl hrnku (jako poleva na horký pečený koláč) a do zbytku přidám to ostatní.Peču jen 20 min a hotový poleji tou odebranou směsí. SUPER VLÁČNÝ KOLÁČ !