Mouku smícháme se změklou Herou, přidáme žloutky, víno a vypracujeme těsto. Z rozváleného těsta vykrajujeme drobné tvary. Pečeme na pečícím papíru v dobře vyhřáté troubě. Ještě teplé obalujeme v cukru. Vinné cukroví v troubě naskočí.
Moc se mi líbí ted dovětek o zpříjemnění si pečení..vyzkouším Váš recept:)
Andrea Ohlsson
|8. 12. 2009 14:36
Mamka tam dava jen dve lzice bileho vina. Cukrovi krasne vyskoci a da se jist prakticky hned,
Iva M
|8. 12. 2007 18:36
Recept mám vlastní, podobný uvedenému. Peču každoročně.Je prakticky hned měkké. Teplé obaluji v cukru.Používám ale vykrajovátka. Je poměrně dost křehké - dle mého receptu.Neporovnávala jsem tady dávky
Daduša
|7. 12. 2007 20:00
Jelikož bych toto cukroví letošní vánoce ráda vyzkoušela, zajímalo by mě, s jakým předstihem se peče? Děkuji
Lenka
|17. 11. 2007 18:39
Tento recept poznám už dlho,odporúčam vyskúšať aj slanú podobu-ešte pred pečením na plechu posoliť,dobrá je hrubo mletá solľ,posypať sezamovými semienkami,prípadne kmínom či korením podľa fantázie.Je to výborná chuťovka.
Pavla Pavelková
|4. 1. 2007 17:19
Použila jsem jednoduchý recept od Vlaďky. Těsto vyválela, nakrájela rádylkem na čtverečky (nemusí se složitě vykrajovat tvary a je to razdva). Část jsem uepkla jen tak a část jsem dle nápadu paní Marcely inovovala - na každý čtvereček trošku meruňkové marmelády, do ní mandli, přehnout špičku ke špičce, okraje stlačit špičkou nože a upéct. Horké obalit v cukru moučka s vanilkou. Bylo to vynikající, příště upeču už jen ty s marmeládou!
Petra K.
|19. 12. 2006 14:02
Moc nám chutná. Zkusila jsem i obalovat v cukru se skořicí. Mně to chutná, rodince už méně. Asi mají zvláštní chutě, mlsouni. Děkuji za typ.
Tereza Jarčušková
|22. 12. 2005 11:54
Ja obaľujem zmesou cukru a vanilkového cukru.
Radka Tichá
|22. 12. 2005 10:06
znám to obalované v cukru se skořicí. myslím, že to má lepší chuť.
Vlaďka
|17. 12. 2005 15:48
Peču tohle cukroví každý rok, mám ještě jednodušší recept: 250 g hladké mouky,250 g másla nebo tuku a pět lžic vína. Je to bez žloutků ,ale nebojte,po "uhňácání "drží pohromadě. Dost se lepí,doporučuji nechat těsto půl den v lednici,pak se v pohodě vyválí, Vykrajuju drobné tvary a po upečení obaluju v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým. Zahajiju tímto každoroční pečení. Jednak je to jednoduché, jednak se vždy povede a zbytkem vína si zpříjemňuji další pečení.
Gabriela B
|16. 12. 2005 21:39
Cukroví před pečením ničím nepotírám. Toto pečivo peču každé vánoce, ale vždy klasickým způsobem, žádné jiné variace jsem zatím nezkoušela. Nicméně, Marcelo, váš nápad je zajímavý. Určitě by stálo zato to vyzkoušet.
marcela slamdeckova
|15. 12. 2005 20:54
chtela bych se zeptat,jestli muzu placku vyvalet tenci a treba naplnit trochou marmelady???Abych vytvorila male rohlicky???dekuji
Alice
|15. 12. 2005 18:59
Ráda bych se zeptala, jestli před pečením potíráte cukroví bílkem? Děkuji.
Gabriela B
|1. 12. 2005 10:15
Katko, z těsta vyválejte placku silnou asi 4 mm. V troubě cukroví ještě trochu nabyde.
Eva Burešová
|1. 12. 2005 05:54
Výýýýborné,osvědčené pečivo ,které peču každým rokem,můžu jen doporučit.
katka
|29. 11. 2005 22:44
jak tenke testo by to melo byt?? neco jak na linecke?
Tereza Jarčušková
|28. 11. 2005 07:06
Chcela by som sa spýtať anonyma, ktorý rozdáva to svoje "nic moc" , koľkokrát už uvedené druhy pečiva piekol a jedol a prečo sa pod svoj názor nepodpíše.
eva
|26. 11. 2005 20:55
Ake "nic moc" nahodou je to chutne vianocne pecivo...
Anonym
|26. 11. 2005 09:30
Nic moc
Gabriela B
|25. 11. 2005 14:09
Pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova. Doba pečení se dá těžko odhadnout, záleží na troubě a na velikosti cukroví. Já dělám většinou velmi drobné tvary a peču je v horkovzdušné troubě vyhřáté na 180 C asi 10 - 15 minut.
Věra
|21. 11. 2005 12:55
Zdravím všechny, já toto pečivo dělám již dlouho a dělala ho i moje babička, ale místo vína dávám obyčejný 8%ocet-3 lžíce a 2l-3žíce vody.
Petra
|15. 11. 2005 12:42
Dobry den, jak dlouho a na jakou teplotu cukrovi pecete?Dekuji