Vepřové maso nakrájíme na slabé plátky, trošku naklepeme, osolíme, opepříme. Čím větší plátky, tím se nám bude lépe ,,vystýlat,, forma. Použít můžeme kýtu, plec i bůček.
2
Formu na srnčí hřbet (i jinou, třeba skleněnou) vymažeme sádlem a vyložíme ji vepřovým masem, hezky jedno vedle druhého, lepší je maličko překrýt, než udělat mezery. Do vyložené formy masem vymačkáme vinnou klobásu ze střívka, uhladíme a dáme do vyhřáté trouby péct. Nejlépe na plechu, aby se nezvrhla. Pečeme cca 60 - 70 minut. Prvních 25 minut volně přikryté alobalem.
3
Maso nijak nekořením,neochucuji, vinná klobása má svojí charakteristickou chuť. Pepřím plátek na straně, kterou přikládám na formu. Podáváme s bramborovou přílohou nebo studené s pečivem a zeleninou.
4
Pokud někdo nemusí vinnou klobásu, lze nahradit šlehanou sekanou, pak už se dá přidat cokoliv - hořčice, vejce, paprika...
5
Během pečení není třeba podlévat (přilévat do formy) vodou. Šťávy pustí maso dostatečné množství.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Adámek
|3. 5. 2011 20:56
S tučnější vinnou klobásou zůstalo maso pěkně šťavnatý, před pečením jsem ještě těsto zakryl kovářskou slaninou.
zdenka
|20. 10. 2010 19:12
Pan Jiří je pro mě uznávaný "machr" přes vaření a moc by mě tudíž zajímalo,proč byl smazán jeho komentář k Vinné klobáse ve vepřové peřince.Jeho komentáře jsou mi vodítkem.