• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vinná klobása ve vepřové vaničce
Napište svůj komentář k receptu

Vinná klobása ve vepřové vaničce

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vinná klobása ve vepřové vaničce
Vinná klobása ve vepřové vaničce
Vinná klobása ve vepřové vaničce
Vinná klobása ve vepřové vaničce
Vinná klobása ve vepřové vaničce
Vinná klobása ve vepřové vaničce
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g vepřové maso slabé plátky
    • sádlo
    • 700
      g vinná klobása 600 -

Postup přípravy receptu

1
Vepřové maso nakrájíme na slabé plátky, trošku naklepeme, osolíme, opepříme. Čím větší plátky, tím se nám bude lépe ,,vystýlat,, forma. Použít můžeme kýtu, plec i bůček.
2
Formu na srnčí hřbet (i jinou, třeba skleněnou) vymažeme sádlem a vyložíme ji vepřovým masem, hezky jedno vedle druhého, lepší je maličko překrýt, než udělat mezery. Do vyložené formy masem vymačkáme vinnou klobásu ze střívka, uhladíme a dáme do vyhřáté trouby péct. Nejlépe na plechu, aby se nezvrhla. Pečeme cca 60 - 70 minut. Prvních 25 minut volně přikryté alobalem.
3
Maso nijak nekořením,neochucuji, vinná klobása má svojí charakteristickou chuť. Pepřím plátek na straně, kterou přikládám na formu. Podáváme s bramborovou přílohou nebo studené s pečivem a zeleninou.
4
Pokud někdo nemusí vinnou klobásu, lze nahradit šlehanou sekanou, pak už se dá přidat cokoliv - hořčice, vejce, paprika...
5
Během pečení není třeba podlévat (přilévat do formy) vodou. Šťávy pustí maso dostatečné množství.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vinná klobása v trojobalu

Vinná klobása v trojobalu

Vinná klobása ve slanině-na pivě

Vinná klobása ve slanině-na pivě

Pečená vinná klobása na pivě

Pečená vinná klobása na pivě

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Adámek | 3. 5. 2011 20:56

    S tučnější vinnou klobásou zůstalo maso pěkně šťavnatý, před pečením jsem ještě těsto zakryl kovářskou slaninou.

  • zdenka | 20. 10. 2010 19:12

    Pan Jiří je pro mě uznávaný "machr" přes vaření a moc by mě tudíž zajímalo,proč byl smazán jeho komentář k Vinné klobáse ve vepřové peřince.Jeho komentáře jsou mi vodítkem.

  • recepty73
    recepty73 | 20. 10. 2010 17:05

    Vinné klobásy budete potřebovat cca 600-700g.Kdepak se to ztratilo :-\ ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Sádlo Vepřové maso Vinná klobása
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jitrnicový prejt

Jitrnicový prejt

Fofr cuketa na řecký způsob

Fofr cuketa na řecký způsob

Brambory na paprice jako příloha

Brambory na paprice jako příloha

Želatinová mňamka

Želatinová mňamka

Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Holubce v bešamelu - plněné zelné…

Tymiánové hovězí se zeleninou

Tymiánové hovězí se zeleninou

Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"

Ananasovo-kokosová roláda "Piña…

Úterní salát s rukolou

Úterní salát s rukolou

Lehké a křupavé vafle

Lehké a křupavé vafle

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Plněné papriky na cuketách (lilku) - pečené
Plněné papriky na…
34
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…
31
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
28
Bublanina s ostružinami
Bublanina s ostružinami

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
AHA.cz Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Ivan Vyskočil prozradil Krampolovo (†78) tajemství: Styděl se za čapí nohy!

Ivan Vyskočil prozradil Krampolovo (†78) tajemství: Styděl se za čapí nohy!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Další doporučené recepty:

Vinná klobása ve slanině pečená na dýni
Vinná klobása ve slanině pečená na dýni
Vinná klobása ve slanině-na pivě
Vinná klobása ve slanině-na pivě
Vinná klobása ve špenátu
Vinná klobása ve špenátu
Vinné cukroví
Vinné cukroví
Vinné cukroví
Vinné cukroví
Vinné kostky
Vinné kostky
  • Recepty.cz
  • Vinná klobása ve vepřové vaničce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact