Z vinné klobásy udělejte menší klobásky (cca 8 cm). Každou omotejte plátkem anglické slaniny a naskládejte do pekáčku-nasucho! Takto připravené klobásky v rozpálené troubě předpečte. Předpečené klobásky posypte pokrájenou cibulí (slabší kolečka nebo půlměsíčky), plátky česneku(nastrouhaný), rozkrojenými rajčátky a zalijte protlakem rozmíchaným v pivu. Osolte a opepřete dle chuti (někdy není třeba). Dopéct dáme ještě asi na 20 minut.
2
Podáváme s čerstvým pečivem a sklenicí chlazeného piva.
3
*Kratší klobásky tvoříme tak, že je několikrát ve stejném směru přetočíme a pak odřízneme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Naďa
|21. 12. 2015 13:35
Výborné. Pivo jsem dala černé, je sladší a to mi vyhovuje i buřtů na pivě.
Bacus
|20. 5. 2015 15:41
Akorat by me zajimalo na kolik stupnu by se to melo delat a jak dlouho, jako laik jsem p... ;-)
Lucka
|4. 3. 2014 14:47
Klobásy nejsou moje oblíbené jídlo, ale takhle s něčím dalším mi chutnají, a nakonec jsme spokojený všichni.
Sejkorová
|4. 12. 2013 11:14
Zachviličku budou hotové a vypadají móc dobře, už se nám sbíhají sliny.
Bára Švandová
|18. 12. 2012 16:21
klobásy byly nejlepší jaký jsem udělala a jedla, zas něco jiného než obalené nebo jen tak omažené a přítel ani nemluvil, jen mlaskal a mlaskal blahem nad touhle pochoutkou :-P :-P :-P :-P :-P :-P
Pospíšilová Laďka
|22. 1. 2012 13:19
Děkuji za super večeři, včera jsem pohostila i přátele a ty se taky oblizovali až za ušima.
Kája
|13. 11. 2011 20:33
Doporučujeme, jsou to chuťově bezkonkurenční klobásky jaké jsme kdy jedli <:-) !!!
Sejáková
|14. 6. 2011 13:41
Moc dobré,pochutnali jsme si.
pepek
|6. 5. 2011 19:41
to bylo žrádlo 8-) !!! Pivo je nutnost, aspoň pro mě 8-) !
Bláňa
|20. 3. 2011 18:31
Použila jsem světlé pivo a bylo to luxusní - i bez rajčátek ;-) :-)) .1 :-))
Katka
|21. 2. 2011 15:26
Vinnou klobásu moc nemusím,ale tohle je famoooosní!