anglická slanina
, moravská, vahalova..., krájená na slabé plátky
paprika
čerstvá
cibule
česnek
nakládaná loupaná rajčata
pepř mletý
a sůl dle chuti
Postup přípravy receptu
1
Klobásu pokrájíme zhruba na deseticentimetrové kousky. Každý zabalíme do plátku slaniny a naskládáme je nasucho do pekáčku nebo zapékací mísy. Dáme předpéct do předehřáté trouby, aby pustila slanina tuk. Pak zasypeme klobásy očištěnou a pokrájenou paprikou, cibulí, česnekem a pokrájenými loupanými rajčaty i se šťávou. Přidat můžeme podle chuti i cuketu, žampiony...
2
Pečeme do změknutí zeleniny, případně podlijeme malým množstvím vody nebo vývaru, ochutíme solí a pepřem (kořením na zeleninu) a podáváme s čerstvým pečivem.
Výborné. Máme rádi vinné klobásy a všichni mlaskali. Jen jsem přidala oregano a cibuli s česnekem nejdřív osmahla. Rodinka se ptala kdy tuto mňamku uvařím znovu :-)
Marie
|26. 3. 2013 19:00
Hledám něco dobrého na zítra. Recept vypadá velmi lákavě a tak je zkusím. Manželovi s nimi určitě udělám radost, protože vinné klobásy má moc rád a zelenina mu také nevadí.