• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vinná klobása s vejmrdou
Napište svůj komentář k receptu

Vinná klobása s vejmrdou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vinná klobása s vejmrdou
Vinná klobása s vejmrdou
Vinná klobása s vejmrdou
Vinná klobása s vejmrdou
Vinná klobása s vejmrdou
Vinná klobása s vejmrdou
Vinná klobása s vejmrdou
Vinná klobása s vejmrdou
6fotografií
Nahrát fotku
 

Smažení šneci z vinné klobásy, podávaní se staročeskou vejmrdou, připravenou z nastrouhaných jablek a křenu, ochucených cukrem a octem.

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg vinná klobása
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • olej na smažení
  • vejmrda
    • 1
      ks křen čerstvý kořen
    • 2
      ks jablko 2 - 3 kusy
    • 1
      lžíce jablečný ocet
    • 2
      lžička cukr krupice
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Připravte vejmrdu. Oloupejte křen a jablka, obojí nastrouhejte najemno a promíchejte. Ochuťte octem, cukrem a solí, pak dejte odležet do chladu.
2
Vinnou klobásu rozdělte na čtyři díly. V místě, kde ji budete chtít rozdělit, vytlačte náplň zakroucením a ostrým nožem přeřízněte střívko. Každou část zamotejte do tvaru šneka a opatrně propíchněte ostrou špejlí.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na nejlepšího smaženého kapra

3
Zatočené klobásy obalte v hladké mouce z obou stran a smažte na pánvi v rozpáleném oleji asi 4 minuty z každé strany. Ihned podávejte s vejmrdou.
4
Tip: Pokud budete klobásy péct, předehřejte troubu na 160 °C. V hrnci přiveďte k varu asi 2 litry vody a klobásy do ní na půl minuty ponořte. Zpevní se a zbělají. Nyní klobásy vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je olejem a pečte 12 minut. Klobásy otočte a dopečte dalších 10 minut dozlatova. Pečené či smažené klobásy podávejte s vejmrdou.

RADA: Tradiční bramborový salát: VIDEO recept na ten nejlepší se svěžím jablkem

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vinná klobása v těstíčku

Vinná klobása v těstíčku

Vinná klobása na pivě

Vinná klobása na pivě

Vinná klobása v housce

Vinná klobása v housce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso FOOD
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Jablečný ocet Jablko Křen Olej Sůl Vinná klobása

Bramborový salát

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smetanové kuřecí kousky s rýží

Smetanové kuřecí kousky s rýží

Zeleninová česnečka s krutony

Zeleninová česnečka s krutony

Dunajské vlny s třešněmi

Dunajské vlny s třešněmi

Litá buchta

Litá buchta

Houbová smetanová omáčka

Houbová smetanová omáčka

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Tortilly s fazolovou směsí

Tortilly s fazolovou směsí

Brokolice (květák) se sýrovou smetanou - zapečená

Brokolice (květák) se sýrovou…

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát

Poslední sledované recepty

64
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
39
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
37
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
36
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
32
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Kaiser po smrti Bartošky: Pustil jsem si doma plyn

Kaiser po smrti Bartošky: Pustil jsem si doma plyn

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Když nejsou peníze ani čas: Ty nejlepší svatebky z konfekce

Když nejsou peníze ani čas: Ty nejlepší svatebky z konfekce

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Romantika moderátora Vágnera: Dvě svatby s Laskonkou! Doma i v Egyptě

Romantika moderátora Vágnera: Dvě svatby s Laskonkou! Doma i v Egyptě

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Další doporučené recepty:

Vinná klobása na pivě
Vinná klobása na pivě
Vinná klobása pečená v leču
Vinná klobása pečená v leču
Vinná klobása pod sýrovou peřinou
Vinná klobása pod sýrovou peřinou
Vinná klobása se zeleninou
Vinná klobása se zeleninou
Vinná klobása se zeleninou a žampiony
Vinná klobása se zeleninou a žampiony
Vinná klobása v bramboráku
Vinná klobása v bramboráku
  • Recepty.cz
  • Vinná klobása s vejmrdou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact