• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vinná klobása s vejmrdou
Napište svůj komentář k receptu

Vinná klobása s vejmrdou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vinná klobása s vejmrdou
Vinná klobása s vejmrdou
Vinná klobása s vejmrdou
Vinná klobása s vejmrdou
Vinná klobása s vejmrdou
Vinná klobása s vejmrdou
Vinná klobása s vejmrdou
Vinná klobása s vejmrdou
6fotografií
Nahrát fotku
 

Smažení šneci z vinné klobásy, podávaní se staročeskou vejmrdou, připravenou z nastrouhaných jablek a křenu, ochucených cukrem a octem.

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg vinná klobása
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • olej na smažení
  • vejmrda
    • 1
      ks křen čerstvý kořen
    • 2
      ks jablko 2 - 3 kusy
    • 1
      lžíce jablečný ocet
    • 2
      lžička cukr krupice
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Připravte vejmrdu. Oloupejte křen a jablka, obojí nastrouhejte najemno a promíchejte. Ochuťte octem, cukrem a solí, pak dejte odležet do chladu.
2
Vinnou klobásu rozdělte na čtyři díly. V místě, kde ji budete chtít rozdělit, vytlačte náplň zakroucením a ostrým nožem přeřízněte střívko. Každou část zamotejte do tvaru šneka a opatrně propíchněte ostrou špejlí.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na nejlepšího smaženého kapra

3
Zatočené klobásy obalte v hladké mouce z obou stran a smažte na pánvi v rozpáleném oleji asi 4 minuty z každé strany. Ihned podávejte s vejmrdou.
4
Tip: Pokud budete klobásy péct, předehřejte troubu na 160 °C. V hrnci přiveďte k varu asi 2 litry vody a klobásy do ní na půl minuty ponořte. Zpevní se a zbělají. Nyní klobásy vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je olejem a pečte 12 minut. Klobásy otočte a dopečte dalších 10 minut dozlatova. Pečené či smažené klobásy podávejte s vejmrdou.

RADA: Tradiční bramborový salát: VIDEO recept na ten nejlepší se svěžím jablkem

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vinná klobása v těstíčku

Vinná klobása v těstíčku

Vinná klobása na pivě

Vinná klobása na pivě

Vinná klobása v housce

Vinná klobása v housce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso FOOD
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Jablečný ocet Jablko Křen Olej Sůl Vinná klobása

Bramborový salát

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Malinový koktejl

Malinový koktejl

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Pohanková dobrota (2 porce)

Pohanková dobrota (2 porce)

"Péřová" bublanina

"Péřová" bublanina

Pikantní vepřová pečínka

Pikantní vepřová pečínka

Piškotový koláč s jahodami

Piškotový koláč s jahodami

Krkovice se zelím

Krkovice se zelím

Pikantní jogurtové filé

Pikantní jogurtové filé

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Bramborový salát

Poslední sledované recepty

180
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
26
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Bramborové knedlíky s vekou
Bramborové knedlíky s…
23
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Výstup herečky Vacvalové na K2: Padající kameny a chybějící kyslík!

Výstup herečky Vacvalové na K2: Padající kameny a chybějící kyslík!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Vinná klobása na pivě
Vinná klobása na pivě
Vinná klobása pečená v leču
Vinná klobása pečená v leču
Vinná klobása pod sýrovou peřinou
Vinná klobása pod sýrovou peřinou
Vinná klobása se zeleninou
Vinná klobása se zeleninou
Vinná klobása se zeleninou a žampiony
Vinná klobása se zeleninou a žampiony
Vinná klobása v bramboráku
Vinná klobása v bramboráku
  • Recepty.cz
  • Vinná klobása s vejmrdou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact