• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vinetarta - islandský vánoční dort
Napište svůj komentář k receptu

Vinetarta - islandský vánoční dort

autor: MUZEOLOG
0.0
moje hodnoceni
1.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vinetarta - islandský vánoční dort
Vinetarta - islandský vánoční dort
Vinetarta - islandský vánoční dort
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1,50
      šálek cukr
    • 1
      šálek máslo
    • 0,50
      lžička vanilka
    • 0,25
      šálek mléko
    • 3
      ks vejce ušlehaná
    • 5
      šálek mouka
  • Náplň
    • 750
      g sušené švestky
    • 1,50
      šálek cukr
    • hnědý rum dle chuti
    • kardamom dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Smíchejte přísady a dejte vychladit. (Vychlazené těsto absorbuje méně mouky a jednotlivé vrstvy dortu jsou měkčí). Rozdělte těsto na 7-9 kousků. Vyválejte je na pomoučeném prkénku do tloušťky asi 1/2-1/4 cm. Podle dna dortové formy vykrojte jednotlivé vrstvy. Na vymaštěném plechu upečte všechny vrstvy jako velké sušenky. Pečte je asi 5-7 minut při teplotě 190 °C, dokud kraje nezhnědnou, a pak je vychlaďte.
2
Na náplň uvařte do měkka švestky. Rozmačkejte je a důkladně rozmixujte. Přidejte cukr a poduste je, dokud nezesklovatí. Vychlaďte je a pak přidejte podle chuti rum a kardamon. Jednotlivé vrstvy vánočního dortu naskládejte na sebe, mezi vyplňte náplní. Povrch dortu posypte moučkovým cukrem. Nakonec dort zabalte do aluminiové folie, dejte do lednice a nakrájejte na tenké plátky.
3
Podávejte s lahodnou silnou kávou.
4
Poznámka: já dala vanilkový cukr domácí výroby, použila jsem šálek na kávu, ne hrnek. Může se použít papír na pečení, ale řekla jsem si že se budu držet receptu, který pochází minimálně ze začátku 20. století. Nezabalila jsem ho, rovnou se jedl a zdobila jsem šlehačkou.
5
Zdroj: Jack Canfield, Mark Victor Hansen, Diana von Welanetz Wentworthová: Slepičí polévka pro duši, kuchařka. Vyprávěnky a recepty, to vše pro potěchu duše i těla, Columbus Praha 1997, s. 24 -25 přesněji jde o recept Naomi Rhodeové.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Černobílý vánoční dort

Černobílý vánoční dort

Vánoční bramborový salát

Vánoční bramborový salát

Vánoční cukroví - Skořicové  a kořeněné čtverečky

Vánoční cukroví - Skořicové a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MUZEOLOG
    MUZEOLOG | 1. 7. 2011 08:12

    nenafotila jsem to, ale na netu jsou fotky :) napriklad: http://theradleyporch.blogspot.com/2007/12/vineterta.html http://www.cs.mcgill.ca/~kaleigh/pictures/saar-xmas-mtl-wpg/slides/vinetarta-0.html http://swervecalgary.com/2010/12/09/venitarta/ a tady je video návod :) http://vimeo.com/18382146

  • Petra_z_Pardubic
    Petra_z_Pardubic | 30. 6. 2011 15:45

    Škoda, že není fotečka. Ale určitě zkusím :-)

  • Jana | 21. 11. 2010 17:45

    .. také vyzkouším, <:-)

  • Lenka Franková | 3. 7. 2008 11:32

    Tak tohle za necelého půl roku určitě vyzkouším ;-)Vypadá to dobře

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Dušení Vaření Chlazení Mixování Vánoce Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hnědý rum Kardamom Máslo Mléko Mouka Sušené švestky Vanilka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelná polévka III.

Zelná polévka III.

Panenka Mňam s bramborovými dukátky

Panenka Mňam s bramborovými dukátky

Plněná vejce s kaviárem

Plněná vejce s kaviárem

Smažené masové kuličky-Ča wan-c´

Smažené masové kuličky-Ča wan-c´

Bábovka s medem, ricottou a jablky

Bábovka s medem, ricottou a jablky

Jogurtová bábovka s pudinkem

Jogurtová bábovka s pudinkem

Smažené ředkvičky

Smažené ředkvičky

Játrové knedlíčky mojí babičky

Játrové knedlíčky mojí babičky

Nepečené BeBe řezy

Nepečené BeBe řezy

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

551
Mletá směs se zeleninou a čočkou
Mletá směs se zeleninou…
90
Jablečný bread cake
Jablečný bread cake
61
Mletá směs s červenou čočkou
Mletá směs s červenou…
55
Linecké cukroví krok za krokem
Linecké cukroví krok za…
34
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Tajemství Daniely Písařovicové: Měla moderovat Zrádce místo Kotka!

Tajemství Daniely Písařovicové: Měla moderovat Zrádce místo Kotka!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Víkendová omeleta
Víkendová omeleta
Vinařské kotlety
Vinařské kotlety
Vindaloo pasta
Vindaloo pasta
Vinná klobása na pivě
Vinná klobása na pivě
Vinná klobása pečená v leču
Vinná klobása pečená v leču
Vinná klobása pod sýrovou peřinou
Vinná klobása pod sýrovou peřinou
  • Recepty.cz
  • Vinetarta - islandský vánoční dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact