• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vin de noix (víno ze zelených ořechů)
Napište svůj komentář k receptu

Vin de noix (víno ze zelených ořechů)

autor: luckymili
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vin de noix (víno ze zelených ořechů)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 40
      ks ořechy zelené
    • 4,75
      l červené víno
    • 900
      g cukr
    • 1
      ks muškátový oříšek nastrouhaný
    • 1
      ks hřebíček
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 1
      l brandy

Postup přípravy receptu

1
Do soudku s víkem dáme ořechy, rozkrájené na čtvrtiny, nalijeme víno, přidáme cukr, oříšek a vanilku. Dobře uzavřeme a uložíme na tmavé místo při pokojové teplotě. Necháme 50 dní a každé 2 týdy protřepeme.
2
Otevřeme, přecedíme, smícháme s brandy, nelijeme do láhví, zakorkujeme a necháme dalších asi 6 měsíců na tmavém chladném místě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Coq au vin se žampiony

Coq au vin se žampiony

Krém / krémová náplň do doutníčků, ořechů, trubiček...

Krém / krémová náplň do doutníčků,…

Zavařenina z višní a ořechů s levandulí

Zavařenina z višní a ořechů s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hela - | 21. 9. 2007 09:25

    Ale Ivane, to už zcela určitě není víno! Ale pamatuji se, že kdysi mí rodiče taky takhle nakládali ořechy (říkali tomu žaludeční likér) nebo místo ořechů do sklenice na jaře nalámali mladé zelené výhonky borovice (dál postup stejný jako ty) a měli "borovičku".

  • Ivan Horák | 20. 9. 2007 17:21

    Já jsem vážení zkusil něco takovéhoto: Na Petra a Pavla si natrhal do 4l sklenice ořechy. Ty popíchal vidličkou (hrůza, všechno špinavý)pak je zasypal 1 kg cukru (pískový) pak to nechal 2 měsíce ležet (nebylo to na sluznci, ale v garáži). Otevřel, přecedil přes hadřík a rozředil konzumním lihem dle chuti. Jednoduché a moc mě to chutná. zkuste si to taky.

  • luckymili | 29. 6. 2006 10:55

    Zuzano, tak to už je pátá variace na ořechovku, kterou mám do sbírky, díky, vyzkouším letos všechny!! Já ji sice nepiji, ale ráda likéry vyrábím /letos už mám zaděláno na 12 druhů/ a naše mami a muž ji mají moc rádi. Až se bude koštovat, dám vědět a pokusím se schovat aspoň vzorek na jaro.

  • Zuzana H | 29. 6. 2006 09:12

    Teď jsem dostala na jiném fóru tento recept :15 zelených ořechů - nakrájet na kousky, přidat kousek celé skořice, 4 hřebíčky, 3 kuličky jalovce, citronovou kůru z 1/2 citronu a zalít 1 litrem vodky, nechat uležet 6 týdnů, pak svařit 1/2 litru vody s 500 g cukru a smíchat. Píšou nechat uležet do jara, ale nám to nikdy tak dlouho nevydrželo. Pokud se ti ji podaří do jara uchovat a opravdu bude lepší než na podzim, tak dej vědět.

  • luckymili | 29. 6. 2006 09:03

    Jitko, tohle není ořechovka, jinak recept na ni, kdybys měla zájem už tady je. Máme velký ořešák a každoročně spoustu ořechů a mě je líto, že často přijdou nazmar, tak se snažím jich zpracovat co nejvíce a tento recept se vyskytuje velmi často v zahr. receptech.

  • Jitka | 28. 6. 2006 19:27

    Moje mamka dělá ořechovku, což jsou taky zelené ořechy, ale naložené místo vína ve slivovici nebo vodce a tp. Výborné, krásně voní, bohužel nevím přesný recept

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
Nápoje Alkoholické Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brandy Červené víno Cukr Hřebíček Muškátový oříšek Ořechy Vanilkový lusk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažená zmrzlina

Smažená zmrzlina

Hovězí maso na zázvoru

Hovězí maso na zázvoru

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Mléčná rýže se skořicí

Mléčná rýže se skořicí

Žampionová játra

Žampionová játra

Cottage sardinky - pomazánka

Cottage sardinky - pomazánka

České kuře pečené

České kuře pečené

brambory v alobalu se zakysanou smetanou

brambory v alobalu se zakysanou…

Houbová pohanka - pohankový kuba

Houbová pohanka - pohankový kuba

Doporučujeme

50 minut
Kotlety plněné kysaným zelím

Kotlety plněné kysaným zelím

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
23
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
22
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
18
Vepřové maso na kmínu a pivu
Vepřové maso na kmínu a…

Zajímavé články

Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse: Křehký moučník podle receptu prezidentské kuchařky Čiriny
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse:…
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na strašidelnou party, které vás budou bavit
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na…
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
AHA.cz Těžké časy Anny Geislerové: S dcerou řeší závislost

Těžké časy Anny Geislerové: S dcerou řeší závislost

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Flíska i rozepnutá saka: Která módní pekla by se neměla opakovat na státních vyznamenáních?

Flíska i rozepnutá saka: Která módní pekla by se neměla opakovat na státních vyznamenáních?

Ženy.cz Podzimní virózy: kýchání, rýma, kašel. Co se děje ve vašem těle a proč?

Podzimní virózy: kýchání, rýma, kašel. Co se děje ve vašem těle a proč?

Blesk.cz Bývalka Cristiana Ronalda Šajková: Půlnoc? Čas na sexy zhoupnutí

Bývalka Cristiana Ronalda Šajková: Půlnoc? Čas na sexy zhoupnutí

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy První detail, kterého si všimnete na obrázku, odhalí tajemství vaší osobnosti

První detail, kterého si všimnete na obrázku, odhalí tajemství vaší osobnosti

  • Recepty.cz
  • Vin de noix (víno ze zelených ořechů)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact