• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vin de noix (víno ze zelených ořechů)
Napište svůj komentář k receptu

Vin de noix (víno ze zelených ořechů)

autor: luckymili
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vin de noix (víno ze zelených ořechů)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 40
      ks ořechy zelené
    • 4,75
      l červené víno
    • 900
      g cukr
    • 1
      ks muškátový oříšek nastrouhaný
    • 1
      ks hřebíček
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 1
      l brandy

Postup přípravy receptu

1
Do soudku s víkem dáme ořechy, rozkrájené na čtvrtiny, nalijeme víno, přidáme cukr, oříšek a vanilku. Dobře uzavřeme a uložíme na tmavé místo při pokojové teplotě. Necháme 50 dní a každé 2 týdy protřepeme.
2
Otevřeme, přecedíme, smícháme s brandy, nelijeme do láhví, zakorkujeme a necháme dalších asi 6 měsíců na tmavém chladném místě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Coq au vin se žampiony

Coq au vin se žampiony

Krém / krémová náplň do doutníčků, ořechů, trubiček...

Krém / krémová náplň do doutníčků,…

Zavařenina z višní a ořechů s levandulí

Zavařenina z višní a ořechů s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hela - | 21. 9. 2007 09:25

    Ale Ivane, to už zcela určitě není víno! Ale pamatuji se, že kdysi mí rodiče taky takhle nakládali ořechy (říkali tomu žaludeční likér) nebo místo ořechů do sklenice na jaře nalámali mladé zelené výhonky borovice (dál postup stejný jako ty) a měli "borovičku".

  • Ivan Horák | 20. 9. 2007 17:21

    Já jsem vážení zkusil něco takovéhoto: Na Petra a Pavla si natrhal do 4l sklenice ořechy. Ty popíchal vidličkou (hrůza, všechno špinavý)pak je zasypal 1 kg cukru (pískový) pak to nechal 2 měsíce ležet (nebylo to na sluznci, ale v garáži). Otevřel, přecedil přes hadřík a rozředil konzumním lihem dle chuti. Jednoduché a moc mě to chutná. zkuste si to taky.

  • luckymili | 29. 6. 2006 10:55

    Zuzano, tak to už je pátá variace na ořechovku, kterou mám do sbírky, díky, vyzkouším letos všechny!! Já ji sice nepiji, ale ráda likéry vyrábím /letos už mám zaděláno na 12 druhů/ a naše mami a muž ji mají moc rádi. Až se bude koštovat, dám vědět a pokusím se schovat aspoň vzorek na jaro.

  • Zuzana H | 29. 6. 2006 09:12

    Teď jsem dostala na jiném fóru tento recept :15 zelených ořechů - nakrájet na kousky, přidat kousek celé skořice, 4 hřebíčky, 3 kuličky jalovce, citronovou kůru z 1/2 citronu a zalít 1 litrem vodky, nechat uležet 6 týdnů, pak svařit 1/2 litru vody s 500 g cukru a smíchat. Píšou nechat uležet do jara, ale nám to nikdy tak dlouho nevydrželo. Pokud se ti ji podaří do jara uchovat a opravdu bude lepší než na podzim, tak dej vědět.

  • luckymili | 29. 6. 2006 09:03

    Jitko, tohle není ořechovka, jinak recept na ni, kdybys měla zájem už tady je. Máme velký ořešák a každoročně spoustu ořechů a mě je líto, že často přijdou nazmar, tak se snažím jich zpracovat co nejvíce a tento recept se vyskytuje velmi často v zahr. receptech.

  • Jitka | 28. 6. 2006 19:27

    Moje mamka dělá ořechovku, což jsou taky zelené ořechy, ale naložené místo vína ve slivovici nebo vodce a tp. Výborné, krásně voní, bohužel nevím přesný recept

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
Nápoje Alkoholické Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brandy Červené víno Cukr Hřebíček Muškátový oříšek Ořechy Vanilkový lusk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jarní salát - vitamínová bomba

Jarní salát - vitamínová bomba

Kuřecí prsíčka v tatarce

Kuřecí prsíčka v tatarce

Kyprý jablkový koláč

Kyprý jablkový koláč

Bešamel od maminky

Bešamel od maminky

Grilovaná nebo pečená špeková zelenina

Grilovaná nebo pečená špeková zelenina

Čočková polévka ze zbylé čočky na kyselo

Čočková polévka ze zbylé čočky na…

Kuřecí nudličky se špenátem a nivou

Kuřecí nudličky se špenátem a nivou

Tiramisu se zakysanou smetanou

Tiramisu se zakysanou smetanou

Drůbeží vývar s knedlíčky

Drůbeží vývar s knedlíčky

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

46
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
42
Klasická žemlovka
Klasická žemlovka
27
Houbový guláš
Houbový guláš
27
Super letní tvarohový koláč s ovocem
Super letní tvarohový…
26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Petr Malásek a Dana Morávková: Zaláskované vyznání! »Holčičko moje...«

Petr Malásek a Dana Morávková: Zaláskované vyznání! »Holčičko moje...«

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Vin de noix (víno ze zelených ořechů)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact