• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vin de noix (víno ze zelených ořechů)
Napište svůj komentář k receptu

Vin de noix (víno ze zelených ořechů)

autor: luckymili
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vin de noix (víno ze zelených ořechů)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 40
      ks ořechy zelené
    • 4,75
      l červené víno
    • 900
      g cukr
    • 1
      ks muškátový oříšek nastrouhaný
    • 1
      ks hřebíček
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 1
      l brandy

Postup přípravy receptu

1
Do soudku s víkem dáme ořechy, rozkrájené na čtvrtiny, nalijeme víno, přidáme cukr, oříšek a vanilku. Dobře uzavřeme a uložíme na tmavé místo při pokojové teplotě. Necháme 50 dní a každé 2 týdy protřepeme.
2
Otevřeme, přecedíme, smícháme s brandy, nelijeme do láhví, zakorkujeme a necháme dalších asi 6 měsíců na tmavém chladném místě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Coq au vin se žampiony

Coq au vin se žampiony

Krém / krémová náplň do doutníčků, ořechů, trubiček...

Krém / krémová náplň do doutníčků,…

Zavařenina z višní a ořechů s levandulí

Zavařenina z višní a ořechů s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hela - | 21. 9. 2007 09:25

    Ale Ivane, to už zcela určitě není víno! Ale pamatuji se, že kdysi mí rodiče taky takhle nakládali ořechy (říkali tomu žaludeční likér) nebo místo ořechů do sklenice na jaře nalámali mladé zelené výhonky borovice (dál postup stejný jako ty) a měli "borovičku".

  • Ivan Horák | 20. 9. 2007 17:21

    Já jsem vážení zkusil něco takovéhoto: Na Petra a Pavla si natrhal do 4l sklenice ořechy. Ty popíchal vidličkou (hrůza, všechno špinavý)pak je zasypal 1 kg cukru (pískový) pak to nechal 2 měsíce ležet (nebylo to na sluznci, ale v garáži). Otevřel, přecedil přes hadřík a rozředil konzumním lihem dle chuti. Jednoduché a moc mě to chutná. zkuste si to taky.

  • luckymili | 29. 6. 2006 10:55

    Zuzano, tak to už je pátá variace na ořechovku, kterou mám do sbírky, díky, vyzkouším letos všechny!! Já ji sice nepiji, ale ráda likéry vyrábím /letos už mám zaděláno na 12 druhů/ a naše mami a muž ji mají moc rádi. Až se bude koštovat, dám vědět a pokusím se schovat aspoň vzorek na jaro.

  • Zuzana H | 29. 6. 2006 09:12

    Teď jsem dostala na jiném fóru tento recept :15 zelených ořechů - nakrájet na kousky, přidat kousek celé skořice, 4 hřebíčky, 3 kuličky jalovce, citronovou kůru z 1/2 citronu a zalít 1 litrem vodky, nechat uležet 6 týdnů, pak svařit 1/2 litru vody s 500 g cukru a smíchat. Píšou nechat uležet do jara, ale nám to nikdy tak dlouho nevydrželo. Pokud se ti ji podaří do jara uchovat a opravdu bude lepší než na podzim, tak dej vědět.

  • luckymili | 29. 6. 2006 09:03

    Jitko, tohle není ořechovka, jinak recept na ni, kdybys měla zájem už tady je. Máme velký ořešák a každoročně spoustu ořechů a mě je líto, že často přijdou nazmar, tak se snažím jich zpracovat co nejvíce a tento recept se vyskytuje velmi často v zahr. receptech.

  • Jitka | 28. 6. 2006 19:27

    Moje mamka dělá ořechovku, což jsou taky zelené ořechy, ale naložené místo vína ve slivovici nebo vodce a tp. Výborné, krásně voní, bohužel nevím přesný recept

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
Nápoje Alkoholické Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brandy Červené víno Cukr Hřebíček Muškátový oříšek Ořechy Vanilkový lusk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové závitky na smetaně

Vepřové závitky na smetaně

Ostrá pomazánka s pivem

Ostrá pomazánka s pivem

Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny

Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny

Špízy z mletého (nejen) krůtího masa

Špízy z mletého (nejen) krůtího masa

Mrkvová pomazánka extra

Mrkvová pomazánka extra

Focaccia s olivami a rozmarýnem

Focaccia s olivami a rozmarýnem

Zeleninový salát se sýrem

Zeleninový salát se sýrem

Banánový chlebíček s kokosem

Banánový chlebíček s kokosem

Lehká tvarohová bublanina

Lehká tvarohová bublanina

Doporučujeme

30 minut
Květáková polévka v chlebu

Květáková polévka v chlebu

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Poslední sledované recepty

153
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
134
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
73
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
41
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
35
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná a zeleninová vlna léta!
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná…
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro nás nezbytná ingredience v něm chybí
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro…
AHA.cz Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Mimibazar Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Ženy.cz První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

Blesk.cz Herec Jiří Krampol (†87): Před smrtí se chtěl ženit! S exmanželkou Martou

Herec Jiří Krampol (†87): Před smrtí se chtěl ženit! S exmanželkou Martou

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

  • Recepty.cz
  • Vin de noix (víno ze zelených ořechů)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact