• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vin de noix (víno ze zelených ořechů)
Napište svůj komentář k receptu

Vin de noix (víno ze zelených ořechů)

autor: luckymili
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vin de noix (víno ze zelených ořechů)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 40
      ks ořechy zelené
    • 4,75
      l červené víno
    • 900
      g cukr
    • 1
      ks muškátový oříšek nastrouhaný
    • 1
      ks hřebíček
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 1
      l brandy

Postup přípravy receptu

1
Do soudku s víkem dáme ořechy, rozkrájené na čtvrtiny, nalijeme víno, přidáme cukr, oříšek a vanilku. Dobře uzavřeme a uložíme na tmavé místo při pokojové teplotě. Necháme 50 dní a každé 2 týdy protřepeme.
2
Otevřeme, přecedíme, smícháme s brandy, nelijeme do láhví, zakorkujeme a necháme dalších asi 6 měsíců na tmavém chladném místě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Coq au vin se žampiony

Coq au vin se žampiony

Krém / krémová náplň do doutníčků, ořechů, trubiček...

Krém / krémová náplň do doutníčků,…

Zavařenina z višní a ořechů s levandulí

Zavařenina z višní a ořechů s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hela - | 21. 9. 2007 09:25

    Ale Ivane, to už zcela určitě není víno! Ale pamatuji se, že kdysi mí rodiče taky takhle nakládali ořechy (říkali tomu žaludeční likér) nebo místo ořechů do sklenice na jaře nalámali mladé zelené výhonky borovice (dál postup stejný jako ty) a měli "borovičku".

  • Ivan Horák | 20. 9. 2007 17:21

    Já jsem vážení zkusil něco takovéhoto: Na Petra a Pavla si natrhal do 4l sklenice ořechy. Ty popíchal vidličkou (hrůza, všechno špinavý)pak je zasypal 1 kg cukru (pískový) pak to nechal 2 měsíce ležet (nebylo to na sluznci, ale v garáži). Otevřel, přecedil přes hadřík a rozředil konzumním lihem dle chuti. Jednoduché a moc mě to chutná. zkuste si to taky.

  • luckymili | 29. 6. 2006 10:55

    Zuzano, tak to už je pátá variace na ořechovku, kterou mám do sbírky, díky, vyzkouším letos všechny!! Já ji sice nepiji, ale ráda likéry vyrábím /letos už mám zaděláno na 12 druhů/ a naše mami a muž ji mají moc rádi. Až se bude koštovat, dám vědět a pokusím se schovat aspoň vzorek na jaro.

  • Zuzana H | 29. 6. 2006 09:12

    Teď jsem dostala na jiném fóru tento recept :15 zelených ořechů - nakrájet na kousky, přidat kousek celé skořice, 4 hřebíčky, 3 kuličky jalovce, citronovou kůru z 1/2 citronu a zalít 1 litrem vodky, nechat uležet 6 týdnů, pak svařit 1/2 litru vody s 500 g cukru a smíchat. Píšou nechat uležet do jara, ale nám to nikdy tak dlouho nevydrželo. Pokud se ti ji podaří do jara uchovat a opravdu bude lepší než na podzim, tak dej vědět.

  • luckymili | 29. 6. 2006 09:03

    Jitko, tohle není ořechovka, jinak recept na ni, kdybys měla zájem už tady je. Máme velký ořešák a každoročně spoustu ořechů a mě je líto, že často přijdou nazmar, tak se snažím jich zpracovat co nejvíce a tento recept se vyskytuje velmi často v zahr. receptech.

  • Jitka | 28. 6. 2006 19:27

    Moje mamka dělá ořechovku, což jsou taky zelené ořechy, ale naložené místo vína ve slivovici nebo vodce a tp. Výborné, krásně voní, bohužel nevím přesný recept

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
Nápoje Alkoholické Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brandy Červené víno Cukr Hřebíček Muškátový oříšek Ořechy Vanilkový lusk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Jemná perníková buchta

Jemná perníková buchta

Výborné špízy

Výborné špízy

Sekaná pečeně s paprikou

Sekaná pečeně s paprikou

Rohlíčky s nugátovou náplní

Rohlíčky s nugátovou náplní

Narozeninový sváteční dort

Narozeninový sváteční dort

Salát se švýcarským dresinkem

Salát se švýcarským dresinkem

Čokoládové muffiny s banánem

Čokoládové muffiny s banánem

Ovesné vločky (zdravá snídaně)

Ovesné vločky (zdravá snídaně)

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

53
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné…
52
Rohlíčky plněné jablíčky
Rohlíčky plněné jablíčky
35
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
35
Křupavé cibulové kroužky
Křupavé cibulové kroužky
33
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

  • Recepty.cz
  • Vin de noix (víno ze zelených ořechů)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact