• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vietnamský bůček
Napište svůj komentář k receptu

Vietnamský bůček

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 39
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vietnamský bůček
Vietnamský bůček
Vietnamský bůček
Vietnamský bůček
Vietnamský bůček
Vietnamský bůček
Vietnamský bůček
Vietnamský bůček
6fotografií
Nahrát fotku
 

Bůček opečený na vietnamský způsob dodá vaší kuchyni špetku exotiky. Marináda ze sojové a rybí omáčky, zázvoru, limetky a chilli papričky se postará o správnou chuť celého pokrmu. Nezapomeňte na plátky okurek a rýži jako přílohu.

Suroviny

4 porce
    • 500
      g vepřový bůček bez kosti a kůže
    • 6
      lžíce sojová omáčka
    • 2
      lžíce rybí omáčka
    • 1
      lžíce zázvor čerstvý nastrouhaný
    • 2
      ks limetka nastrouhaná kůra a šťáva
    • 200
      g třtinový cukr
    • 1
      ks chilli papričky
    • 1
      ks okurka salátová

Postup přípravy receptu

1
Celý plát bůčku opečte nasucho na pánvi s nepřilnavým povrchem po obou stranách. Položte ho na prkénko a nechte zchladnout. Poté ho nakrájejte na 5 cm velké kostky.
2
V kastrůlku smíchejte sójovou a rybí omáčku se zázvorem, limetkou, cukrem a nadrobno nakrájenou chilli papričkou. Na mírném ohni nechte rozpustit cukr a vařte, dokud omáčka nezhoustne do konzistence sirupu. Kostky bůčku nasypte do misky a zakapejte polovinou omáčky, promíchejte a misku zakryjte. Uložte na 30 minut do chladničky. Druhou část omáčky uchovejte jako dip.

RADA: Tip, jak na dokonalé trhané vepřové

3
Troubu předehřejte na teplotu 200 °C. Bůček rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte přibližně 20 minut, až maso zezlátne a marináda na něm zkaramelizuje.
4
Okurku nakrájejte na dlouhé tenké plátky a servírujte s kostkami bůčku a připraveným dipem. Vhodou přílohou je jasmínová rýže.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čína s vepřovým

Čína s vepřovým

Domácí kuřecí čína

Domácí kuřecí čína

"Čína" s česnekovými výhonky

"Čína" s česnekovými výhonky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Aylie | 12. 9. 2019 11:20

    VYzkoušeno - pekli jsme jak na grilu, tak i v troubě. A z trouby byl mnohem lepší. Vynikající recept, doporučuji všem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové FOOD
Smažení Asie Vietnam Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chilli papričky Limetka Okurka salátová Rybí omáčka Sojová omáčka Třtinový cukr Vepřový bůček Zázvor

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlá kachna z kuřete

Rychlá kachna z kuřete

Bryndzová pomazánka

Bryndzová pomazánka

Jednoduché artyčoky

Jednoduché artyčoky

Ovocný salátek

Ovocný salátek

100% rajská šťáva - sterilovaná

100% rajská šťáva - sterilovaná

Kokosovo-pomerančový koláč

Kokosovo-pomerančový koláč

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky - bez pšenice, vajec, mléka)

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky…

Blesková česnečka s uzeným masem

Blesková česnečka s uzeným masem

Smothie-Kiwi a banán

Smothie-Kiwi a banán

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami

Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

22
Kadeřávkový salát s cizrnou a avokádem
Kadeřávkový salát s…
22
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
19
Skvělé boloňské špagety
Skvělé boloňské špagety
19
Sýrové muffiny se slaninou a pažitkou
Sýrové muffiny se…
18
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Bouček si „lovcem“ na Primě zavařil: Stopli mu Inkognito!

Bouček si „lovcem“ na Primě zavařil: Stopli mu Inkognito!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Další doporučené recepty:

Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Vietnamská polévka Pho Bo
Vietnamská polévka Pho Bo
Vietnamské palačinky s krevetami
Vietnamské palačinky s krevetami
Vietnamský bůček Bún chả
Vietnamský bůček Bún chả
Víkendová omeleta
Víkendová omeleta
Vinařské kotlety
Vinařské kotlety
  • Recepty.cz
  • Vietnamský bůček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact