• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vietnamský bůček
Napište svůj komentář k receptu

Vietnamský bůček

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 39
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vietnamský bůček
Vietnamský bůček
Vietnamský bůček
Vietnamský bůček
Vietnamský bůček
Vietnamský bůček
Vietnamský bůček
Vietnamský bůček
6fotografií
Nahrát fotku
 

Bůček opečený na vietnamský způsob dodá vaší kuchyni špetku exotiky. Marináda ze sojové a rybí omáčky, zázvoru, limetky a chilli papričky se postará o správnou chuť celého pokrmu. Nezapomeňte na plátky okurek a rýži jako přílohu.

Suroviny

4 porce
    • 500
      g vepřový bůček bez kosti a kůže
    • 6
      lžíce sojová omáčka
    • 2
      lžíce rybí omáčka
    • 1
      lžíce zázvor čerstvý nastrouhaný
    • 2
      ks limetka nastrouhaná kůra a šťáva
    • 200
      g třtinový cukr
    • 1
      ks chilli papričky
    • 1
      ks okurka salátová

Postup přípravy receptu

1
Celý plát bůčku opečte nasucho na pánvi s nepřilnavým povrchem po obou stranách. Položte ho na prkénko a nechte zchladnout. Poté ho nakrájejte na 5 cm velké kostky.
2
V kastrůlku smíchejte sójovou a rybí omáčku se zázvorem, limetkou, cukrem a nadrobno nakrájenou chilli papričkou. Na mírném ohni nechte rozpustit cukr a vařte, dokud omáčka nezhoustne do konzistence sirupu. Kostky bůčku nasypte do misky a zakapejte polovinou omáčky, promíchejte a misku zakryjte. Uložte na 30 minut do chladničky. Druhou část omáčky uchovejte jako dip.

RADA: Tip, jak na dokonalé trhané vepřové

3
Troubu předehřejte na teplotu 200 °C. Bůček rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte přibližně 20 minut, až maso zezlátne a marináda na něm zkaramelizuje.
4
Okurku nakrájejte na dlouhé tenké plátky a servírujte s kostkami bůčku a připraveným dipem. Vhodou přílohou je jasmínová rýže.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čína s vepřovým

Čína s vepřovým

Domácí kuřecí čína

Domácí kuřecí čína

"Čína" s česnekovými výhonky

"Čína" s česnekovými výhonky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Aylie | 12. 9. 2019 11:20

    VYzkoušeno - pekli jsme jak na grilu, tak i v troubě. A z trouby byl mnohem lepší. Vynikající recept, doporučuji všem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové FOOD
Smažení Asie Vietnam Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chilli papričky Limetka Okurka salátová Rybí omáčka Sojová omáčka Třtinový cukr Vepřový bůček Zázvor

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechové řezy s medovou krustou

Ořechové řezy s medovou krustou

Pikantní fazole

Pikantní fazole

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Kuřecí noky do polévky

Kuřecí noky do polévky

Mleté maso s houbami

Mleté maso s houbami

Květáková (brokolicová) rýže

Květáková (brokolicová) rýže

"Párkrole" - párkové kremrole

"Párkrole" - párkové kremrole

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Jednoduché švestkovo-makové kynuté knedlíky

Jednoduché švestkovo-makové kynuté…

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

140
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
64
Rýžový salát / příloha
Rýžový salát / příloha
52
Bezlepková bábovka
Bezlepková bábovka
47
Kapustové měšce na zelenině
Kapustové měšce na…
37
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Vietnamská polévka Pho Bo
Vietnamská polévka Pho Bo
Vietnamské palačinky s krevetami
Vietnamské palačinky s krevetami
Vietnamský bůček Bún chả
Vietnamský bůček Bún chả
Víkendová omeleta
Víkendová omeleta
Vinařské kotlety
Vinařské kotlety
  • Recepty.cz
  • Vietnamský bůček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact