• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vietnamská polévka
Napište svůj komentář k receptu

Vietnamská polévka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 210 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vietnamská polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Vývar
    • 3
      kg morková kost
    • 600
      g hovězí maso (pupek, hrudí, žebro)
    • 50
      g zázvor čerstvý
    • 2
      ks cibule
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžíce cukr (palmový nebo třtinový)
    • 3
      snítka badyán
    • 2
      ks skořice
    • 3
      ks kardamom
    • 2
      ks hřebíček
    • 1
      lžička koriandrová semínka
  • Servírování
    • 250
      g rýžové nudle
    • 200
      g výhonky mungo
    • 1
      ks červená cibule
    • 1
      svazek jarní cibulka (pouze zelná část nasekaná na drobnější kousky)
    • 2
      svazek kardamom čerstvý
    • 1
      svazek bazalka thajská (hung que)
    • 1
      svazek bylinky thajské

Postup přípravy receptu

1
Hovězí kosti vložte do většího hrnce a naplňte vodou. Přiveďte k varu a vařte 8 minu, dokud nahnědlá pěna nevyplave na povrch hladiny. Poté slijte a znovu kosti zalijte vodou. Toto opakujte až 3x. Vietnamský vývar má být vždy čirý. Když máte kosti omyté a zbavené nečistot, zalijte je znovu vodou a přidejte jednu olopanou cibuli překrojenou na polovinu, sůl a palmový cukr. Přiveďte k varu a táhněte odklopené na mírném ohni minimálně 3 hodiny. Na pánvi nasucho orestujte oloupanou, na polovinu překrojenou cibuli a zázvor nakrájený na plátky. Přidejte badýan, skořici, kardamon, hřebíček a koriandr a do zlatohněda orestujte. Z cibule oškrábejte spálenou část a všechny ingredience vložte k vývaru. Cibuli vyndejte před dokončením, mohla by vývar zakalit. Podle potřeby osolte, oslaďte a okořeňte. Hovězí maso vařte doměkka, vychlaďte a nakrájejte na tenké plátky. Nudle před vařením nechte namočné ve vodě po dobu 20 - 30 minut. Vařte je na způsob al dente neboli na skus, v polévce ještě změknou. Do misek rozdělte nudle, plátky masa a červené cibule. Přidejte nasekanou cibulku, blanšírované mungo výhonky a bylinky. Přelijte vývarem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polévka Petra Velikého

Polévka Petra Velikého

Levná čočková polévka

Levná čočková polévka

Brokolicová polévka se sýrem a máslovými krutony

Brokolicová polévka se sýrem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Pho
Polévky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Badyán Bazalka Bylinky Červená cibule Cibule Cukr Hovězí maso Hřebíček Jarní cibulka Kardamom Koriandrová semínka Morková kost Rýžové nudle Skořice Sůl Výhonky mungo Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové placky

Bramborové placky

Rybí pomazánka s avokádem

Rybí pomazánka s avokádem

Piškotová bábovka s kokosem

Piškotová bábovka s kokosem

Majonézové koláče

Majonézové koláče

Čebureky II.

Čebureky II.

Variace na Kung-Pao

Variace na Kung-Pao

Rajský salát - light

Rajský salát - light

Báječná (nejen) broskvová roláda

Báječná (nejen) broskvová roláda

Citronovo-makové muffiny

Citronovo-makové muffiny

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

127
Kynuté buchty z remosky
Kynuté buchty z remosky
39
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
26
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
19
Jednoduché švestkové knedlíky - kynuté, bez vajec
Jednoduché švestkové…
18
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik s octem
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle…
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
AHA.cz Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 10. 6. 2025: Kdo prožije krásný den a na koho čeká pár překážek?

Denní horoskop na úterý 10. 6. 2025: Kdo prožije krásný den a na koho čeká pár překážek?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Bývalá zprávařka Novy Míša Ochotská: Zrušila svatbu!

Bývalá zprávařka Novy Míša Ochotská: Zrušila svatbu!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Další doporučené recepty:

Vídeňský krém
Vídeňský krém
Vídeňský řízek
Vídeňský řízek
Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Vietnamské palačinky s krevetami
Vietnamské palačinky s krevetami
Vietnamský bůček
Vietnamský bůček
Vietnamský bůček Bún chả
Vietnamský bůček Bún chả
  • Recepty.cz
  • Vietnamská polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact